reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

zaliczyłyśmy już pierwsze kąpanko w Oillan, jak na moje to jest super:tak:, no i zdecydowanie tańszy:-p, za 500ml zapłaciłam 30zl:-D:-D:-D, jeszcze musze kupic masc parafinową z tej serii

Mamusia2008 a w jakim celu maśc parafinowa??

Ja z tej serii zamierzam kupic sobie kapiel parafinowa do stóp, podobno rewelacja...:tak:trzeba brać się za stopki bo czas japoneczek nadchodzi....:-D:-D:-D

Bo ja daję raz dziennie kleik ryżowy i pół słoiczka marcheweczki czy owocków (na razie tylko marcheweczkę - i było super, a teraz marcheweczkę z jabłuszkiem 2in1). A resztę mleczko - ale kuźwa - znów pojawiły się kupki twarde.....

Ewelw u nas tez problem z kupkami(a jemy marcheweczkę, teraz juz morelki, brzoskwinie i kaszkę ryżową, kleik tez jadłysmy), ale pediatra zaleciła podawac cały czas małej rano przed karmieniem Lactulosum, taki syropek... i wprowadzic morelki słoiczkowe(ew. brzoskwinie i śliwki), póki nie ma świeżych...i na razie sytaucja normuje sie a tak w ogóle wysyłalam Wam link do poradnika hippa tam sa wymienione owoce i warzywa które rozluźniają stolec, normalizują go i zestalają:-p:-p:-p(str. 33-35)
Wysylam jeszcze raz, poczytaj http://www.hipp.pl/fileadmin/poradnik.pdf

reklama
Mamusia2008 a w jakim celu maśc parafinowa??

Ja z tej serii zamierzam kupic sobie kapiel parafinowa do stóp, podobno rewelacja...:tak:trzeba brać się za stopki bo czas japoneczek nadchodzi....:-D:-D:-D

Ewelw u nas tez problem z kupkami(a jemy marcheweczkę, teraz juz morelki, brzoskwinie i kaszkę ryżową, kleik tez jadłysmy), ale pediatra zaleciła podawac cały czas małej rano przed karmieniem Lactulosum, taki syropek... i wprowadzic morelki słoiczkowe(ew. brzoskwinie i śliwki), póki nie ma świeżych...i na razie sytaucja normuje sie a tak w ogóle wysyłalam Wam link do poradnika hippa tam sa wymienione owoce i warzywa które rozluźniają stolec, normalizują go i zestalają:-p:-p:-p(str. 33-35)
Wysylam jeszcze raz, poczytaj http://www.hipp.pl/fileadmin/poradnik.pdf

kąpiel parafinowa do stóp?????????? z oilatum czy tego drugiego????

a ja mam takie pytanko....
czy pozwalacie swoim dzieciaczkom ogladac tv????
osttanio pilnowalam kolezance synka....i on ogladal baje w telewizjii a Alex razem z nim....nie wydaje mi sie zeby to bylo dobre , a Wam?

Oj widzę dziewczyny, że z wprowadzaniem nowości problemy. Ja jutro pierwszy raz zamierzam podać młodemu marchewkę i jestem bardzo ciekawa reakcji:-D.
Ile łyżeczek mogę mu dać 3?
I czy mogę to co zostanie w słoiczku podać również następnego dnia?

a ja mam takie pytanko....
czy pozwalacie swoim dzieciaczkom ogladac tv????
osttanio pilnowalam kolezance synka....i on ogladal baje w telewizjii a Alex razem z nim....nie wydaje mi sie zeby to bylo dobre , a Wam?
A dlaczego nie dobre? Maluszki lubią patrzeć w telewizor, ponieważ zmieniają się tam kolory i obrazy. Oczywiście z rozsądkiem czyli jak ze wszystkim jak sobie parę min. popatrzy to moim zdaniem nic się nie stanie. Ja np. mieszkam w jednym pokoju i to jest nieuniknione żeby Juleczka spoglądała czasami w tv. Są programy edukacyjne które są wartościowe i godne polecenia dla starszych dzieci. Nie dozwolone jest przesiadywanie przed telewizorem paru godzin dziennie. To oczywiście jest moje zdanie.;-)

Pyciołku, pewnie ze to nie za dobrze trzymac dziecko przed tv, ale tak jak wszędzie wskazany jest umiar i od czasu do czasu nic sie nie stanie.
Zapominajko, niby mówią że na początek po 3 łyżeczki, ale ja dawałam wiecej, a na drugi dzień mozesz podac to samo, tylko musi stać w lodówce, no i nie mozesz podgrzac calego słoiczka i nie karmic bezpośrednio z niego

reklama
Jestesmy z Kacperkiem po jabluszku tzn po probie jabluszka i niestety niezbyt dobrze to wspominamy obydwoje :no: Kacper zwymiotowal. Oj ciezko widze dalsze proby.

Do góry