reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

reklama
niedlugo i ja bede experymentowac jeszcze msc lub ciut wiecej
Klucha - podaj łapę :-p
Czy oprócz mnie ktoś jeszcze nie zamierza na razie podawać dziecku nic poza piersią?? Julcia ma 3 miesiące i 9 dni. Wydaje się ze mleko wystarcza, wprawdzie ostatnio częsciej budzi się nad ranem - i koniecznie musi cyca, ale w sumie mi to nie przeszkadza :-)
BTW starszego synka też do 6 miesięcy tylko na piersi trzymałam

patewka, ja zamierzam wytrwac ;) na razie nie spieszy mi sie do wprowadzania nowosci, do pracy szybko nie wracam, wiec nie musze dziecka przestawiac na sztuczne mleko, wiec i z innymi pokarmami poczekam

i ja patewka na cycu lece i nie widze potrzeby tak szybko dawac posiłki pewnie jak mała skonczy pół roku zaczne dawac ale póki co cycek nam wystacza mała ładnie przybiera:-)

Klucha - podaj łapę :-p
Czy oprócz mnie ktoś jeszcze nie zamierza na razie podawać dziecku nic poza piersią?? Julcia ma 3 miesiące i 9 dni. Wydaje się ze mleko wystarcza, wprawdzie ostatnio częsciej budzi się nad ranem - i koniecznie musi cyca, ale w sumie mi to nie przeszkadza :-)
BTW starszego synka też do 6 miesięcy tylko na piersi trzymałam
My też poczekamy jeszcze conajmniej miesiąc, Julian będzie miał wtedy skończone pięć miesięcy. Nasza pediatra uważa, że nie ma co się spieszyć z podawaniem stałych pokarmów, do końca szóstego miesiąca mleko spokojnie wystarcza. :tak:

U nas narazie tez tylko cyc:tak:Za 3 dni Domis 4 msc bedzie mial i myslalam,ze dam mu soczek jablkowy ale jeszcze zobaczymy.Tez chcialam jakies 6 msc poczekac ale slyszalam,ze pozniej dziecko jak juz starsze jest to moze nie chciec nic innego jsc tylko mleko.Nie wiem na ile jest to prawda...

U nas narazie tez tylko cyc:tak:Za 3 dni Domis 4 msc bedzie mial i myslalam,ze dam mu soczek jablkowy ale jeszcze zobaczymy.Tez chcialam jakies 6 msc poczekac ale slyszalam,ze pozniej dziecko jak juz starsze jest to moze nie chciec nic innego jsc tylko mleko.Nie wiem na ile jest to prawda...
Dzieci 5-7 miesięczne chętnie eksperymentują, dopiero około roku dziecko może nie mieć ochoty poznyawać nowych rzeczy.

my jesteśy butelkowi i też cierpliwie czekamy do skończenia 4 miesiecy, pediatra najpierw poleciła wprowadzić kaszkę bezglutenową na jeden posiłek przez kilka dni, a następnie podać jabłko tarte z kleikiem ryżowym lub skczek jabłkowy, resztę dowiem się na następnym szczepieniu 18.08

tak swojądrogą nie wiedziałam że skończenie miesiąca liczy się w dzień urodizn, tzn. u nas np. każdego 11 danego miesiąca, a nie w skończonych 4 tygodniach

reklama
Julce tez wprowadzalam pokarmy ok 4miesiaca i niezaluje, niektorzy twierdza ze zaszybko ale teraz robie tak samo:-)kazda z nas widzi kiedy dzidzius jest gotowy na cos wiecej, ja stwierdzilam ze to teraz:-)

Do góry