reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

dobra sprobuje dzis ale jak mala bedzie marudzicw nocy to przyjezdzasz bawic ;-) :-D

Klucha sprobuj jej dawac przed ostatnim wieczornym karmieniem, wyprobowalam i dziala...
Mi się też wydawało że odstawienie witamin spowodowalo przerwę w marudzeniu ale przy 3 przerwie mnie szkrab wyprowadził z błędu... od tej pory podaję regularnie i jakoś sam przestał marudzić więc u nas było od czegoś innego...

reklama
Mój Filip też to ma i juz wczesniej hehe doczytałam ze ma zniknąć , wiec czekamy :happy2::happy2:

Dziewczyny weźcie mi powiedzcie, czy wasze dzieciaczki smarujecie oliwka po kapieli i czy tez tak tego nie lubia jak moj maly??? :confused::confused::confused:

Moze ktoras z Was uzywa plynu do kapieli z oliwka i to wystarcza ???:confused::confused:

Ja używam i płynu do kąpieli z oliwką i oliwki po kąpieli a skóra i tak sucha ...ale moja panna to alergiczka wyspkowa i pediatra powiedział że tak będzie miała...
Przy starszych dzieciach dobrze się sprawdzało dodawanie kilku kropel oliwki do kąpieli i później już nie trzeba było niczym smarować...

Ja używam i płynu do kąpieli z oliwką i oliwki po kąpieli a skóra i tak sucha ...ale moja panna to alergiczka wyspkowa i pediatra powiedział że tak będzie miała...
Przy starszych dzieciach dobrze się sprawdzało dodawanie kilku kropel oliwki do kąpieli i później już nie trzeba było niczym smarować...

O to dobry pomysł z tym dolewaniem oliwki !!!! Dzieki adusia za rady :tak::tak:

Ja podawałam przez pierwszy miesiąc witaminę K i taki kompleks witaminowy ADEC ( bo tak się podaje we Francji) Jak przyjechała do PL to na mnie nakrzyczeli i kazali podawać witamine D po 1 kroplece do końca pierwszego roku. No to podaje.
U nas wit. K podana zaraz po urodzeniu i tyle. Wit.D 2 krople dziennie, podaję co wieczór przy kąpieli to i jeszcze mamy zalecony Cebion - kompleks witamin po 3 kropelki.
Ania nauczyła się, ze zawsze przy kąpieli ma cos kapane na język i sama otwiera buźkę do aplikacji ;-)

Co do smarowania - my nie używamy niczego i skóra jest śliczna. Do kąpieli tylko płyn penaten do mycia głowy i całego ciała. No ale co dziecko to inna skóra, inne potrzeby...

co do podawania wit D to mi lekarka mówiłą żeby podawać codziennie o tej samiej porze i koniecznie z mlekiem bo ta wit rozpuszcza się w tłuszczu

reklama
U nas jest tak\
20:00 kapiel (10 min pluskania... mala kocha wode)
20:30 jedzonko
21:00 trupek (i nie wiem jakby sie wsciekala przed 21)
5:00 jedzonko i spanko do 9
potem co 4 godziny karmienie
sen w miedzy czasie ok 4 razy po max 1,5 godz

Do góry