reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maleństwami

dzięki za rady :-)wczoraj zjadła cały słoiczek gruszek i dziś wszystko co zalegało zostało wypróżnione;-) i widać że małej ulżyło:tak: i tak się zastanawiam , bo przy ząbkowaniu są czasami rozwolnienia a może u nas były zaparcia, bo dziś i ząbek wyszedł i kupki też:-D

reklama
przy ząbkach to ponoć wszystko może być nasilone, i trawienie i brak trawienia, nie wiem jak wasze pociechy, ale Alutka się wcale mocniej nie śliniła na przykład jak szły jej ząbki, a Wojtek po prostu zalany chodził o tym czasie:-D

nie wiem, czy to do tego wątku, ale odkryłam wczoraj w Rossmannie nowe pieluchy. właściwie to takie pieluchowe majteczki, bo zakłada się je właśnie tak jak majtki. kupiłam paczkę na próbę i dziś założyłam młodemu, żeby przetestować. fajna rzecz, choć Piotruś szczupły jest i majteczki są ciut szerokie w brzuszku dla niego, ale ponieważ są ze strechu więc mu nie spadły :tak: w Rossmannie to też nowość i na razie w 2 rozmiarach: maxi 9-15 kg i junior 15-22 kg. niestety dość droga to rzecz, bo 22 zł za 22 szt, czyli 1 zł/1 szt. na pewno nie do używania na co dzień, ale na pewno świetnie się sprawdzą w podróży, kiedy trzeba szybko i bezboleśnie zmienić pieluchę, albo na dłuższe wyjścia. na pewno dobre dla już chodzących maluchów i tych, które się przestawia na nocniczek. jakościowo wcale nie gorsze od markowych normalnych pieluch jednorazowych.

nie wiem, czy to do tego wątku, ale odkryłam wczoraj w Rossmannie nowe pieluchy. właściwie to takie pieluchowe majteczki, bo zakłada się je właśnie tak jak majtki. kupiłam paczkę na próbę i dziś założyłam młodemu, żeby przetestować. fajna rzecz, choć Piotruś szczupły jest i majteczki są ciut szerokie w brzuszku dla niego, ale ponieważ są ze strechu więc mu nie spadły :tak: w Rossmannie to też nowość i na razie w 2 rozmiarach: maxi 9-15 kg i junior 15-22 kg. niestety dość droga to rzecz, bo 22 zł za 22 szt, czyli 1 zł/1 szt. na pewno nie do używania na co dzień, ale na pewno świetnie się sprawdzą w podróży, kiedy trzeba szybko i bezboleśnie zmienić pieluchę, albo na dłuższe wyjścia. na pewno dobre dla już chodzących maluchów i tych, które się przestawia na nocniczek. jakościowo wcale nie gorsze od markowych normalnych pieluch jednorazowych.

T. ostatnio kupil takie majtki pampersowe z Pampersa - super byly! Nie spadaly, nie odgniataly, nie przesiakaly. Kapitalna sprawa! Ale jak wczoraj sama poszlam do sklepu i chcialam je kupic to zrezygnowalam, bo cena 49 zl!! :-D Niech T. takie kupuje, a ja pozostane przy normalnych pampkach :-)

mi sie wydaje że te majtkowe pieluchy to bedzie rewelacja jak nastana bardzo gorace dni na spacerki i wtedy małej załoze cieniutka sukienke i nie będe się martwić ze pielucha jej spadnie:-D a póki co zostajemy przy rzepowcach bo ciepełka ani widu ani słychu:-p

te pieluszki są świetne, Wojtkowi kupowałam jak był już większy i z nocnika się uczył korzystać, gacie w dół i po sprawie, nie trzeba było się z rzepami męczyć:-D a na lato też myślę będą super właśnie do sukienek, bo chłopaki nie maja takich problemów;-)

reklama
Ollesia, ja juz od jakichs 2 mies. nie piore Sarze w proszku dla dzieci, tylko uzywam Persila Sensitive - nie ma zadnych podraznien, uczulen itd., a nie robie dodatkowego plukania.

jak mi sie skonczy Majci proszek, to tez zaczynam prac w normalnym, pare razy zawieruszyly mi sie jej body, wypralam w wizyrze i zero uczulenia

Do góry