reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

No i jak tam villaska po wizycie? Dobrze, ze poszlaś, bo z takimi sprawami nie ma zartów. Moja ginka by mi nie odpuściał, jakbym się nie zameldowała po porodzie. Niedługo idę zrobić cytologię, bo też powinno sie parę miesięcy po porodzie kontrolnie ją zrobic.

Dziewczyny mają rację, najwyraźniej Alanek się zanosi. Niektóre dzieci tak mają. I faktycznie jest to niebezpieczne, gdyby maluszka zostawić samemu sobie. Ja słysałam, że w takich sytaucja albo się dmucha właśnie w otwartą buźkę i nosek, potrząsa dzieckiem lekko, nawet delikatnie szczypie policzki. I na pewno nie powinno być w pozycji poziomej wtedy.

Bylam kochana. Zbadal mnie ginekologicznie i zrobil usg dopochwowe. Wedlug niego jest wszystko w porzadku, za wyjatkiem malej nadzerki. Pytal mi sie czy nie mam rzadnych stresow ostatnio bo prawdopodobnie poprostu zatrzymal mi sie okres.
Pytalam o nadzerke, ale mowil, ze najpierw trzeba zrobic cytologie a dopiero jak wyjdzie dobrze to poprostu usunie mi ja laserem.

reklama
Edee ja tak mialam do tej pory trzy razy. Tez nie wiedzialam co mam robic. Kacperek byl caly siny. Potrzasac go nie chcialam, zeby go nie wystraszyc. Przytulanie nic nie pomagalo-a nawet bylo jescze gorzej. Dopiero jak dalam mu doslownie lyczka wody, czy cokolwiek do picia to sie nagle uspokajal(zaznaczam, ze to nie byl placz z powodu glodu). Wiem, ze to nie jest wtedy dobre, bo dziecko moze sie zakrztusic, ale ja nie znalazlam innego sposobu.

Misiowka dzwonilismy wczoraj z mezem do tej Pani dr co bylismy u niej 3 tyg temu. Kazala nam dzis przyjechac do szpitala w ktorym pracuje. Ostatnio bylismy prywatnie w domu. Powiedziala, ze zrobi nam badania, ale niestety bedziemy musieli za wszystkie zaplacic. Uwierzcie mi, ze oddalabym wszystkie pieniadze jakie mamy, zeby to nasze kochane dzieciatko wreszcie bylo zdrowe.

Edee, mam nadzieje że to już sie wiecej nie powtórzy, nawet nie chce sobie wyobrazac jak sie musiałas zestresować.

Mam pytanie, czy daje która z Was gotowe kaszki na dobranoc, one są w słoiczku z hippa, mąż kupił waniliową, ale patrze ona jest pszenna, niby pisze ze od 4 miesiąca ale nie wiem czy mozna podac, bo przeciez ma gluten

Dzięki dziewczyny za odzew, dzwoniłam dziś do przychodni, ale umówiłam się na czwartek, bo tylko wtedy przyjmują dzieci zdrowe:wściekła/y::no::crazy:. Ja też dmuchałam mu w twarz (buzie), pomogło, ale też nie tak od razu , ja też mam cichą nadzieje, że to się już więcej nie powtórzy, albo, że mój szkrab szybko z tego wyrośnie :no:

Misiowka dzwonilismy wczoraj z mezem do tej Pani dr co bylismy u niej 3 tyg temu. Kazala nam dzis przyjechac do szpitala w ktorym pracuje. Ostatnio bylismy prywatnie w domu. Powiedziala, ze zrobi nam badania, ale niestety bedziemy musieli za wszystkie zaplacic. Uwierzcie mi, ze oddalabym wszystkie pieniadze jakie mamy, zeby to nasze kochane dzieciatko wreszcie bylo zdrowe.
villaska - oj wierzę ci kochana, tzrymam kciuki za dobre wyniki i poprawę!! Napisz jak już będziesz coś wiedziała!

bliźniaki - przecież niedawno była rewolucja pod względem wskazań i można podawać gluten już od początku...

A my w dalszym ciągu uczymy się zasypiać samodzielnie i nawet kilka razy Inana usnęła zupełnie sama od razu, czasem jednak bardzo źle to znosi i muszę nad nią stać, brać na rączki, dawać cyca, znowu odkładać i tak w kółko... na szczęście zwykle ją kłądę i po jakiś 15 min głaskania po główce usypia.

kupilam juz najrozniesze gryzaki, gryzaki-smoczki,zele na zabkowanie, szczoteczki sylikonowe na palec...mroze gryzaki, smaruje dziasla itd a i tak nic nie pomaga-masakra!:-( spokojny jest tylko przy cycusiu,sliniak jest mokry w ciagu 15 minut, piesci non stop w buzi.. mam nadzieje ze szybko sie wykluje ten zebuś choc boje sie o swoje piersi:-p

tak na marginesie to przy cyprianie jak mowili inni o zabkowaniu to myslalam ze przesadzaja bo on nie mial praktycznie zadnych dolegliwosci:zawstydzona/y:

kupilam juz najrozniesze gryzaki, gryzaki-smoczki,zele na zabkowanie, szczoteczki sylikonowe na palec...mroze gryzaki, smaruje dziasla itd a i tak nic nie pomaga-masakra!:-( spokojny jest tylko przy cycusiu,sliniak jest mokry w ciagu 15 minut, piesci non stop w buzi.. mam nadzieje ze szybko sie wykluje ten zebuś choc boje sie o swoje piersi:-p

tak na marginesie to przy cyprianie jak mowili inni o zabkowaniu to myslalam ze przesadzaja bo on nie mial praktycznie zadnych dolegliwosci:zawstydzona/y:

mam dokladnie to samo co ty kompletnie nic nie dziala nawet zimny gryzak nie pomaga postu nie moglam dokonczyc pisac bo maly przerazliwie zaczol plakac i musialam zniakac :-:)-( nic nie dziala na niego dzwonilam do pediatry kazala mi dac 15 kropelek paracetamolu dla dzieci no i wreszcie zadzialalo :-):-) usnol spokojnie i juz tak nie placze nawet zaczol jesc wiecej.musimy tojakos przetrwac najgorsze jest jak zabki sie na dole wyzynaja to najbardziej boli malenstwa...
jutro mamy wizyte kontrolna u pediatry wiec bedziemy wiedziec ile wazy i mierzy :-D ale jak go podnosze to widze ze juz ladny klocuszek z niego ;-) z 7.500kg to ma chyba...

reklama
villaska - oj wierzę ci kochana, tzrymam kciuki za dobre wyniki i poprawę!! Napisz jak już będziesz coś wiedziała!

bliźniaki - przecież niedawno była rewolucja pod względem wskazań i można podawać gluten już od początku...

A my w dalszym ciągu uczymy się zasypiać samodzielnie i nawet kilka razy Inana usnęła zupełnie sama od razu, czasem jednak bardzo źle to znosi i muszę nad nią stać, brać na rączki, dawać cyca, znowu odkładać i tak w kółko... na szczęście zwykle ją kłądę i po jakiś 15 min głaskania po główce usypia.

Dziewczyny jestem juz po wizycie u tej doktorki. Niezbyt jestem zadowolona. Zbadala go i powiedziala, ze jest w bardzo dobrym stanie. Nie widzi nic niepokojacego. Moze to jakas infekcja. Kazala malego przeglodzic. Nie jadl 7 godz i teraz jak mu dalam butelke to zjadl ledwie 100. Myslalam, ze chociaz po tylu godz to zje wiecej. Nie wiem co o tym myslec.

Do góry