reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

dobra sprobuje dzis ale jak mala bedzie marudzicw nocy to przyjezdzasz bawic ;-) :-D

Klucha sprobuj jej dawac przed ostatnim wieczornym karmieniem, wyprobowalam i dziala...
Mi się też wydawało że odstawienie witamin spowodowalo przerwę w marudzeniu ale przy 3 przerwie mnie szkrab wyprowadził z błędu... od tej pory podaję regularnie i jakoś sam przestał marudzić więc u nas było od czegoś innego...

reklama
Mój Filip też to ma i juz wczesniej hehe doczytałam ze ma zniknąć , wiec czekamy :happy2::happy2:

Dziewczyny weźcie mi powiedzcie, czy wasze dzieciaczki smarujecie oliwka po kapieli i czy tez tak tego nie lubia jak moj maly??? :confused::confused::confused:

Moze ktoras z Was uzywa plynu do kapieli z oliwka i to wystarcza ???:confused::confused:

Ja używam i płynu do kąpieli z oliwką i oliwki po kąpieli a skóra i tak sucha ...ale moja panna to alergiczka wyspkowa i pediatra powiedział że tak będzie miała...
Przy starszych dzieciach dobrze się sprawdzało dodawanie kilku kropel oliwki do kąpieli i później już nie trzeba było niczym smarować...

Ja używam i płynu do kąpieli z oliwką i oliwki po kąpieli a skóra i tak sucha ...ale moja panna to alergiczka wyspkowa i pediatra powiedział że tak będzie miała...
Przy starszych dzieciach dobrze się sprawdzało dodawanie kilku kropel oliwki do kąpieli i później już nie trzeba było niczym smarować...

O to dobry pomysł z tym dolewaniem oliwki !!!! Dzieki adusia za rady :tak::tak:

Ja podawałam przez pierwszy miesiąc witaminę K i taki kompleks witaminowy ADEC ( bo tak się podaje we Francji) Jak przyjechała do PL to na mnie nakrzyczeli i kazali podawać witamine D po 1 kroplece do końca pierwszego roku. No to podaje.
U nas wit. K podana zaraz po urodzeniu i tyle. Wit.D 2 krople dziennie, podaję co wieczór przy kąpieli to i jeszcze mamy zalecony Cebion - kompleks witamin po 3 kropelki.
Ania nauczyła się, ze zawsze przy kąpieli ma cos kapane na język i sama otwiera buźkę do aplikacji ;-)

Co do smarowania - my nie używamy niczego i skóra jest śliczna. Do kąpieli tylko płyn penaten do mycia głowy i całego ciała. No ale co dziecko to inna skóra, inne potrzeby...

co do podawania wit D to mi lekarka mówiłą żeby podawać codziennie o tej samiej porze i koniecznie z mlekiem bo ta wit rozpuszcza się w tłuszczu

reklama
U nas jest tak\
20:00 kapiel (10 min pluskania... mala kocha wode)
20:30 jedzonko
21:00 trupek (i nie wiem jakby sie wsciekala przed 21)
5:00 jedzonko i spanko do 9
potem co 4 godziny karmienie
sen w miedzy czasie ok 4 razy po max 1,5 godz

Do góry