reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Tygrysku dziękujemy super stronka:tak::tak::tak:

ja już wydrukowałam sobie przepisy, ktore kiedys wysyłałaś i pora zacząć gotowanie:-D:-D:-D

ja tez juz wydrukowalam i w poniedzialek gotuje pierwsza mamusina zupke dla Filipka:-):-):-)

Kupiłam dzisiaj to mydełko do odplamiania w Rossmannie...u nas sprawdza sie:tak::tak::tak:zrobiłam Wam fotke

super!!madziiu jak tez sie musze zaopatrzyc w to mydelko gdyz plamy po merchwewczce mnie wykanczaja:baffled::baffled::baffled:

AAAAA tylko kupujac dania ze zloiczkow musze uwazac gdyz niektore maja dodatek mleka!!!np szpinak z ziemniakiem z hippa mial wlasnie w skladzie mleczko a juz bobovity jest bez dodatku mleka

Ostatnia edycja:
Jarzynkowa. A Wy co dzisiaj zajadaliscie? Jak do tej pory maluchowi smakowaly nowosci? Duzo je?
my rano brokuly gerbera, teraz jabluszko z marcheweczka (1/2 sloiczka) i soczek jabluszkowy. A jemy pozatym jabluszko, bananka, marcheweczke,brzoskwinie, soczki jabluszkowe, banankowe, marchewkowe, jabluszko z winogronem.. dzis kupilam szpinak z ziemniakami i dynie z ziemniakami oraz morele i soczki morelowe i brzoskwiniowe . morele i soczki nowe zapewne podam w nadchodzacym tygodniu a z zyupkami poczekam gdyz najpierw w poniedzielek podam Filipkowi zupke zrobiona przez mamusie z marcheweczke ziemniaczka kleik ryzowy i oliwa z oliwek za 2 dni dodam pietruszke a potem sprubujemy ziemniaczki ze szpinakime i dynia:tak::tak: a filipek wcina zupki i deserki z czego bardzo sie ciesze gdyz mialam wielkie obawy przed wprowadzeniem nowosci jak to bedzie.

aaaaaaaaaaa

my rano brokuly gerbera, teraz jabluszko z marcheweczka (1/2 sloiczka) i soczek jabluszkowy. A jemy pozatym jabluszko, bananka, marcheweczke,brzoskwinie, soczki jabluszkowe, banankowe, marchewkowe, jabluszko z winogronem.. dzis kupilam szpinak z ziemniakami i dynie z ziemniakami oraz morele i soczki morelowe i brzoskwiniowe . morele i soczki nowe zapewne podam w nadchodzacym tygodniu a z zyupkami poczekam gdyz najpierw w poniedzielek podam Filipkowi zupke zrobiona przez mamusie z marcheweczke ziemniaczka kleik ryzowy i oliwa z oliwek za 2 dni dodam pietruszke a potem sprubujemy ziemniaczki ze szpinakime i dynia:tak::tak: a filipek wcina zupki i deserki z czego bardzo sie ciesze gdyz mialam wielkie obawy przed wprowadzeniem nowosci jak to bedzie.

Super! Ale Ci zazdroszcze. Moj maly niejadek na wszystko jest BE. Na mleko, na zupki. Dzisiaj ledwie po 100 zjada.
A jak z kupkami teraz po tych nowosciach? Cos sie zmienilo czy nadal pozostaly takie same?

AAAAA tylko kupujac dania ze zloiczkow musze uwazac gdyz niektore maja dodatek mleka!!!np szpinak z ziemniakiem z hippa mial wlasnie w skladzie mleczko a juz bobovity jest bez dodatku mleka

O widzisz to nawet nie wiedzialam. Na zupce marchewkowej z ryzem tylko tyle pisze a dopiero w skladzie jest jescze ziemniak, seler i sok z bialych winogron

reklama
Super! Ale Ci zazdroszcze. Moj maly niejadek na wszystko jest BE. Na mleko, na zupki. Dzisiaj ledwie po 100 zjada.
A jak z kupkami teraz po tych nowosciach? Cos sie zmienilo czy nadal pozostaly takie same?
Kupki sa teraz raz dziennie ( na mleczku robil co 2 dzien). Konsystencja raczej taka pakowato plastelinowata .Jak zje jabluszko to jest luzniejsza troszke ale wiadomo ze to po jabluszku..Sloneczko do nowowsci niektore dzieci sie musza przyzwyczaic w jakims poradniku zywieniowym gerbera czy hippa bylo napisane ze akceptacja nowego smaku moze czasem potrawac trzeba poprostu co kilka dni dawac dziecku dany produkt az w koncu zaakceptuje. twoj szkrabik tez polubi zobaczysz wazne ze chociaz kilka luzeczek zjada:tak::tak: moze jest poprostu takim malym niejadkiem

Do góry