reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

zaliczyłyśmy już pierwsze kąpanko w Oillan, jak na moje to jest super:tak:, no i zdecydowanie tańszy:-p, za 500ml zapłaciłam 30zl:-D:-D:-D, jeszcze musze kupic masc parafinową z tej serii

Mamusia2008 a w jakim celu maśc parafinowa??

Ja z tej serii zamierzam kupic sobie kapiel parafinowa do stóp, podobno rewelacja...:tak:trzeba brać się za stopki bo czas japoneczek nadchodzi....:-D:-D:-D

Bo ja daję raz dziennie kleik ryżowy i pół słoiczka marcheweczki czy owocków (na razie tylko marcheweczkę - i było super, a teraz marcheweczkę z jabłuszkiem 2in1). A resztę mleczko - ale kuźwa - znów pojawiły się kupki twarde.....

Ewelw u nas tez problem z kupkami(a jemy marcheweczkę, teraz juz morelki, brzoskwinie i kaszkę ryżową, kleik tez jadłysmy), ale pediatra zaleciła podawac cały czas małej rano przed karmieniem Lactulosum, taki syropek... i wprowadzic morelki słoiczkowe(ew. brzoskwinie i śliwki), póki nie ma świeżych...i na razie sytaucja normuje sie a tak w ogóle wysyłalam Wam link do poradnika hippa tam sa wymienione owoce i warzywa które rozluźniają stolec, normalizują go i zestalają:-p:-p:-p(str. 33-35)
Wysylam jeszcze raz, poczytaj http://www.hipp.pl/fileadmin/poradnik.pdf

reklama
Mamusia2008 a w jakim celu maśc parafinowa??

Ja z tej serii zamierzam kupic sobie kapiel parafinowa do stóp, podobno rewelacja...:tak:trzeba brać się za stopki bo czas japoneczek nadchodzi....:-D:-D:-D

Ewelw u nas tez problem z kupkami(a jemy marcheweczkę, teraz juz morelki, brzoskwinie i kaszkę ryżową, kleik tez jadłysmy), ale pediatra zaleciła podawac cały czas małej rano przed karmieniem Lactulosum, taki syropek... i wprowadzic morelki słoiczkowe(ew. brzoskwinie i śliwki), póki nie ma świeżych...i na razie sytaucja normuje sie a tak w ogóle wysyłalam Wam link do poradnika hippa tam sa wymienione owoce i warzywa które rozluźniają stolec, normalizują go i zestalają:-p:-p:-p(str. 33-35)
Wysylam jeszcze raz, poczytaj http://www.hipp.pl/fileadmin/poradnik.pdf

kąpiel parafinowa do stóp?????????? z oilatum czy tego drugiego????

a ja mam takie pytanko....
czy pozwalacie swoim dzieciaczkom ogladac tv????
osttanio pilnowalam kolezance synka....i on ogladal baje w telewizjii a Alex razem z nim....nie wydaje mi sie zeby to bylo dobre , a Wam?

Oj widzę dziewczyny, że z wprowadzaniem nowości problemy. Ja jutro pierwszy raz zamierzam podać młodemu marchewkę i jestem bardzo ciekawa reakcji:-D.
Ile łyżeczek mogę mu dać 3?
I czy mogę to co zostanie w słoiczku podać również następnego dnia?

a ja mam takie pytanko....
czy pozwalacie swoim dzieciaczkom ogladac tv????
osttanio pilnowalam kolezance synka....i on ogladal baje w telewizjii a Alex razem z nim....nie wydaje mi sie zeby to bylo dobre , a Wam?
A dlaczego nie dobre? Maluszki lubią patrzeć w telewizor, ponieważ zmieniają się tam kolory i obrazy. Oczywiście z rozsądkiem czyli jak ze wszystkim jak sobie parę min. popatrzy to moim zdaniem nic się nie stanie. Ja np. mieszkam w jednym pokoju i to jest nieuniknione żeby Juleczka spoglądała czasami w tv. Są programy edukacyjne które są wartościowe i godne polecenia dla starszych dzieci. Nie dozwolone jest przesiadywanie przed telewizorem paru godzin dziennie. To oczywiście jest moje zdanie.;-)

Pyciołku, pewnie ze to nie za dobrze trzymac dziecko przed tv, ale tak jak wszędzie wskazany jest umiar i od czasu do czasu nic sie nie stanie.
Zapominajko, niby mówią że na początek po 3 łyżeczki, ale ja dawałam wiecej, a na drugi dzień mozesz podac to samo, tylko musi stać w lodówce, no i nie mozesz podgrzac calego słoiczka i nie karmic bezpośrednio z niego

reklama
Jestesmy z Kacperkiem po jabluszku tzn po probie jabluszka i niestety niezbyt dobrze to wspominamy obydwoje :no: Kacper zwymiotowal. Oj ciezko widze dalsze proby.

Do góry