reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

reklama
mój też dostał zastrzyk po urodzeniu a mimo to kazali podawać witaminę K :confused: dobrze że to już ostatnie opakowanie, bo już prawie 100 zł na nią poszło :baffled:

Ja podaję witaminę D z fluorem (tabletkę rozpuszczam w moim mleku na łyżeczce i do dziubka :-)). Witaminę K podaje moja lekarka podczas kontroli.

Ostatnia edycja:
Ja nie podaję ani wit.K ani D. Mały dostał zastrzyk z wit. K zaraz po urodzeniu. Łykam za to zestaw witamin dla karmiacych, który zawiera obie witaminy.
Może faktycznie powinnam zacząć podawać mu wit. D ale znając moje szczescie to nie kupię tego w aptece w UK:confused:

Ja podawałam przez pierwszy miesiąc witaminę K i taki kompleks witaminowy ADEC ( bo tak się podaje we Francji) Jak przyjechała do PL to na mnie nakrzyczeli i kazali podawać witamine D po 1 kroplece do końca pierwszego roku. No to podaje.

nawet nie wiedziałam że jest wit d z fluorem! nastepne opakowanie takie kupie
ile sie można nauczyc na forum :-)

Mój Filip też to ma i juz wczesniej hehe doczytałam ze ma zniknąć , wiec czekamy :happy2::happy2:

Dziewczyny weźcie mi powiedzcie, czy wasze dzieciaczki smarujecie oliwka po kapieli i czy tez tak tego nie lubia jak moj maly??? :confused::confused::confused:

Moze ktoras z Was uzywa plynu do kapieli z oliwka i to wystarcza ???:confused::confused:
My nie smarujemy, no czasem balsamem... Oliwka zatyka pory, balsam lub emulsja do ciała są zdecydowanie lepsze. Kapiemy małą w wodzie z emolientem, to wystarczająco nawilża skórkę.

Może faktycznie powinnam zacząć podawać mu wit. D ale znając moje szczescie to nie kupię tego w aptece w UK:confused:

z tego co wiem to nie ale ja mam wit d w kroplach zbedna bo mam tez kapsulki ktore jej dawalam wiec jak chcesz to podaj adres mi na priv i tobie wysle.
ja dzis nie dawalam wit d i mala grzeczna. czyli moja analiza jej marudzenia to wit d

reklama
Do góry