reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

W takim razie nie bede probowac pomidorow. Nie mam specjalnej ochoty, wiec sobie odpuszcze. Zjem natomiast ananasa bo chodzi za mna od kilku dni, a własciwie lezy w kuchni i sie na mnie patrzy;-):-)

Agacia jak ćwiczenia Mateuszka na brzuszku?:-)

reklama
Ja pomidory jem od samego początku tylko że bez skórki i małej jak narazie nic nie było.
Wogóle mojej Nati szkodzi tylko jak zjem coś smażonego oprócz naleśników. Szkoda że słodycze jej nie szkodzą bo miałabym większą motywację żeby ich nie jeśc:zawstydzona/y:

Anoli z cwiczeniami na brzuszku to tak niezaciekawie :dry:, mały zamiast podnosic głowę to sie czołga :baffled:, odpycha sie nózkami i zmienia miejsce lezenia :crazy:, ani mysli podnosic głowę :dry:, nie wiem chyba bede musiała się przejsc do pediatry czy wszystko jest dobrze czy mam się zacząć martwic :-(.

LMamy karmiące czy wiecie czy mozemy jesc pomidory kiwi i świezego ananasa?
ja jem prawie wszystko, ostatnio miałam ochotę na truskawki zjadłam i niestety Mała dostała uczulenia więc teraz już nie jem
spróbuj jak dziecko nie zareaguje uczuleniem to można jeść śmiało :tak:

Ja tez jem wszystko i jak na razie nie mieliśmy żadnych uczuleń, a co do truskawek to słyszałam że uczulają a te teraz to pewnie bardziej niz te letnie ze słonka.

Anoli z cwiczeniami na brzuszku to tak niezaciekawie :dry:, mały zamiast podnosic głowę to sie czołga :baffled:, odpycha sie nózkami i zmienia miejsce lezenia :crazy:, ani mysli podnosic głowę :dry:, nie wiem chyba bede musiała się przejsc do pediatry czy wszystko jest dobrze czy mam się zacząć martwic :-(.

ja nie mogę!
a my znów jedziemy do neurologa bo Nasz mały za wcześnie zaczął podnosić głowę i ma nam pokazać ćwiczenia i powiedzieć czy mamy go kłaść na brzuch czy raczej unikać i jak najmniej
jeden neurolog powiedział aby mu nie pozwalać aż tak wysoko jej podnosić jak podnosi!
:baffled:

- mi się wydaję że i tak nie ma się czym przejmować jedno dziecko zaczyna wcześnie drugie poźniej
mojej znajomej maluszek podniósł główke jak miał 3 mc!

reklama
dziewczyny czy oliwkujecie główki swoim maluszkom???

do tej pory raz na jakiś czas kilka kropel oliwki dodawalam do wanienki z wodą
potem stwierdziłam że lepiej go smarować
ale widzę że coś mu sie łuszczyć lekko zaczyna więc dzisiaj pewnie nasmarujemy oliwką

Do góry