reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

reklama
mój też dostał zastrzyk po urodzeniu a mimo to kazali podawać witaminę K :confused: dobrze że to już ostatnie opakowanie, bo już prawie 100 zł na nią poszło :baffled:

Ja podaję witaminę D z fluorem (tabletkę rozpuszczam w moim mleku na łyżeczce i do dziubka :-)). Witaminę K podaje moja lekarka podczas kontroli.

Ostatnia edycja:
Ja nie podaję ani wit.K ani D. Mały dostał zastrzyk z wit. K zaraz po urodzeniu. Łykam za to zestaw witamin dla karmiacych, który zawiera obie witaminy.
Może faktycznie powinnam zacząć podawać mu wit. D ale znając moje szczescie to nie kupię tego w aptece w UK:confused:

Ja podawałam przez pierwszy miesiąc witaminę K i taki kompleks witaminowy ADEC ( bo tak się podaje we Francji) Jak przyjechała do PL to na mnie nakrzyczeli i kazali podawać witamine D po 1 kroplece do końca pierwszego roku. No to podaje.

nawet nie wiedziałam że jest wit d z fluorem! nastepne opakowanie takie kupie
ile sie można nauczyc na forum :-)

Mój Filip też to ma i juz wczesniej hehe doczytałam ze ma zniknąć , wiec czekamy :happy2::happy2:

Dziewczyny weźcie mi powiedzcie, czy wasze dzieciaczki smarujecie oliwka po kapieli i czy tez tak tego nie lubia jak moj maly??? :confused::confused::confused:

Moze ktoras z Was uzywa plynu do kapieli z oliwka i to wystarcza ???:confused::confused:
My nie smarujemy, no czasem balsamem... Oliwka zatyka pory, balsam lub emulsja do ciała są zdecydowanie lepsze. Kapiemy małą w wodzie z emolientem, to wystarczająco nawilża skórkę.

Może faktycznie powinnam zacząć podawać mu wit. D ale znając moje szczescie to nie kupię tego w aptece w UK:confused:

z tego co wiem to nie ale ja mam wit d w kroplach zbedna bo mam tez kapsulki ktore jej dawalam wiec jak chcesz to podaj adres mi na priv i tobie wysle.
ja dzis nie dawalam wit d i mala grzeczna. czyli moja analiza jej marudzenia to wit d

reklama
Do góry