reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

No wiec my rajstop nie zakaldamy , nie mamy tez jeszcze ocieplacza na nogi mimo, ze ostatnimi dniami jest tu dosyc zimno, wczoraj bylo jakies 5 stopni....na spacerki juz nie chodzimy z wozkiem wiec mala caly czas na nogach ...zapierdziela jak maly samochodzik........przyklad z wczorajszego spaceru
body z dl. rekawem
bluza
cieplejsza kurtka ( ale nie zimowa )
spodenki sztruks
cieple skarpetki
butki
czapeczka..chociaz widywalam maluszki bardzo czesto bez
tlusty krem na buzke bo wietrzycho straszne
zawze jak wracamy pijemy ciepla herbatke z cytrynka lub kakao ....a mala zawsze po sciagnieciu butkow ma cieple paluszki

reklama
No własnie, krem - czym smarujecie buźki maluchów na taką zimną, wietrzystą pogodę? Rok temu mieliśmy Nivea baby na każdą pogodę, w tym roku chciałam kupić jakiś krem typowo "zimowy" ale wszystkie zawierały w składzie wodę... podobno nie powinno być wody w kremie zimowym, bo od tego naskórek pęka. Kupiliśmy więc znowu Niveę Baby na każdą pogodę. A jak jest u Was?

Leika, ja wlasnie zakupilam Nivea na kazda pogode, mam tez ziajke i bambino, ale na zime nie stosuje - w zeszlym roku mala miala naczynka na buzce popekane i chcialam zainwestowac w cos lepszego, zobaczymy jak sie ten sprawdzi, chociaz juz troche naczynek jej wyszlo :-( Taka uroda naszego dziecka...

o raju, a ja zapomnialam, ze trza pyszczki dzieciom smarowac :zawstydzona/y:ani razu tego nie zrobilam

Silunia, masz racje, jesli dziecko porusza sie juz bez wozka, nie nalezy inwestowac w stos ubran na nim

Polecam wszystkim do smarowania buzki krem KLORANE..sandra mowila , ze mozna go dostac w polskich aptekach ...my mielismy go w zeszlym roku, byl bardzo wydajny tubka starczyla nam na cala zime ( prawdopodobnie jest ciut drozszy , ale naprawde swietnej jakosci ) wystarczy niewielka ilosc ....w tym roku, poniewaz w naszej aptece juz zostal wykupiony kupilismy krem AVENE ( tuba jest wielka wiec bedzie chyba na dwie zimy ...troche ciezko go rozsmarowac , ale zostawia gruba warstwe ochronna :tak:sama go stosuje bo od tego wiatru wyschlam na buzce :zawstydzona/y:

my na razie jechalismy na bambino a teraz przydałoby sie zakupic cos lepszego na taka pogode,rok temu mielismy Niwea ale ja nie lubie bo ciężko sie rozsmarowuje.Widziałam dużo kremów dla dzieci typowo na zime , musze obczytac i coś zakupić...

my na razie jechalismy na bambino a teraz przydałoby sie zakupic cos lepszego na taka pogode,rok temu mielismy Niwea ale ja nie lubie bo ciężko sie rozsmarowuje.Widziałam dużo kremów dla dzieci typowo na zime , musze obczytac i coś zakupić...

No tak ,ale właśnie wszystkie są z wodą w składzie... Jak to w końcu jest z tą wodą, może być w kremie zimowym czy nie?

No tak ,ale właśnie wszystkie są z wodą w składzie... Jak to w końcu jest z tą wodą, może być w kremie zimowym czy nie?

ja wiem ze my a nasze maluchy to róznica ale w naszych kremach też jest woda i wydaje mi sie ze krem nawet z woda jest robiony tak aby ta woda nie zaszkodziła, w koncu to kremy dla dzieci wiec producenci chyba wiedza co robia... tak mi sie wydaje:sorry:

Leika- krem ktorego teraz uzywamy Avene jest na wodzie termalnej i jest polecany przez pediatrow i farmaceutow ...szczeolnie dla dzieci na zimne dni..wiec woda w kremach nie moze byc az tak zla

reklama
My narazie na spacerach to zazwyczaj w wozku, dlatego mala ubieram troszke cieplej ode mnie :tak:
Co do kremow to ja caly czas smaruje Sarze buzke Alantanem Plus mascia - ma konsystencje Linomagu, swietne natluszcza i zostwia taka ochronna warstwe. Na zime chce kupic specjalny Alantan z wit. A (jakas nowosc, jest chyba w czerwonym opakowaniu).

Te kremy z Klorane o ktorych pisze Silunia sa naprawde bardzo dobre i w tych wiekszych aptekach mozna je dostac, a ceny maja zblizone do Avene, Musteli czy La Roche.

Do góry