reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Dziewczyny jestem juz po wizycie u tej doktorki. Niezbyt jestem zadowolona. Zbadala go i powiedziala, ze jest w bardzo dobrym stanie. Nie widzi nic niepokojacego. Moze to jakas infekcja. Kazala malego przeglodzic. Nie jadl 7 godz i teraz jak mu dalam butelke to zjadl ledwie 100. Myslalam, ze chociaz po tylu godz to zje wiecej. Nie wiem co o tym myslec.

przeczekaj to zobaczysz ze znow zacznie jesc jak wczesniej a moze mu zabki ida i nie ma apetytu bo moj wlasnei go stracil dac mu jesc to teraz sztuka ale nie wmuszam mu nie to nie :-D i tak przez caly dzien wieczorem po kapieli zjadl z butli 100 ml

a wasze zabkujace dzieciaczki budza sie w nocy ??? bo moj maly potrafi kilka razy sie obudzic ale nie tak ze placze tylko stekaaa z zamknietymi oczkami tak jak by go zabki draznily...

villaska - powiem ci co ja myślę, pani dr pewnie oceniła czy dzieciątko nie jest odwodnione i tyle, bo żadnych badań mu zapewne nie zleciła? Dla mnie takie kupki (musujące, strzelające) to wyraźna oznaka, że układ pokarmowy czegoś nie toleruje i trzeba by zweryfikować dietę Kacperka, zdarza się, że dzieci nie tolerują mleka mamy i wtedy trzeba zrezygnować z cycusia, czasem to tylko kwestia twojej diety, o ile karmisz piersią, nie chcę się wymądrzać, bo lekarzem nie jestem, ale ja bym się zastanowiła, co może nie służyć małemu i może warto wybrać się do gastrologa? bo po co czekać, aż się małemu pogorszy, lepiej usłyszeć od specjalisty, że niepotrzebnie się martwisz. Moja Misia była pod opieką gastrologa przez rok i naprawdę bardzo mi to pomogło w rozwiązaniu problemów.

Myszqa - ogromnie się cieszę, futruj go ile wlezie, żeby wyrósł chłop jak dąb!!
Ma tylko pobrany wymaz z odbytu. W czwartek bedzie wynik.
Ja karmie tylko butelka i to mlekiem dla alergikow. Zageszczalam kleikiem ryzowym i pytalam jej czy moze ten kleik go uczulil i stad takie kupki. Na to ona, ze napewno nie. No i badz tu madrym....

Ja mam identycznie :-(
no to trzeba sie cieszyc a nie smucic znaczy sie ze zabki ida naszym szkrabom, juz nie moge sie doczekac zobaczyc pierwsze zabki bedzie kasal :-D:-D:-D jejku nie moge sobie mojego Alusia wyobrazic z zabkami bedzie wygladal jak chomiczek albo kroliczek :-D:-D:-D
a ja dzis sie bawilam z nim w wydawanie dzwiekow i jak zaczelam nasladowac kure ko ko ko ko ko maly mi sie roplakalllll nie lubi kurek :szok: wszytko inne mu nie przeszkadza... a jak w lezaczku lezy i zaslonie kocykiem i mnie nie widzi i mu sie pokaze i robie a ku ku to sie smiejeeeee w glos musze to kiedys nagrac... sasiadka jak to zobaczyla to nie wierzyla...moj M zreszta tez a my tak od dawna sie bawimy nie wiedzialam ze to tak wszytkich zaskoczy:-D

Jasiek strasznie lubi się bawić w a kuku. Teraz jak zakrywam sobie twarz pieluszką to on ją łapie i ciągnie i mnie "znajduje" a ja mówię a kuku i śmiech normalnie w niebogłosy :-D

A i jeszcze jak kiedyś kichnęłam ze trzy razy pod rząd to sie mało nie posikał ze smiechu. Teraz udaje że kicham i działa tak samo.

I jeszcze udawanie - świnki - kłi kłi, kaczuszki - kwa kwa, kotka - miaaaaaaaał. :rofl2:

I ulubiona zabawa mojego synka - zjadanie. Udaję, że go zjdam dosyć głośno ćlamkając - sama czasami się śmieje w głos razem z nim :-D

reklama
Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakiś fajny kleik (firmę), bo mam dziś zamiar kupić, tylko zupełnie nie wiem, na co zwrócić uwagę:baffled:, i mam jeszcze pytanie, czy jak mój bobek za 5 dni kończy 5 mcy, czy mogę kupić już kaszkę po 5 mcu? czy jeszcze po 4 ?

Do góry