reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

zauwazyłyscie te co uzywaja pampersów że sa one bardzo czyms nasaczone?jak trzymam pupe małej w pieluszce to wydaje sie jakby mokra-tez macie takie odczucia?

reklama
zauwazyłyscie te co uzywaja pampersów że sa one bardzo czyms nasaczone?jak trzymam pupe małej w pieluszce to wydaje sie jakby mokra-tez macie takie odczucia?
nie zauważyłam nic takiego... ale obecnie w dzień używam tylko happy, pampersów na noc więc być może coś przegapiam jak jestem nie wybudzona do końca.
Za to na pewno chusteczki do pupy zostawiają mokrą warstwę i jak zaczęłam osuszać pupkę tetrą na której mały leży to się zdecydowanie poprawiła i już nie robi się nic czerwonego.
No i pomogło mi przejście na codzienną kąpiel, skóra Maksa doskonale radzi sobie z oilatum i w tej chwili smaruję oliwką już tylko łydki (tylko tam skórka była lekko wysuszona bez oliwki).

My używamy Huggies, już musieliśmy przejść na rozmiar 3, jesteśmy zadowoleni, niigdy nie zdażyło nam się żeby nam gdzieś przeciekło, na pupie też nic się nie dzieje chociaż niczym nie smarujemy, przy zmianie pieluszki myjemy tylko chusteczkami Nivea pure&soft i to wszystko, pupeczka gładziutka.
Dziś zamiast Oilatum kupiłam Linomag do kąpieli jest dużo tańszy a że skórka Alexa dobrze wszystko znosi więc powoli będziemy przechodzić na jakieś zwykłe kosmetyki dla dzieci bez parafinki, jeszcze tylko zużyjemy teraz ten Linomag i potem chyba przejdziemy na serię do kąpieli Nivea, tylko przy szamponie Oilatum zostaniemy jeszcze troszkę bo super sobie poradził ż ciemieniuszką a nie chcę żeby wróciła więc jeszcze troszkę go postosujemy.

Moja mała miała odparzenia od papmersów i uczulenie. Jako jedyne są nasączone aloesem, który bardzo uczula i podrażnia skórę dzieci. Moja szwagierka jest położną i była kiedyś na szkoleniu i właśnie Pan z firmy Pampers bardzo zachwalał te pieluszki własnie przez ten aloes. My przeszliśmy na Huggiesy i pupcia ładna różowiutka.

My uzywamy pampersów, ale nie zauważyłam żeby pupcia była wilgotna. W dzień nie smaruję niczym, na noc sudocrem i po kupce tez smaruję. Pupcia gładziutka i śliczniutka. Za to chusteczki pampers wydawały mi się zbyt mokre i źle się wyciągały z paczki, przeszliśmy na happy.

też na próbe chyba zakupie inną paczkę innej firmy dla porównania, dzięki za rady-pomocne

mi wlasnie oliatum sie skonczył wiec dzis na próbe parafina ktorą mam zakupioną w razie co, ale tez zakupie juz cos z serii nivea żeby normalne kosmetyki używac-zawsze taniej

a za każdym razem myjecie głowę w kapieli?

Tak za każdą kąpielą i używam kosmetyków serii nivea sensitive,szczególnie pasuje mi płyn do kąpieli z oliwką.Z tym że moja Konstancja ma baaardzo suchą skórę i oliwka musi być smarowana dodatkowo( a i tak sucha...)

a za każdym razem myjecie głowę w kapieli?

z racji że kapiemy co drugi dzień, główkę myjemy przy każdej kąpieli - używamy szamponu bambino i nie mielismy żadnej ciemieniuchy ani nic, także tani szampon a u nas się sprawdził super, do kąpieli używamy oilatum, ale już sie kończy, więc będziemy próbować przejść na coś tańszego.

ja glowke myje dwa razy w tygodniu i jak na razie wystarczy, mlodemu nie przetluszcza sie glowka:tak:ustalilam ze bede myc w srode i w sobote:happy:
co do pieluszek koncze teraz ostatnia paczke 1 i przechodze na 2 bo juz ciasno sie zapinaly jedynki, a uzywam huggies i nie narzekam, po kazdej zmianie smaruje sudocremem i pupcia jest gladziutka i rozowa:-)
do mycia glowki uzywam szamponu J&J i swietnie sie sprawdza poza tym uwielbiam zapach tego szamponu, kojarzy mi sie z moim dziecinstwem, mama myla mi glowe tym samym szamponem:-)oliwki tez J&J uzywam i skora jest gladka:tak:
mam pytanko czy wasze pociechy po urodzeniu tez mialy czesciowo wrosniete paznokcie u duzych palcow u stop?? bo moj maly tak ma i polozna powiedziala ze to normalnie i samo sie zagoi...:-( ale jakos mu to nie schodzi...:-(

reklama
hej
systematycznie czytam co naskrobałyście, ale nie mam czasu na pisanie-dzieciaki pochłoniają każdą minute
w ogóle to życie nabrało niesamowitego tempa

Do góry