reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

margaret ja sie nie spotkalam z krwia w kupie ale wiem ze moze oznaczac biegunke albo cos powazniejszego
za to mlody dzis zrobil kupe x10!!! lezal sobie w lozeczku az tu nagle sruuu! przescieradlo, body, ceratka,kocyk, skarpetki do prania a dziecko natychmiast do wanny:-D:-Da w pieluszce bialego miejsca nie zostalo:-D smrod byl nieziemski:sorry2:

reklama
No właśnie kupa luźna bardzo, z tym ze ona od zawsze robi takie luźne kupy i ze śluzem. Dałam już wczoraj kupke do badania, jutro zrobimy USG brzuszka.
A wogóle to wczoraj byłam w przychodni u pediatry po skierowanie, co prawda nie swojej ale powiedziałam że to chyba była krew w kupce a ona na to że tak moze być:dry: Czekam cały czas na info od mojego lekarza.
Wiecie ja nie rozumiem lekarzy....jeżeli twoja córcia robiła kupy ze śluzem to czemu lekarz na nie niezareagował:wściekła/y::wściekła/y: bo krew w kupie może być następstwem tego śluzu.Oby wszystko szybko się wyjaśniło,powodzenia.

mój synek przy dużych kłopotach ze skórą potrzebuje solidnego nawilżania. Ja używam emolium - emulsji do kąpieli i rzeczywiście skóra jest dużo gładsza i wygląda dobrze. Ciekawa jestem czy któraś z Wasmamy używała aptecznych kosmetyków do skóry przesuszonej u dzieciaków alergicznych i z jakim efektem?

My mamy maści z wit a i d3 na całe ciało, buzię smarujemy maściami ocznymi antybiotykowymi a głowę clotrimazolem po kąpieli a przed kąpielą też maścią robioną na bazie oleju rzepakowego. Prócz tego Cetaphil MD na całe ciało. Kąpiel w płatkach owsianych. Masakra jakaś, to są zalecenia dermatologa na Kajciowe łojotokowe zapalenie skóry (ze znamionami atopowego... :baffled:)

Jakie są proporcje lnu i tej wody w której go gotujesz?? Łyżka?dwie?
1 łyżkę na szklankę wody i to gotować do zrobienia się takiego kisielu, przeceddzić i dodać do wanienki. Tylko to musi być len nieodtłuszczony, niemielony, taki w ziarenkach :tak:

Dzięki za odpowiedzi w sprawie wit. D, narazie zostaje bez podawania :tak:

Nasz nocny sen jest bardzo regularny z przerwą na 3 karmienia (krótkie lecz treściwe).
Za to w dzień Julcia śpi po 30 -40 minut (2 lub 3 razy), chyba ze idę na spacer albo jedziemy samochodem a potem przesiadamy się do wózeczka to potrafi do 2h spać.
Wprawdzie pomiędzy spaniem jest bardzo spokojna i słodka ale obawiam się czy to nie za mało jak na 2,5 miesięcznego maluszka?

reklama
Do góry