reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

gotowałam "na oko":tak::-p około pól litra wody, jeden ziemniak, jedna marchewka, jedna pietruszka, łyżeczka oliwy z oliwek i łyżka kaszy manny, zjadliwe bo próbowałam:tak:
oliwe z oliwek dodalas do tego pol litra wody tak??? a potem odlalas wode i zmiksowalas same warzywka z kaszka???????

reklama
Witam wszystkie Mamusie po krókiej przerwie:)

Zosia do tej pory dzięki zacięciu Kluski je tylko cycusia, póki co tylko troszkę z butelki wody pochlipuje, bo ciężko to nazwać popijaniem. Mamy zamiar wprowadzić dodatkowe papu jakoś od przyszłego tygodnia....

Co polecacie i w jakiej kolejności podawać....:)
My na początku podawaliśmy soczek jabłkowy, potem jabłuszka ale pluła tym na kilometr. Wczoraj mąż zrobił kleik ryżowy i wcinała aż jej się uszy trzęsły.:-):-)

Witam wszystkie Mamusie po krókiej przerwie:)

Zosia do tej pory dzięki zacięciu Kluski je tylko cycusia, póki co tylko troszkę z butelki wody pochlipuje, bo ciężko to nazwać popijaniem. Mamy zamiar wprowadzić dodatkowe papu jakoś od przyszłego tygodnia....

Co polecacie i w jakiej kolejności podawać....:)

ma zaczelism od soczku jablkowego potem tarte jabluszko nastepnie soczek marcheewkowy i tarta marchewka teraz nas czeka debiut nektarku banankowego i musu banankowego:tak::tak:

kluskawa a co to za suwaczek czyzby cos sie nowego kroilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

oliwe z oliwek dodalas do tego pol litra wody tak??? a potem odlalas wode i zmiksowalas same warzywka z kaszka???????
:-D :-D zagotowałam wodę, dodałam warzywka i kaszę mannę, pogotowałam chwilę az warzywka zmiękną, na końcu dodałam oliwę z oliwek:tak: wody nie odlewałam tylko zmiksowałam razem z warzywkami:tak:

A te soczki jabłkowe to jakie podajecie? jakieś specjalne dla dzieciaczków?:-) bo jakoś się tak do Cycora przywiązaliśmy że musze się rozeznać w inszym karmieniu Zosieńki :-)

A te soczki jabłkowe to jakie podajecie? jakieś specjalne dla dzieciaczków?:-) bo jakoś się tak do Cycora przywiązaliśmy że musze się rozeznać w inszym karmieniu Zosieńki :-)

Ja dawałam z różnych firm (przeznaczonych dla niemowląt) np. po 4 m-cu, albo po 5, najczęściej z Hipp (a), ale są jeszcze np. z Gerbera :tak:

reklama
Do góry