reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maleństwami

a u nas rajstopki pod dżinsy, bodziak długi rękaw, cienka bluzka i wiatrówka, już bez śpiwora jeździmy:-D
uszka patyczkami z "ogranicznikiem" czyszczę, Alka uwielbia jak to robię i choćby nie wiem jak się kręciła przy ubieraniu to przy uszach leży sztywna jak kłoda:-D

reklama
u nas na spacerek leci bodziak, koszulka na dlugi rekaw i lekki polarek, na nogi rajstopy, dreski i skarpety, butow brak:-p wkladam ja jeszcze do spiworka ale ze wzg. na plecy aby jej nie zawiewalo, bo niby cieplo ale jak sie zza blokow wyjdzie to czasem dmuchnie;-) no i w koncu jeszcze marcowe dni mamy;-) czesto nad rzeke chodzimy a od wody zawiewa, czapa letnia tez idzie w ruch:-)

Jak ja ubieram Sare na spacer w takie dni jak sa ostatnio (tj. slonce, lekki wiatr i ok. 15-16 stopni) to wkladam jej:
  • body z dlugim rekawem
  • kurtke polarkowa
  • rajstopki
  • jeansy albo jakies inne spodnie
  • cienka wiosenna czapeczka (plus kaptur z kurteczki)
  • adidaski
Jak jej wkladam body z krotkim to na to ubieram jeszcze bluze bawelniana.

To ja nie bede pisala, jak ubieramy Piotrusia... :-p Jeszcze, jak go sama ubieram, to jest dobrze, ale ja P. jest w domu, to wszystkie ciuszki by Piotrusiowi zalozyl... Ale jezdzimy juz bez spiworka.

A co uszu, to malzowine tez czyszcze patyczkiem z ogranicznikiem. Do srodka staram sie nie "wchodzic". I podobnie jak Ala Bedyty, Piotrus nieruchomieje i cierpliwie czeka, az skoncze. W ogole chyba lubi ten zabieg, bo sie usmiecha. :-)

co podać małej żeby zrobiła kupke??
od soboty cisza, ni je aż tak mało aby na kupe sie nie uzbierało, wczoraj starała sie zrobic , meczyła sie bardzo a wyszła wisienka:baffled: podałam jej wczoraj kleik ze śliwkami bo myślałam że cos ja ruszy a tu nadal nic:no:

co podać małej żeby zrobiła kupke??
od soboty cisza, ni je aż tak mało aby na kupe sie nie uzbierało, wczoraj starała sie zrobic , meczyła sie bardzo a wyszła wisienka:baffled: podałam jej wczoraj kleik ze śliwkami bo myślałam że cos ja ruszy a tu nadal nic:no:
śliwki suszone owszem ale bez kleiku.mozesz tez dac gruszki i do picia też sok gruszkowy. u mnie gruszki jeszcze nie zawiodły,zawsze jest kupa po nich.

U nas z kupką jest to samo. Od dwóch dni się męczy i takie zatwardzenia zdarzają nam sie ostatnio dosyc często. Może dlatego że częściej już jada ziemniaczki itp.:confused:

herbatka (ziołowa albo koperkowa) i deser jabłkowy, najlepiej jak jabłko jest sparzone wrzątkiem i dopiero zgniecione:-D

u nas sok jabłkowy pomaga... generalnie myśłę,że może nie tyle jabłkowy co po prostu sok...

chociaz tez zauważyłam,że mała strasznie sie męczy przy kupkach...

reklama
Do góry