reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

My mleka nie pijemy już dobre pół roku...Jula sama z niego zrezygnowała...a kasze też jakiś czas temu odstawiła...zęby natomiast myjemy podobnie jak tygrysek...rano i wieczorem porządnie a w ciągu dnia to z każdą wizytą w łazience...chociaż tez jej to mycie w ciągu dnia troche przechodzi...
w nocy natomiast pije jesli pije tylko i wyłącznie wodę z butelki Kubus water

reklama
Olek nigdy nie używał butelek, kaszkę od początku podaje mu łyżeczką-teraz je zawsze na śniadanie. Co do ząbków, to niestety myję mu tylko raz dziennie, ale przymierzamy się do mycia porannego. Kurczę, jakoś rano z niczym nie mogę się wyrobić, ale jak sobie pomyślę, że sama bym nie umyła, to brrrrrr..... Biedne to moje dziecko ;-)
A tak przy okazji pochwalę się, że od wczoraj jestem na diecie-dostałam od koleżanki dietę na 1300 kac, opracowana w jakiejś klinice leczenia otyłości.

Mam do Was prośbę-podzielcie się, proszę, Waszymi opiniami na temat pieluszek Pampers Premium Care (te białe). Dostałam do przetestowania ze streetcomu i powiem Wam, ze dla Maksia są super. Jak był malutki to używaliśmy 1 i 2 i dla nas były najlepsze-ładnie wsiąkała kupka. Teraz mamy 3, ale dopiero zaczęłam używać, więc za wiele nie napiszę. Z góry dziękuję :-)

Ostatnia edycja:
Vive a co jadasz? pochwal się dietką może skorzystamy:tak: aa i szybkich i trwałych rezultatów życzę kochana;-)

co do pieluch my używałyśmy te biedronkowe a potem z lidla,więc nie pomogę:-(

Vive - ja byłam z pieluszek zadowolona, tez miałam do testowania :-) Teraz cena jest przyzwoita ale jak tylko weszly była dosyć duża róznica cenowa pomiędzy PremiumCare a ActivBaby. Wiec zostaliśmy przy Activ. Fajne bo mięciutkie. Moja siostra też długo uzywała tzn. Ada nie siostra;-) i była bardzo zadowolona, głównie z tego powodu co Ty - Ada karmiona piersią miała rzadkie i częste kupki więc ta siateczka "wsiąkająca kupkę" jej się sprawdziła. I mojej siostrze się jeszcze podobały obrazki na pieluszkach :-D

Vivie z pieluszek byłam bardzo zadowolona, teraz dostałam do testowania 4.

Mati pije mleko wieczorem z butki, kaszek juz nie je bo ich nie znosi. Ząbki myjemy 2 x dziennie ale z takim krzykiem ze wszyscy nas słyszą.

Dziękuję dziewczynki za Wasze opinie :-)

Vive a co jadasz? pochwal się dietką może skorzystamy:tak: aa i szybkich i trwałych rezultatów życzę kochana;-)

co do pieluch my używałyśmy te biedronkowe a potem z lidla,więc nie pomogę:-(

W tej diecie można jeść wszystkie warzywa, a pozostałe pokarmy się waży-musiałabym przepisać Wam 6 stron A4 :-) Tak w skrócie-je się 4 posiłki plus przekąska z owoców i troszkę mleka.

reklama
Do góry