reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

klucha nic nie zrobisz,poddaj sie lepiej

ja tez juz wyluzowalam z reszta prawdziwe pchanie wszystkiego do buzi to sie dopiero zacznie

reklama
Madzia_Singh, pisałyśmy o ślinieniu, łapkach w buzi kilka stron wcześniej...dużo tego było;)
plum, prężenie brzuszka, bączki itd. to nie kolka. uwierz, kolki nie da się przegapić. nie kończy się na stękaniu:) moi sąsiedzi z osiedla mogą potwierdzić. u nas problem minął, ale bite 3 tyg. było takie darcie, że szyby pękały. nie da się tego z niczym pomylić. na bąki zwykłe nie podaję małej nic. pomasuję brzuszek, pomacha nogami i przechodzi. masaż nam też pomógł na kolki, ale z przyzwyczajenia masujemy nadal. dziecię to lubi.

Ostatnia edycja:
ja dzis sie zapisałam na masaże z małą od sierpnia zaczynamy -relaksacyjne wspomagajace rozwój no zobaczymy jak mała to zatrybi :-)

madzia własnie kilka stron ful na ten temat

ale nie masz co sie martwic dziecko odkryło że ma rączki :-)

Co do ciemieniuchy u nas ostatecznie pomogła najzwyklejsza oliwa z oliwek (nie zatyka porów) i wyczesywanie dziecięcym grzebieniem (nie szczotką), wspomógł nas tez szampon z emolium, teraz używamy go codziennie i po ciemieniuszce ani śladu.
U nas też łapki najlepsze na świecie, ale smoczek to najlepszy przyjaciel więc czasem z nimi wygrywa.

...mozna przy kupce i baczkach maluszkowi nozki przyciagnac bo brzuszka i potrzymac troche az pusci co ma puscic(uwaga przy trzymaniu nozek dzieci bardzo placza bo gazy naciskaja na jelitka- to naturalne przy wzdeciach i kolkach)

A moja Julcia uwielbia taką gimnastykę :) Smieje się przy tym od ucha do ucha :-)

Ja się wtrącę.Nie martwicie się łapkami,tak za 1-2 miesiące przejdzie i zacznie się ssanie...stópek:-)
A moja wczoraj odkryła,że można sobie wpakować do buzi zabawkę,czyli zaczęliśmy okres ok.2 lat pilnowania co jest w zasięgu dziecka:baffled:

Ja się wtrącę.Nie martwicie się łapkami,tak za 1-2 miesiące przejdzie i zacznie się ssanie...stópek:-)
A moja wczoraj odkryła,że można sobie wpakować do buzi zabawkę,czyli zaczęliśmy okres ok.2 lat pilnowania co jest w zasięgu dziecka:baffled:
My mamy taką leciutką grzechotkę która już notorycznie siedzi w buzi:tak::tak: i przytulak też jest świetny do dziubania...i ubranka:-D:-D.Moja starszyzna jest załamana bo już uprzedziłam że koniec ze szklanymi kulkami i geomagami,koralikami i innymi drobiazgami na podłodze i półkach...

reklama
O rany, nie mogę nadrobić zaległości!
Najpierw się pochwale, choć dla niektórych to normalne... Mój Kajtuś o 4 dni śpi w łóżeczku!!!!!

Madzia - rączki w buzi to najlepsza zabawa, a jak mój jest głodny, to gryzie je dziąsłami i wściekle wkłada i wyjmuje z buzi.

Słuchajcie, mam głupie pytanie - czy siusiak u takich małych dzieci może się podnosić? Jak się Kajtuś rano przeciągał wczoraj, po przebudzeniu, to normalnie mu siusiak się podniósł do pionu :baffled: Wiem, że u facetów tak jest, ale u takich malych też?? :confused::dry: (Tatuś oczywiście zachwycony... "mój chłopak, to po tatusiu..." :-p)

Do góry