Madzia, moje nie robiło przez 2 dni, udało się z wysiłkem w trzecim dniu, też się niepokoiłam, ale położna powedziała, że do trzech dni jak dziecko nie robi to nawet lekarz nie zareaguje, a dzieci karmione piersią często tak mają. Tylko bądź przygotowana na prawdziwą bombę ;-) Moje od czasu bomby już się unormowało i teraz robi 1-2 x dziennie.
A my jesteśmy po usg bioderek (tym zalecanym w 6 tygodniu życia), no i mam mieszane odczucia, tzn. wszystko jest ok, tylko mam wrażenie ze bardziej profilaktycznie mam mu zakładać drugą pieluchę, a on się strasznie jak narazie wkurza, to opis badania:
Panewki obu stawów biodrowych prawidłowo wykształcone,
jądra kostnienia głów kości udowych obustronnie obbecne, leżą poniżej lini podstawowej - norma wiekowa,
kąty: staw biodrowy prawy - kąt alfa 67 st, kąt beta 47,
lewy - kąt alfa 71, beta 33.
Stawy biodrowe prawidłowe wg Grafa IA/Ia. Ze względu na objawy kliniczne zalecono podwójne pieluchowanie. Kontrola za 6 tygodni.
Czyli wszystko jest ok, a młody na drugą pieluchę sie tylko wkurza, żal mi go no ale mus to mus, lekarka powiedziała, że to przez jego dużą wagę urodzeniową, i że ciasno mu było u mnie w brzuszku, dodatkowe zalecenia to noszenie na biodrze i leżenie na brzuszku.
A wy już po bioderkach czy przed? I jak to u was wygląda?