reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Konstancja na noc jest przebierana w samego pajacyka i śpi pod kołderką,na dzień dobry jest przebierana w body i zależnie od aury zakładam resztę, potówek nie miała nigdy...

reklama
Zuzia po kąpieli zawsze ubierana jest w czyste ciuszki przeważnie body na długi rękaw i śpiochy albo body na krótki rękaw i pajacyk . Przykrywam kocykiem a jak jest upał to śpi tylko w body na krótki rękaw.
Rano po porannej toalecie w zależności od pogody przebieram niunie i albo jest body na długi rękaw albo krótki i spodnie dresowe cienkie albo grubsze + skarpetki ( jak idziemy na spacer to jak jest chłodno to zakładam bluzę dresowa a jak jest ciepło to tylko kocyk albo pieluszka flanelowa i nieraz jest tylko w samych bodach na krótki rękaw.
Jak jest upał to zakładam na dzień rampersa często i skarpetki:tak:

Ja juz uzywam pieluszki w rozmiarze 3 a jak jest u was?

my też już przeszliśmy na rozmiar 3 (midi) :-) młody 2 tygodnie temu ważył 5,5kg, więc teraz 6kg już pewnie jest :-)
a i ubranka 62 powoli robią się za małe ;-)

Ubranie: na noc pajac, na dzień body z długim rękawem (względnie krótkim jak jest upał) i bawełniane śpiochy lub pół śpiochy. Na dwór jak jest zimno to dokładam bluzę, lub sweterek i półśpiochy.
Co do pieluszek, my jeszcze na 2, bo zostało nam w paczce, ale następne już będą 3.

My jeszcze pampersy 2, Igor waży prawie 5kg to jeszcze chwilę 2 mu wystarczą.
A ubieranie? Po kąpieli zakładam śpiochy i przykrywany jest na noc grubym kocykiem lub kołderką. Rano zakładam ciuszki dzienne tj. spodnie (mam ich całe mnóstwo) i skarpetki, a na górę to zależy od pogody: body z krótkim lub długim rękawem albo kaftanik albo krótkie body i bluza. W dzień do spania przykrywam cienkim kocykiem lub pieluchą jak gorąco.

u mnie Zuzia już w poniedziałek ważyła 5500g i ma 62 cm . od tak ok 3 tyg nosi rozmiar body i śpioszków 68. A na trójki przeszliśmy od wczoraj bo dwójki zaczęły obcierać nóżki i kupa wypływała:)

my tydzień temu przeszliśmy na 2ki bo 1 trzeba było wykończyć ale już mnie męczyła wychodząca kupka, która się coraz częściej zaczęła zdarzać (ciekawe dlaczego :happy:)
we wtorek Maks ważył 4240 więc 2ki pewnie na trochę mu starczą z pierwszych ubranek wyrósł jak skończył 5tż tuż po skoku wzrostu - ciekawe bo ponoć ma 55cm czyli tylko 1cm przybył od urodzenia.

a tak w ogóle to zauważyłam, że pieluszki happy są sztywniejsze i powodują, że nóżki są odwiedzione na boczki

reklama
a tak w ogóle to zauważyłam, że pieluszki happy są sztywniejsze i powodują, że nóżki są odwiedzione na boczki[/QUOTE]

słuszne spostrzerzenie, ale do mnie jakos te pieluszki nie przemawiaja. Od poczatku uzywalismy Pampersów. Później kupiliśmy Heppy na spróbowanie i doszliśmy do wniosku, że wracamy do Pampersiaków. Są zdecydowanie miekciejsze. Wydaje mi się, że malutkowi jest w nich wygodniej.:-)

Do góry