reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

ja własnie 2 pampers uznałam że za mała -kupa powoli wypływała ;-)
od dzis przechodze na 3 jeszcze troszku za duże ale bardziej praktyczne
w 2 boki ciężko sie juz zapinało ;-)

reklama
my też już przeszliśmy na rozmiar 3 (midi) :-) młody 2 tygodnie temu ważył 5,5kg, więc teraz 6kg już pewnie jest :-)
a i ubranka 62 powoli robią się za małe ;-)

u mnie to samo, Karol waży już zapewne ponad 6 kg, od początku tego tygodnia używamy 3, ze wzrostem podobnie, w sumie przez pieluchowanie zakladam już 68 i jest ok.

Nam do 3 pampersów brakuje 1,5kg;-);-) i nic nie wypływa... więc jeszcze troszkę z 2 będziemy korzystać...

Kochane dziewczynki - mam klopot z Nineczka. Okazalo sie dzie ze ma 2 plesniawki w buzce - nie wiem jak to sie stalo, strasznie dbam o czystosc, sterylizuje butelki przed kazdym uzyciem a tu cos takiego....No i lekarka kazala dac Aftin tylko ze z tego wszystkiego (bylam z dwiema corkami i kilkoma roznymi medycznymi problemami) zapomnialam dopytac jak czesto i dlugo stosowac i kiedy tj. przed czy po jedzeniu ??? Z Oliwka nigdy nie mialam tego problemu i nie wiem teraz co robic. Moze ktoras z Was wie i poradzi ??

niuni, ja też dostałam ten aphtin, bo młody miał jakąś pleśniawkę na ustach i miałam nakladać na czysty palec i smarować wokół ust od wewnątrz i koniec języka 3x dziennie po jedzeniu. Super skuteczny środek, u nas 1 dzień aplikacji i po wszystkim, a cena też super 1,40zł:-D

Dziewczyny, pożegnaliśmy się z kolkami!!!!!!!!!!!! Hopsa, hopsa. Od tygodnia spokój. Wg mnie pomogły masaże /kilka razy dziennie masuję brzuszek/, odstawienie nabiału /cierpię z tego powodu, ale suplementuję się wapniem/. I co najważniejsze, wg mnie super pomogło odstawienie kropelek na kolki. One potęgowały problem - takie moje zdanie. Po Wit. K - jak już kiedyś pisałyśmy - może boleć brzuch, ale jak wyeliminowałam, co wyeliminowałam, wit. do zniesienia.. Dziecko co najwyżej postęka....Och, jaka ulga.

moja ciotka, pielęgniarka noworodkowa, zawsze owijała taki gazik 7,5x7,5 wokól palca i na niego dawała aphtin i tym czyściła buzię, bo wtedy na gazik zbiera się różne rzeczy z buźki

Co do pieluszek - wlasnie lecimy trzecia paczke "dwojek", ale choroba sama nie wiem...zdarza sie sporadycznie, ze sie kupka wyleje, ale jak zobaczylam, jakie trojki sa wielkie...pod pachy by je mial:eek:

reklama
Do góry