reklama
Ma_Dunia
Fanka BB :)
Julian umie przekręcać się z brzucha na plecy (od razu to stosuje jak tylko kładę go na brzuszku ), ostatnio kula się na boki, ale z pleców na brzuszek jeszcze się nie przekręcił.a przewracają sie wasze dzieci z boku na bok? bo moja ani mysli-raz to zrobiła i koniec a naczytałam sie że juz powinna to robic wic ciekawa jestem jak to u was?
Gosha24
Mama Gai od 06.04.2009
Dzisiejsza ulotka TESCO: Pampers Active Baby Jumbo Pack Maxi 70 szt 47,99zł
Ja ostatnio kupiłam Pampers Active Baby ale Midi czyli 3 Jumbo Pack (ok 90 szt w paczce) za 49,99 zł
Ja ostatnio kupiłam Pampers Active Baby ale Midi czyli 3 Jumbo Pack (ok 90 szt w paczce) za 49,99 zł
Gosha24
Mama Gai od 06.04.2009
A tego to nie wiem, nie używamy.
Viola1978
Fanka BB :)
Moja córa nie przekręca się jeszcze z brzuszka na plecki i odwrotnie też nie. Jest chyba najstarsza na forum kwietniówek i szczerz mówiąc myślałam, że już powinna się przewracać. Dziś byliśmy u pediatry, która stwierdziła, że mała ma jeszcze czas. To bardzo indywidualna sprawa - moja mała główkę utrzymuje od niedawna i od niedawna leży z przyjemnością na brzuszku.
Moja też nie lubi kłaść się na brzuszku, poleży z 5 min max, a główkę u góry potrzyma z minutę, a później na płasko i jęczy. Natomiast przy kąpaniu jak ją wezmę na brzuch to tak mocno odchyla głowę, że aż podtrzymyje by za daleko tego nie robiła, bo aż stracha mam. Co do przewracania się hmm jak narazie nie robi tego, jedynie jak leży na pleckach to na boczki potrafi.
Margaret80
1 kwietnia 2009 :)
Moja Tolka śpi często na brzuchu i to już od dawna. Z zabawą było gorzej bo nie chciało jej sie trzymać głowy ale od kiedy stawiam przed nią kolorową bajkę to potrafi nawet i 20 min tak leżec i gadać do obrazków.
Co do obracania to u nas jeszcze prawie brak takich manewrów, czesciej przewraca sie z brzuszka na boki i na plecki, ale z plecków na boki to rzadko.
Za to mostek robi pięknie.;-)
A wogóle to dzewczyny powiem Wam że już wariuje przy każdym karmieniu. Jest coraz gorzej, wogóle nie chce jeśc, ryczy, odwraca głowę, potem odwraca spowrotem jakby chciała jednak, wypych cycka językiem.. no cyrki nieziemskie... jakby jej mleko nie smakowało.Dałabym jej butle ale tego też nie chce. Już nie wiem jak ją karmić. Lekarz stwierdził, że pewnie coś odwraca jej uwagę i trzeba ja karmic tak zeb nie było dookoła żadnych bodźców, ale staram sie i to nie działa. Je tylko jak śpi ale też niezbyt wiele okolo 5min- tyle ze przybiera po 100g/tydz.
A mleko w cyckach czeka i nie wiem jak długo jeszcze poczeka i nie zaniknie.
Czekam az skończy 4 miesiace i ruszam z innymi pokarmami, moze jakies kaszki bedzie jadła chociaż.
Pisałam Wam ze krew sie w kupie pojawiła dwa razy to lekarz kazał zrobić badanie na krew utajoną w kale. Zakażenie dróg moczowych nadal leczymy choć wyniki kontrolne już lepsze wiec powinna lepiej jeść. A i jeszcze wyszła nam bakteria w kale Klebsiella pneumoniae, ponoć może być i próbujemy ja wygonić probiotykiem.
Może któraś ma jakieś podobne problemy? Bo ja już nie mam nerwów, ciagle cos.
Ogólnie Tolka jest wesoła i żywa i nie wygląda na chorą, tylko to jedzenie:-(... no i na głodną też nie wygląda co mnie bardzo dziwi
Co do obracania to u nas jeszcze prawie brak takich manewrów, czesciej przewraca sie z brzuszka na boki i na plecki, ale z plecków na boki to rzadko.
Za to mostek robi pięknie.;-)
A wogóle to dzewczyny powiem Wam że już wariuje przy każdym karmieniu. Jest coraz gorzej, wogóle nie chce jeśc, ryczy, odwraca głowę, potem odwraca spowrotem jakby chciała jednak, wypych cycka językiem.. no cyrki nieziemskie... jakby jej mleko nie smakowało.Dałabym jej butle ale tego też nie chce. Już nie wiem jak ją karmić. Lekarz stwierdził, że pewnie coś odwraca jej uwagę i trzeba ja karmic tak zeb nie było dookoła żadnych bodźców, ale staram sie i to nie działa. Je tylko jak śpi ale też niezbyt wiele okolo 5min- tyle ze przybiera po 100g/tydz.
A mleko w cyckach czeka i nie wiem jak długo jeszcze poczeka i nie zaniknie.
Czekam az skończy 4 miesiace i ruszam z innymi pokarmami, moze jakies kaszki bedzie jadła chociaż.
Pisałam Wam ze krew sie w kupie pojawiła dwa razy to lekarz kazał zrobić badanie na krew utajoną w kale. Zakażenie dróg moczowych nadal leczymy choć wyniki kontrolne już lepsze wiec powinna lepiej jeść. A i jeszcze wyszła nam bakteria w kale Klebsiella pneumoniae, ponoć może być i próbujemy ja wygonić probiotykiem.
Może któraś ma jakieś podobne problemy? Bo ja już nie mam nerwów, ciagle cos.
Ogólnie Tolka jest wesoła i żywa i nie wygląda na chorą, tylko to jedzenie:-(... no i na głodną też nie wygląda co mnie bardzo dziwi
nenius
Przyjaciółki 2008
Mój Iguś umie się przekręcać z pleców na boczki, głównie na lewy mu wychodzi. Jestem z niego dumna bo Daria mając skończone 5 miesięcy nie potrafiła jeszcze .
reklama
Julcia jeszcze rzadziej - 2 razy zazwyczaj, ja myśle że chyba niezbyt lubi a do tego nie wie że jak jej już cięzko to głowę można położyć Śmieszne.
no to Jasiek już to wyczaił :-):-):-) i jak się zmęczy, to głowę hyc na boczek, do buzi pakuje kciuka, a jak mu mało, to obślinia flanelkę, na której zazwyczaj leży.
dzieki gosha wlasnie 3 mnie interesuja
ciekawe jak z huggisami
3 huggies premium normalnie ok 49, dzś w tesco w promocji 43. za to ostatnio kupiłam też chusteczki huggies i uważam, ze są najlepsze z wszystkich do tej pory testowanych (a bylo ich juz sporo)