reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dunia no jasne,ze piekni by wyglądali :) Tylko Mari musi troszku zrzucic...kurcze troszke sie tym martwie, jak patrze na wasze chudzinki.... kocham ja taka pulpeciasta....

Kankiya nie martw sie na zapas.....jest ok :) mnie dziwi ten wzrost,bbo mari ubiera juz bodziaki na 74 i sa dobre....no cóż...bodziaczek, bodziakowi nie równy...:sorry:
może jest dobry dlatego,że rozciąga się wszerz na naszym cudownym Pulpeciku;-):-) moja w klacie ma mało i wchodzi w 62 jeszcze, ale rękawki za krótkie, muszę ją podtuczyć to może spora głowka tak nie będzie się rzucać w oczy:-D

reklama
Dziewczynki ja jak mierzyłam Fabiana 2 miesiące temu to miał 73 cm:shocked2: A ubranka nosi na 86 cm,ale są i takie co na 18 miesięcy:sorry: Także te rozmiary to są różne.Ale z 75 cm to on ma.

a ja powiem tak , gdybym była jeszcze raz w ciąży to kupiłabym osobno gondolę a potem osobno spacerówkę:tak::tak::tak:

Ja też:-D:-D:-D...ale chyba jednak nastepne potomstwo bedzie jezdzilo x-landerem:tak::tak::tak:

Dunia no jasne,ze piekni by wyglądali :) Tylko Mari musi troszku zrzucic...kurcze troszke sie tym martwie, jak patrze na wasze chudzinki.... kocham ja taka pulpeciasta....

Kankiya nie martw sie na zapas.....jest ok :) mnie dziwi ten wzrost,bbo mari ubiera juz bodziaki na 74 i sa dobre....no cóż...bodziaczek, bodziakowi nie równy...:sorry:

Kanuś lekarz kazał Ci ją odchudzać???
Zdaniem naszej pediatry takim maluchom nie mozna ograniczac jedzonka, a zobaczysz jak tylko wstanie i zacznie biegac to zrobi się chudziutka jak mamusia:-D:-D
Nie martw sie kochana...Mariczka jest cudna

U nas w przychodni mierzą Julcie na takiej miarce na leżance, a nasza pediatra po tzw. skosach centymetrem i każdemu co innego wychodzi:szok::szok::szok::szok:

A slyszalyscie o tym że dzieciaczki podobno nie rosną cały czas...tzn. jednego miesiaca moze wcale nie urosnąc a nastepnego np.2-3cm:tak::tak::tak::tak:

Ja też:-D:-D:-D...ale chyba jednak nastepne potomstwo bedzie jezdzilo x-landerem:tak::tak::tak:

Kanuś lekarz kazał Ci ją odchudzać???
Zdaniem naszej pediatry takim maluchom nie mozna ograniczac jedzonka, a zobaczysz jak tylko wstanie i zacznie biegac to zrobi się chudziutka jak mamusia:-D:-D
Nie martw sie kochana...Mariczka jest cudna
Madzienka ma rację, a pozatym nie wyobrażam sobie innej Mari:no::-)
Dziewczynki ja jak mierzyłam Fabiana 2 miesiące temu to miał 73 cm:shocked2: A ubranka nosi na 86 cm,ale są i takie co na 18 miesięcy:sorry: Także te rozmiary to są różne.Ale z 75 cm to on ma.
no proszę jaki "wysoki":-D:-D super;-)

aNIU TO FAKTYCZNIE Z fABIANKA JUZ DUŻY CHŁOPACZEK :)

Madziu nie lekarka nic nie mówiła....powiedziała,ze taka jej uroda i nie które dzieciaczki na sztucznym mleczku tak przybieraja na poczastku i nie mam sie martwic....ale juz mnie wkurza jak mi kazdy mówi..
"ale ona jest pulpet".....
ja iwem,ze ona no toszku brzuszka ma...ale nie mam zamiaru jej ograniczac niczego....zreszta ona dostaje malo mleczka...bo 3X120 i raz 150 na noc i to wszystko zadnych kaszek i tym podobnych....
Wiec albo zrzucia samam jak bedzie mykac,albo bezie pulpecikiem mamusi tak samo kochanym....

U nas w przychodni mierzą Julcie na takiej miarce na leżance, a nasza pediatra po tzw. skosach centymetrem i każdemu co innego wychodzi:szok::szok::szok::szok:

A slyszalyscie o tym że dzieciaczki podobno nie rosną cały czas...tzn. jednego miesiaca moze wcale nie urosnąc a nastepnego np.2-3cm:tak::tak::tak::tak:
moja Bianka była mierzona tylko po porodzie i od tej pory zero, więc sama się tym zajmuję i może nie robie tego poprawnie:sorry:
a to ci nowinka z tym wzrostem naszych bąbli:shocked2:piersze slyszę :eek:więc pewnie nadrobimy jeszcze:tak:

Asiulka ja byłam pewna ze x-landery maja przekładana rączkę :eek:
Niestety nie mają:no:
W czasopiśmie "Mamo to ja" piszą:
"Dzieci, które śpią spokojnie w ciągu dnia, mało płaczą i mają dobry apetyt. A do tego (ta niebagatelna zaleta!) po porządnej dziennej drzemce rzadziej budzą się w nocy."
I wiecie co u mnie to się zgadza, mały ładnie drzemkuje w ciągu dnia, apetyt jak ta lala no i przesypia mi całe nocki:tak:

u mnie sie to nie sprawdza bo Lenka ładnie spi w ciągu dnia a w nocy to tragedia...
U nas niestety podobnie jak u Sawki. W dzień Filip spi ładnie, w sumie ok 3 godziny, ale w nocy od pewnego czasu mamy masakre:-(
Filip też jest długi. 2 tyg temu miał 77cm, ale wagę też ma konkretną, bo ok 9200g. Tylko ze względu na to, że jest długi nie wygląda na jakiegoś bardzo pulchnego, choć do drobnych też nie należy:no:

reklama
2 razy dziennie:tak::tak::tak:

koffane o ktorej godzinie wasze skarby jedza pierwsze mleczko????(rano):zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p:-p

8.30:) Tylko ze moja cos tam sobie czasem pocycka w nocy:)

laseczki powiedzcie mi jakbyście musiały kupić teraz juz po doświadczeniach wózkowych, wózek dla przyszłego maluszka jaki byście wybrały???? ja mam Bolder4 z Implastu i jestem z niego bardzo niezadowolona, gonola zdała egzamin ale spacerówka to totalna porażka.... pytam sie bo moja siostrzyczka ta co jest w ciązy prosi mnie o rade co do wózków, słyszałam ze bardzo fajne sa Xlandery Xa, prosze o radę:tak:
Ja podobnie jak niektóre dziewczyny kupiłabym osobno gondole i osobno spacerówkę. W tej chwili mam xlandera i mimo wszystko musze powiedziec że się sprawdza bo mam wózkownie:) Ale jakbym go musiała nosic po schodach to chybabym go wyrzuciła:) Ogólnie polecam:) Mnie ta przekładana rączka nie jest i nie była potrzebna:)

ciekawe:eek::eek: ja zawsze wybudzam Biankę jak za długo spi w dzień aby nie szalała w nocy, więc może tu popełniam błąd,bo i tak robi mi pobódki:sorry:hmmmm:eek:

Moim zdaniem źle robisz wybudzając ją....ona sama wie ile snu potrzebuje!

aNIU TO FAKTYCZNIE Z fABIANKA JUZ DUŻY CHŁOPACZEK :)

Madziu nie lekarka nic nie mówiła....powiedziała,ze taka jej uroda i nie które dzieciaczki na sztucznym mleczku tak przybieraja na poczastku i nie mam sie martwic....ale juz mnie wkurza jak mi kazdy mówi..
"ale ona jest pulpet".....
ja iwem,ze ona no toszku brzuszka ma...ale nie mam zamiaru jej ograniczac niczego....zreszta ona dostaje malo mleczka...bo 3X120 i raz 150 na noc i to wszystko zadnych kaszek i tym podobnych....
Wiec albo zrzucia samam jak bedzie mykac,albo bezie pulpecikiem mamusi tak samo kochanym....

No to faktycznie niedużo pije....moja 2x220ml i 1x250ml oprócz tego ze trzy chrupeczki, jakieś owocki, kaszkę z owockami itp... i oczywiście co najmniej
180ml obiadku.
Ale moja jest długa jak cholera - 2 m-ce temu miała 74cm:szok:jak miała 5m-cy top już miała 69cm.Wszystko prawie juz kupuję na 80cm. Stopę tez ma duża:)
I nie wiem po kim bo ja mam 164cm a maz 174cm, więc do jakis wielkoludów nie należymy:)

Do góry