reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Było już o tym jak ubieramy maluszki na spacery a ja mam pytanie jak je ubieracie do snu... Ja ostatnio zakładam tylko pajaca i w te upały Maksa przykrywałam tylko flanelą + na stópki zarzucony kocyk... wszystko po tym jak się okazało na szczepieniu że generalnie to go za ciepło ubieram.
A jak u was z odzieżą nocną?

reklama
Ja ubieram małego do snu w body z krótkim rękawkiem i pajac, albo body z długim i półśpiochy i zakrywam go ciepłym kocykiem :eek::eek: i do tej pory nie miał potówek , więc stwierdzam , że nie jest mu za gorąco... zresztą jak biorę go w nocy do karmienia to nawet czasem ma chłodne łapki. Ale sama nie wiem :baffled::baffled: czy to dobrze

Ale z chęcią posłucham Was kochane jak wy ubieracie swoje szkraby ??
A przy okazji to po nocy przebieracie dzieci w ciuszki "dzienne" czy zostaiwacie w "nocnych" ???

właśnie u nas Maks dostał potówek a przy upałach był marudny pod kocykiem a po odkryciu zasypiał...
Ja zwykle przebieram w dzienne ciuszki po pierwszym odespaniu - w dzień jest znacznie cieplej i w krótkim body mały się bawi ze skarpetkami...
Dla mnie najważniejszy jest świeży ciuch po kąpieli :happy: tak żeby Maksowi było super przyjemnie po wypluskaniu się.

Ja ubieram małego do snu w body z krótkim rękawkiem i pajac, albo body z długim i półśpiochy i zakrywam go ciepłym kocykiem :eek::eek: i do tej pory nie miał potówek , więc stwierdzam , że nie jest mu za gorąco... zresztą jak biorę go w nocy do karmienia to nawet czasem ma chłodne łapki. Ale sama nie wiem :baffled::baffled: czy to dobrze

Ale z chęcią posłucham Was kochane jak wy ubieracie swoje szkraby ??
A przy okazji to po nocy przebieracie dzieci w ciuszki "dzienne" czy zostaiwacie w "nocnych" ???

u nas identyczny strój nocny

My przebieramy się w strój dzienny, bo raczej nie leży pod kocem więc na body zakładamy grubszego pajaca lub jakieś spodnie i bluza, też nie wiemy co to potówki.

moja niunia spi w body i skarpetkach rączki tez ma chłodne ale to ponoc normalne patrze na karczek i ma ciepły potówek brak i spi tak jak jest zimno i jak ciepło przykrywam kocykiem -jak było kilka razy zimniej ubrałam w pajaca to ciezko mi było do pieluchy pozniej i mała srednio zadowolona, ładnie sobie reguluje ciepło ja po domu też chodze na krótko jak nawet chłodniej jak dzis
nie zmieniam bodziaków po snie chyba że mi zrobi psikusa i zasiusia ;-) ale zawsze po kąpieli jest zmiana, lub jak mam kaprys na zrobienie fotek ładniejszych to małą przebieram:-)

mój młody śpi w bodziaku i półśpiochach :-) po nocy go raczej nie przebieram, chyba że zafajda sobie ubranko (co się niestety często zdarza ;-))

Ja Zuzinka na noc ubieram w body z długim rękawem i pajaca, dodatkowo przykrywam ją kocykiem. Przebieram ją jak idziemy na dwór lub zrobi niespodzianke ;-), a jeśli jest brzydka pogoda to zostaje w ubranku z nocy, w czyste ją ubieram po kąpieli

U nas po kąpieli jest zakładany świeży pajacyk i tak Marcel idzie spać. Wcześniej spał w śpiworku a od kiedy jest cieplej to pod taka cieniutką kołderkę. Na dzień go nie przebieram. Zostaje w pajacu. Chyba ze jest cieplutko to zakładam body na krótki rękaw, no i jak gdzieś się wybieramy to ubieram w dresik.

ja jakoś nie mam przekonania do body, więc Jaś najczęściej jest ubrany w koszulkę/kaftanik i cienkie śpiochy, na które zawsze zakładam skarpetki. Dostaje świeżutki komplet po kąpieli i jest w nim do następnej, o ile oczywiście nie zdąży się w ciągu dnia czymś ufajdolić :-D

na spacer na to zakładam pajaca albo sweterek i spodenki. Plus kocyk do wózeczka.
W ogóle dzieć jest raczej ciepłolubny, więc i w domu w ciągu dnia jest często owinięty w koc. Śpi w nim też w nocy, oczywiście do pierwszego trafienia do naszego łóżka, wtedy jest w ubranku pod naszą kołdrą.

potówek brak, łapki ciepłe, karczek też nieprzegrzany, więc jest ok. Dla równowagi cieplnej często wietrzę mu dupeczkę, co ostatnio chyba w końcu polubił.

reklama
u nas bazą są body, i w zaleznosci od warunkow dokladam reszte np:
upały to same body + skarpetki i przykrywam nózki cienkim kocykiem
ciepło - dokładam spioszki cienkie lub półspioszki
chłodno dokładam cienką koszulke lub kaftanik z długimi rekawkami
zimno - zamiast koszulki sweterek

póki co sprawdza sie system super

Do góry