reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
My jemy tak :

6-7 rano 220 ml mleka z kleikiem, albo kaszka (dobre śniadanko)
pozniej owoc, ciacho, lub chrupek

ok11.30 obiadek (+czasem zupka)

pozniej jajecznica z jednego jajka i bułeczka

deserek, owoc, badz chrupki, czy jogurt

o 17 - 220ml mleka z kleikam

i ok 21 - 220ml kaszki

co do wagi to Alan bedzie ważył 10 kg, lub ciutkę ponad 10

Mój nie mężowy ma ponad 180 cm wzrostu iiiii 125 kg :zawstydzona/y::zawstydzona/y::szok::szok::szok::szok:

dziewczyny mam pytanie ktore dzieciaczki wazą ponizej 10 kg????. Fifi trzyama wage 9600 i niziutki jest 77 cm:-( dostalismy skierowanie na morfologie i mocz dlaczego tak malo przybiera:-( moze on malo je:eek: jakie posilki wasze maluchy jedza?
-u nas rano mleczko teraz mniej bo ok 150 ml
-sniadanko kanapeczka z wedlinka, lub twarozkiem. lub jajeczko lub serek
-prze poludniem danonki dwa
-obiadek zawsze miesko w skladzie i warzywak
-po obiadku owoc
-wieczorkiem kaszka bardzo gesta ok 210 ml
-przed spaniam ok 150ml mleczka

podjada jeszcze w dzien chrupaczki, albo biszkopciki , chrupki kukurydziane

Bartek w grudniu ważył 11 700, teraz nie wiem pewnie będzie 12kg, a ma ok 79cm.
Jemy tak:
ok 5 - 210ml mleka bebiko3R
ok 9 - śniadanko - 2 parówki i kromeczka, lub jajecznica z 2 jajek i kromeczka, lub kanapka z szynką
ok 11:30 - danio lub 2 danonki
ok 14 - obiad - zupka ale taka na maxa gęsta, dużo warzyw i makaronu a mało wywaru, zje jej ok 200-300ml
ok 16:30 - owoc lub kanapka
ok 18:30 mleczna kaszka manna ok 250ml, średnio gęsta.

W międzyczasie jakieś ciasteczko, chrupki lub owocków np mandarynka

A powiedzcie mi przez jakie smoki Wasze dzieciatka piją mleczko????

zawsze piliśmy z aventu 4, ale ostatnio zmieniliśmy mleko ze zwykłej 3 na zagęszczoną 3R i nie leciało mu tak jak chciał, więc pije z trójprzepływowego na najmniejszym przepływie.

reklama
oj Tygrys, nie wiem czy to się sprawdza bo mój mężowy chociaż wpierza ile się da jest bardzo szczupły, a też mamy syncia ;-)
olcia nie nie nie My z Pyciolem odkryłysmy sposob na synka!!!!! tutaj nie chodzi o apetyt naszych panów i władców:-D:-Dtylko o ich gabaryty i sposob hmmmmmm gimnastyki wieczornej i nie tylko:-D:-D:-D bo jak facet wagowy to trzeba w odpowiedni sposob uprawiac sporty ekstremalne aby nie zostac nalesnikiem:-D:-D:-D

ale fakt wy tez macie synka to nasza teoria teraz daje w łeb:eek::eek::szok::-)

Do góry