reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dziewczyny ja chyba jakaś nienormalna maks pierwszy raz stał sam ok pół minuty i postawił 2 samodzielne kroczki a później usiadł ładnie....a ja dosłownie wpadłam w jakąś euforie haha no nienormalna jakaś jestem hihi

reklama
Dziewczyny pilnie potrzebuje pomocy !!!!

Co dawałyście swoim maluchom, jak miały biegunke ???
my mieliśmy Nifiroksazyt albo jakoś tak. Taki jakby syrop.

Zazwyczaj używałam tormentiolu, i byłam bardzo zadowolona, ale teraz stwierdziłam, że jest zabardzo odparzony, i chciałam wyprubować czegoś innego ;-) ale nie powiem tormentiol jest rewelacyjny :tak:
zdążyłam się zorientować, że niektóre odparzenia Kubula goją po osuszeniu a inne po nawilżeniu tylko trzeba to jakoś wybadać. Zawsze nam pomaga kąpiel w wodzie z krochmalem i może przemywać delikatnym roztworem z rumianku jeli nie ma uczulenia.

oby ta pupeczka szybko się zagoiła.
To dobrze wiedzieć, bo mnie w błąd wprowadzili w pewnej gazecie, że nie podam tytułu :wściekła/y:
Strasznie mi przykro, że Alanek tak cierpi, biedaczek. Oby mu szybko przeszło.
może nie całkiem w bląd cie wprowadzili bo większość faktycznie trzeba w lodówce trzymać.

Mamusie dziewczynek czy miałyście coś takiego żeby wasze malutkie drapały się po "pipulince"?
Moja ma od dwóch dni tak że jak tylko zmieniam pieluszkę to od razu się tam łapie....i nie wiem co to może być:( Poradźcie!
Dodam że nie ma gorączki ani innych objawów stanu zapalnego.

Mamusie dziewczynek czy miałyście coś takiego żeby wasze malutkie drapały się po "pipulince"?
Moja ma od dwóch dni tak że jak tylko zmieniam pieluszkę to od razu się tam łapie....i nie wiem co to może być:( Poradźcie!
Agatko ja mam chłopaka :-p:-p, ale Alan też jak tylko jest bez pieluchy od razu chwyta się za "sprzęt" :-D:-D:-D i po ściska, głaska, poprostu się z nim wita :-p:-p:-D:-D, a tak serio, to kiedyś czytałam, że już niemowlęta zaczynają się interesować intymnymi miejcami swojego ciałka, więć ja myślę, że Zuzia też poprostu odkrywa co tam ma ;-) i raczej to nie jest powód do zmartwień, moim zdaniem ;-):-)

Agatko ja mam chłopaka :-p:-p, ale Alan też jak tylko jest bez pieluchy od razu chwyta się za "sprzęt" :-D:-D:-D i po ściska, głaska, poprostu się z nim wita :-p:-p:-D:-D, a tak serio, to kiedyś czytałam, że już niemowlęta zaczynają się interesować intymnymi miejcami swojego ciałka, więć ja myślę, że Zuzia też poprostu odkrywa co tam ma ;-) i raczej to nie jest powód do zmartwień, moim zdaniem ;-):-)

Wiesz co też tak myślałam tylko ze ona się przy tym wścieka:(

Idź do lekarza. To może być zwykła ciekawość, ale niekoniecznie...

reklama
Do góry