reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

W szpitalu mieli termometry do czoła przykładane i taki też kupiłam dla Julci - wynik w 3 sekundy i bez stresu z wkładaniem w .. gdziekolwiek :happy:

reklama
rteciowe termometry sa juz oficjalnie wycofane, nieoficjalnie mozna kupic w kazdej aptece.

ja posiadam termometr smoczek(ktory przy J sie sprawdzal zato mlody do smoka niezabardzo przekonany) i taki pistolet do czola to jest super podchodze"strzelam" i problem z glowy:)

ja termometr mam do ucha w kilka sekund podaje temperature do pupy nie włoże za chiny-też uważam że to jakies odpychajace jest
W szpitalu mieli termometry do czoła przykładane i taki też kupiłam dla Julci - wynik w 3 sekundy i bez stresu z wkładaniem w .. gdziekolwiek :happy:
A ja kupiłam termometr do ucha i okazało się, że to pieniądze wyrzucone w błoto. :confused2: Za każdym razem temperatura była inna. Potem dostałam markowy termometr do czoła i też d**a, każdy pomiar inny. :dry: Pediatra kazała kupić normalny termometr elektroniczny z elastyczną końcówką. Mierzy w 5 sekund i za każdym razem temperatura jest taka sama. :tak:

ja też mam taki elastyczny elektryczny, a co do tych usznych, to akurat nam powiedzieli, że wyniki mogą się bardzo różnic w zaleznosci od tego, jak głęboko się go wsadzi dziecku do ucha. no to stwierdziłam, ze nie będę testować na moim młodym, jak daleko ma młoteczek i kowadełko i zostałam przy tym, który mam :-)
aaa, no i taka oczywistość niby, a czasem się zapomina - jak mierzymy temp. płaczącemu dziecku, to ona zawsze będzie wyższa:tak:

ja mam do ucha ale elastyczną końcówką z baby ono był tani i pomiar za każdym razem taki sam

ale pierwszy raz słysze o termometrze do czoła musze w aptece zobaczyc jak to wygląda-ciekawe

wypowiem sie na temat mierzenia temp ponieważ mam bogate doświadczenie i moje rady w tej kwestii są bezcenne:tak::-D:-D

moj starszak choruje na nerki tak wiec temp to było cos co mnie zawsze przerażało i nad czym zawsze chciałm mieć kontrole

termometrów miałam mase- w zasadzie wszystkie rodzaje oprócz smoczka - wnioski - dobry jest pistolet do czoła ale niedokładny w 100% poza tym dziecko sie kreci i wtedy pomiar jest niedokładny; do ucha- beznadzieja - pokazuje w cały świat
zwykłe elektroniczne- moj zawsze pokazywał 0.5 stopnia mniej :-D
NAJLEPSZY NA ŚWIECIE JEST RTĘCIOWY - potwierdził to każdy lekarz którego pytałam- to jest po prostu fizyka i nigdy sie nie myli
dla mnie ryzyko ze nie podam w pore leku jest dużo gorsze niz ryzyko zatrucia rtecią (to jest naprawde niewielkie), sama rozbiłam ze trzy rtęciowe i nic sie nikomu nie stało- wystarczyło posprzątać i umyc ręce
jeżeli chodzi o mierzenie temp w pupie to moja zuza to bardzo lubi:-D:-D:-D ale starszak nie cierpiał ale dziewczyny zdrowie dziecka jest najważniejsze a pół stopnia w tą czy w tamtą to jest zbyt duży poślizg i nie ma sensu narażac dziecka.
reasumując : mierze pistoletem ale jak jest powyżej 37 biore rtęciowy :-):-):-)

na moim elektrycznym było napisane, że pomiar zawsze jest zaniżony o 0,5 stopnia, więc to sobie trzeba dodac - takze luz:-)

reklama
... pierwszy raz słysze o termometrze do czoła musze w aptece zobaczyc jak to wygląda-ciekawe

Co ciekawe w aptekach koło mnie nie ma takich termometrów, zatrzymali się w rozwoju na tych dousznych :-D. Kupowałam na allegro. Jestem zadowolona. Termometr wskazuje dokladnie, a w nocy mam to na podswietlonym wyświetlaczu :-).

Dla starszych dzieci i doroslych użwyaliśmy tej pory (z 6 lat) elektronicznego do buzi wkladanego z Microlife, moim zdaniem rewelacja i nigdy nie wskazywal źle - mam też termometr rtęciowy i na poczatku to jeszcze spradzalam czy aby na pewno wyniki na obu sa porównywalne. Były :-)

Do góry