reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

reklama
Tola też wszystko co ma pod reką i w ręce albo same piąstki ładuje do buziaka. Pozwalam jej na to ale jak juz za długo trzyma i łapki mokre to zabieram i daję smoka. Najczęsciej oczywiście go wypluwa :-p

kurde to ja chyba dam tego soku Alexowi...ja nie wiem ale znow sie nam te kupy rozregulowaly.Jak juz pisalam odstawilam dicoflor na jakis czas i kupy sie zatrzymaly--tzn jedna na 4 dni i to po czopku.Teraz daje mu dicoflor juz 4 dzien a kupa byla tylko jedna.Wiem ze zaraz napiszecie ze dzieci nawet tydzien nie robia ale do mnie to nie przemawia i po prostu czuje ze on powinien czesciej.Herbatka rumiankowa tez nie pomaga.Kurcze to moja wina:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a juz bylo tak pieknie to ja glupia musialam ten probiotyk odstawic

moze macie jescze jakies tajemne sposoby na wywolanie kupska???odpada grzebanie w pupie czym kolwiek

Bluebell po dicoflorze może się znów ureguluje. Cierpliwości. Mi skończyła się Bio Gaia i od kilku dni mamy bóle brzuszka z towarzystwem histerycznych napadów płaczu... więc chyba musze wybrać się do apteki...

wiesz on sie nie prezy ani go nic nie boli tylko ze mysle ze kupka raz na 4 dni to za malo
no ale moze sie ureguluje,jestem dobrejj mysli

Ja też mam problem z kupą, tzn. Zuzia ma, karmie ją piersią i co 2 karmienie jest butla bebiko, no i kupy brak od 2 dni, najgorsze, że widze, że mała się pręży i chce zrobić, ale nic nie wuchodzi, szkoda mi jej, dzicko się męczy.... :-(

Bluebell,może poczekaj jeszcze? z kupą, jak piszesz, podobno raz na tydzień jest też ok. moja na cycu, więc o tyle łatwiej, że niczego jej bezpośrednio nie aplikuję. z czopkami bym była ostrożna, na mój rozum takie czopki niejako wyręczają organizm, a u Twego synka - z tego co piszesz - nie ma tragedii.

no wyreczaja ale jeden na miesiac to chyba jescze nie tragedia.....juz wiecej mu nie wsadze---niech steka w koncu life is brutal;-)

reklama
no wyreczaja ale jeden na miesiac to chyba jescze nie tragedia.....juz wiecej mu nie wsadze---niech steka w koncu life is brutal;-)

Jeden fakt nie tragedia, ale jaka była kupa po czopku - twarda ? Jeśli twarda to czopek konieczny, a jeśli miękka to nie ma potrzeby dawać. Jula po przejściu na dicoflor zaczęła robić kupy co 4-5 dni. U niej są miękkie i nie ma jakiś sensacji przy robieniu. Uznałam więc, że przyswaja więcej niż wydala i tego się trzymam. Inaczej można by zwariować ;)

Do góry