reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
ja swoje kupuj w sloiczku rybę po grecku,ale pycha, :tak::tak::tak:

My też ja jemy, pycha:tak::tak::tak:

Gluten podaje od 6 miesiąca i prawie codzinnie, ale nie pilnuje tego jakos specjalnie:tak:, a miesko jakos od 5 miesiąca i tak co drugi dzien. Za rybką hania nie przepada, ale bedziemy jeszcze próbowac:tak:

A w jakiej formie podajesz Hani gluten???:baffled::baffled::baffled:

dziewczynki napiszcie mi prosze jak wyglada schemat snu Waszych pociech...jak spia w nocy i czy sie budza i jak spia w dzien ....bo ja chyba mam jakiegos robokopa...:szok::szok:

Jula zasypia ok.21.30 i spi do 6-7 a w dzien to drzemka kolo 12 i kolo 16-17;-);-);-)

wtaje o 9-10
1 dzemka o 11.30 przez godzine
2 dzemka 13.30 przez 2-3 godziny
3 dzemka 17.30 przez pol godzinki
i o 20-21 spi do samego rana

Szczęsciara:-p:-p:-p:-p

dziewczyny pokazcie mi jakie macie smoczki do kaszek bo moja siostra chce mi kupic a ja nie wiem jakie?
wyslecie linka?

TOMMEE TIPPEE SMOCZKI DO BUTELKI KASZKA 6m+ 2 szt (684335387) - Aukcje internetowe Allegro

Fifi zaczyna prawdziwie raczkowac!!!!!!!!! nie pelzac tylko raczkowac na czworaka:szok::szok::szok::szok::szok::szok: jezu jak to slodko wyglada:-D:-D:-D:-D:-D
mowi tez mama i baba:-D:-D:-D kocham go!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Brawo, dzielny Fifi, i juz dwa zabki ma doczytałam super!!!!!!

Tyle doczytałam Jula ryczy więc wróce później:confused::confused::confused::confused:

Ja Jaśkowi sposobem :-)- kropelek parę syropu - picie zeby zapomniał że paskudztwo mu dałam - i znowu syropek i znowu picie :-) jakoś dajemy radę

to takie niedobre syropki macie?może to na coś innego?bo my na kaszelek to mamy taki pyszny truskawkowy, że pijemy łyżeczką, a Wiki jeszcze więcej się prosił:tak:ale jak kiedyś mieliśmy problemy z piciem to też strzykawka, a takie gorzkie lekarstwo na refluks mieliśmy to do mleczka, bo nawet strzykawką nie chciał

Dziewczyny mam prośbę...
W jaki sposób podać Małemu syropki??? Może któraś zna jakąś czarodziejską metodę? Najpierw podawałam mu łyżeczką i pierwszego dnia łykał chętnie. Potem zaczęło się plucie. Dzisiaj podałam mu taka specjalna strzykawką, ale jakimś cudem wypluł-nie wiem jak, bo lałam głęboko w gardło :confused: Po południu i wieczorem podaję mu w jedzeniu, ale rano je tylko cyca i nie mam pomysłu.

Ja zawsze dawałam do polika - na bok i nie miała wyjścia. Albo 2 sposób: Wkładasz strzykawkę i wciskasz i nie wyjmujesz jej tylko trzymasz w buzi - w ten sposób uniemożliwiasz wyplucie (nie da się wypłuć ze strzykawką w buzi:tak:) a jak widzisz że przełknoł to wyciągasz strzykawkę. U mnie obydwa sposoby działały - choć ten drugi lepiej :tak::tak::tak:

dziewczyny, dzięki za wszystkie rady-na pewno wypróbuję :tak:

Ja zawsze dawałam do polika - na bok i nie miała wyjścia. Albo 2 sposób: Wkładasz strzykawkę i wciskasz i nie wyjmujesz jej tylko trzymasz w buzi - w ten sposób uniemożliwiasz wyplucie (nie da się wypłuć ze strzykawką w buzi:tak:) a jak widzisz że przełknoł to wyciągasz strzykawkę. U mnie obydwa sposoby działały - choć ten drugi lepiej :tak::tak::tak:

Oj, kochana-nawet ze strzykawką można wypluć, uwierz mi....Nie wiem jak on to robi :confused:

Muszę się pochwalić, że dziś ugotowałem pierwszą zupkę Olkowi-z marcheweczki, ziemniaczka, pietruszki, selerka, kalafiorka, koperku i mięska. Pysznie pachnie, ciekawe czy posmakuję temu mojemu głodomorkowi :happy2:

ptrysiu gratulacje z okazji ugotowania pierwszej zupki:tak::tak: my niestety jestesmy bez gazu :baffled::baffled::baffled::baffled: i zostaja nam sloiczki:-:)-:)-:)-(
dzis bylam u lekarza sie zapisaac i weszlam z ta wysypka Filipa i okazalo se ze moje malo przeszlo 3 dniowke:szok::szok::szok: nadal caly w ciapki jest i dostalismy na zaczerwienone gardelko tamtum werde i jakies syropki na przeziebienie:-( ale sie ciesze bo ta przychodnia pod moi blokiem ma tez dyzury wekendowe:):tak::tak:

ptrysiu gratulacje z okazji ugotowania pierwszej zupki:tak::tak: my niestety jestesmy bez gazu :baffled::baffled::baffled::baffled: i zostaja nam sloiczki:-:)-:)-:)-(
dzis bylam u lekarza sie zapisaac i weszlam z ta wysypka Filipa i okazalo se ze moje malo przeszlo 3 dniowke:szok::szok::szok: nadal caly w ciapki jest i dostalismy na zaczerwienone gardelko tamtum werde i jakies syropki na przeziebienie:-( ale sie ciesze bo ta przychodnia pod moi blokiem ma tez dyzury wekendowe:):tak::tak:

a jednak 3dniowa:szok:
aaa widzisz a tak sie martwilas o ta przychodnie...a jak tam pediatra?

a jednak 3dniowa:szok:
aaa widzisz a tak sie martwilas o ta przychodnie...a jak tam pediatra?
tak na pierwszy raz trudno okreslic jaka jest narazie wydala mi sie ok ale zobbaczymy w praniu:-D:-D:-D:-D ale panie recepcjonistki bardzo mile przychodnia tez przyjemna z wygladu hm bedziemy testowac:-D:-D:-D:-D

kurcze ale Fifi to wyglada tragicznie!!!!! jest doslownie calutki w czerwone plamki jak biedronek!!!!!!!!!!!!!!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p:-:)-:)baffled:

reklama
tak na pierwszy raz trudno okreslic jaka jest narazie wydala mi sie ok ale zobbaczymy w praniu:-D:-D:-D:-D ale panie recepcjonistki bardzo mile przychodnia tez przyjemna z wygladu hm bedziemy testowac:-D:-D:-D:-D

kurcze ale Fifi to wyglada tragicznie!!!!! jest doslownie calutki w czerwone plamki jak biedronek!!!!!!!!!!!!!!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p:-:)-:)baffled:

kochana a jak wygladaja te kropki....takie male pojedyncze czy takie wieksze?
moj tez raz mial takie ale wieksze wygladalo jak pokrzywka ale lekarz swierdzil ze to uczulenie na nurofen badz calpol truskawkowy....a mial wtedy goraczke przez pare dni:confused::confused:

Do góry