reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

Ja tez mało nosze na rekach co by jej nie przyzwyczajac ale babcie za to uwielbiaja nosic ...za to moje dziecie nie cierpi pozycji takiej jak do karmienia cycem normalnie sie wscieka jak ja tak nosze..:eek:

reklama
czym i jak myjecie uszka w środku? ja to się, kurde boję używać tych patyczków żeby młodemu ucha nie przebić, ale czasami samym wacikiem mi się nie uda

Ja uzywam patyczkow, ale do samego srodka nie wkladam. Tylko tak delikatnie same brzegi tych "dziurek" czyszcze, a srodek zostawiam - tam jest substancja zabezpieczajaca uszki, wiec lepiej tego nie wyjmowac.

ja czyszcze małej uszka w środku patyczkami, ale badzo delikatnie. patyczki lekko nawilżam sola fizjologiczną

Ja uzywam patyczkow, ale do samego srodka nie wkladam. Tylko tak delikatnie same brzegi tych "dziurek" czyszcze, a srodek zostawiam - tam jest substancja zabezpieczajaca uszki, wiec lepiej tego nie wyjmowac.

Ja czyszcze dokladnie tak samo jak Ty Karoo. Uzywam do tego patyczkow ogranicznikiem, bo moje dziecko jak czasami przypierdzieli reka w patyczek to samo sobie mogloby krzywde zrobic :-)

ja myje normalnie woda a potem wycieram pielucha nic do srodka nie wkladam bo taki blad zrobilam z angela i miala non stop potem problemy z uszkami bo jej patyczkiem ubilam tylko ten miod.
mam pytanie ,czy jak jest tak cieplo to zakladacie maluchom rajstopki pod spodenki czy same skarpetki bo nie wiem juz jak mam ewke na spacer ubrac:confused:

Aga u nas bardzo letnie

przyklad z wczoraj
bodziak z dlugim rekawkiem
bawelniana bluzeczka z dlugim rekawkiem
dzinsiki
skarpetki
na to sweterek z kapturkiem 9 taki sam kolor jak skarpecioch :-D )
i to wszystko
my nawet teraz nie uzywamy spiworka tylko tak smigamy ...nie wiem tylko czy w PL jest cieplej teraz czy chlodniej
najwazniejsze nie przegrzewaj ..lepiej zeby troszke maluch zmarz niz pocil sie non stop..ja na wszelki wypadek zawsze mam w torbie kocyk ...acha no i czapki tez juz nie nosimy

Ja czyszczę uszka patyczkami, z ogranicznikiem. Jakoś się nie boję ;-)

A na spacerek w wiosenną pogodę jak wczoraj zakładamy: bodziak, koszulka bawełniana, rajstopki, spodnie bawełniane, kurteczka wiosenna bawełniana i cienka bawełniana czapeczka. No i butki na stopy.

dzięki za rady, spróbuję Piotrusiowi dziś tak delikatnie po wierzchu wyczyścić uszka.

co do ubierania to zgłupiałam :eek: już sama nie wiem jak go ubrać, żeby nie doznał szoku termicznego z powodu tak gwałtownej zmiany temperatury. zasadniczo mały ma na sobie rajstopki, spodenki, buciki, albo bodziak z krótkim rękawkiem i na to kaftanik i kurtka albo bodziak z długim rękawkiem i kurtka. no i czapeczka leciutka. kurtka na razie zimowa. kupiłam w niedzielę wiatrówkę, ale jakoś boję sie mu założyć. kurde niby ciepło, ale nie ufam tej pogodzie.

Silunia, w krajach ciut cieplejszych od naszego, o innym klimacie inaczej sie ubiera dzieci. w Anglii np nawet jesienią dzieci chodzą w krótkim rękawku i bosych nogach (bez rajstop)

reklama
kurcze to chyba jej te rajstopki zaloze lepiej.kocykiem jej nie bede przykrywac.chyba ze zasnie.wczoraj wzielam spiworek to sie darla ze za goraco.spiworek wiec zdemontowalam i dzisiaj idziemy bez. wezme kocyk. czekam tylko jak sie obudzi bo teraz lula.musze andzi isc trampki kupic bo mi przytruwa caly czas o nowe:tak:

Do góry