reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Edzia u nas teraz przy antybiotyku odparzyla sie pupcia bo kupka byla często i cała czerwona była znaczy sie pupcia była czerwona :-p i smarowałam różnymi maściami i nie chciało przejść, mąką ziemniaczaną którą nam kiedyś pomogła tez podsypywałam i nic , zero poprawy aż wreszcie posmarowałam Clotrimazolum i pomogło:tak:

Ja narazie smaruję bephantenem, ale zaczerwienie nie schodzi :-(, bo linomag, sudocrem, m. ziemniaczana, nie działa,może dlatego, że jest dość mocno odparzony, ale kupię co trzeba dziękuję Ci tygrysku za pomoc ;-)

reklama
Ja narazie smaruję bephantenem, ale zaczerwienie nie schodzi :-(, bo linomag, sudocrem, m. ziemniaczana, nie działa,może dlatego, że jest dość mocno odparzony, ale kupię co trzeba dziękuję Ci tygrysku za pomoc ;-)
Nie ma za co;-) i zdrówka życzę!!!!!!:tak:

ps. u mnie aż Filipek płakał przez to odparzenie tak go to drażniło;((

Ja tez brałam Fifa do wanny i pod strumień wody a on przeraźliwie wtedy płakał tak go szczypać musiało:-:)-(
Na prewno sczypalo, bo to przecież tak jak poparzone,a le lepiej wodą niz chusteczkami, bo one jeszcze bardziej podrażniają dupkę.
Biedne te nasze dzieci, czlowiek dba jak może, a i tak zawsze cos sie przyplącze, a to kupki, a to ząbki, ah już od dzieciństwa pod górę:-(

Ja myję go wodą z mydłem, płatkami kosmetycznymi

Mam już wszystkie te leki co pisałyście, tylko jak mam podać smectę w tych saszetkach ? i czy to razem z tym lacido baby w jednym czasie, czy osobno ?, G. kupił mi też roztwór gencjany

Dziewczyny, kiedyś pisałyście czym można zbijać gorączke na zmianę, żeby nie przedawkować:zawstydzona/y: Może mi któraś odpowiedzieć, bo potrzebuję coś dla Pati. Bierzemy Ibum (ibuprofen), ale niestety nie daje rady i musimy jeszcze coś innego zapodać:zawstydzona/y: Nie wiem, czy mamy trzydniówke, czy to zęby, bo przebija się kolejny, ale dzis już trzeci dzień wysokiej gorączki. Wczoraj nad ranem miała 40 stopni:-( cała się trzęsła i prawie mi przez ręce leciała, już myślałam, że na pogotowie będziemy dzwonić:-(

Ja myję go wodą z mydłem, płatkami kosmetycznymi

Mam już wszystkie te leki co pisałyście, tylko jak mam podać smectę w tych saszetkach ? i czy to razem z tym lacido baby w jednym czasie, czy osobno ?, G. kupił mi też roztwór gencjany
Edzia no najpierw daj lacidobaby i jak wypije to daj smekte. proszek w niewielkiej ilosci wody rozpusc. ja podawalam to jak Fifi byl mniejszy i dzielilam szaszetke na poł i połowa rano a druga połowa wieczorem , to sama z Lacidobaby.

reklama
Edzia no najpierw daj lacidobaby i jak wypije to daj smekte. proszek w niewielkiej ilosci wody rozpusc. ja podawalam to jak Fifi byl mniejszy i dzielilam szaszetke na poł i połowa rano a druga połowa wieczorem , to sama z Lacidobaby.

Czyli mam dac po pół saszetki obydwu, tak? i jak wypije jedno to podać drugie ?:zawstydzona/y:

Do góry