reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maleństwami

Ja zawsze pralam w Dzidziusiu. Ostatnio kupilam Lovelle i Piotrusiowi zrobila sie taka szorstka skora. Skoro uczula go proszek dla dzieci, to pewnie na "dorosly" tez jeszcze nie pora.

reklama
ja też już piorę w dorosłym proszku, płynu też używam normalnego, nic Alce nie wyskoczyło, ale wiem, że może wyskoczyć uczulenie nawet po kilku miesiącach:tak:

Ja zawsze pralam w Dzidziusiu. Ostatnio kupilam Lovelle i Piotrusiowi zrobila sie taka szorstka skora. Skoro uczula go proszek dla dzieci, to pewnie na "dorosly" tez jeszcze nie pora.

ja tez piore w dzidziusiu, jak dla mnie swietnie pachnie:tak:az zal rozstawac sie z proszkiem dla dzieci, bo ja uwielbiam zapach takiego dzidziola.......:happy2:

ja tez piore w dzidziusiu, jak dla mnie swietnie pachnie:tak:az zal rozstawac sie z proszkiem dla dzieci, bo ja uwielbiam zapach takiego dzidziola.......:happy2:
mam ten sam problem pachnie super pomijam ze pojawil sie juz w 2 odmianach do koloru i bialego a jeszcze niedawno byl tylko jeden rodzaj z nowa cena :dull: mam tez Jelpa ale zapach dzidziusia wygrywa :happy2:

Ja juz pisalam na samopoczuciu, ale powtorze - dzieciom powinno sie prac w proszku dla dzieci do roku, po roku mozna wprowadzic normalny (wg zalecen) nawet z plynem, ale wtedy powinno sie zrobic dodatkowe plukanie. My jednak uzywamy juz normalnego proszku bo kilka pran temu (3 albo 4) okazalo sie, ze Dzidzius nam sie skonczyl, a pranie zrobic musialam, a ze uczulenia zadnego nie bylo to tak juz zostalo... Ale u dzieci alergicznych czesto wprowadza sie proszek dorosly pozniej.

wiec my w normalnym proszku ( a raczej plynie ) pierzemy juz chyba z pol roku....zadnych uczulen nie ma ...i piore nasze rzeczy razem z Zuzu rzeczami ...jest ok...chyba , ze sa jakies bardzo delikatne to wtedy recznie

ja nadal piorę w Dzidziusiu nadal. nawet ostatnio wyczaiłam, ze jest też do kolorów :tak: mi się zdarza od jakiegoś czasu prać rzeczy Piotrusia z naszymi, ale wtedy zawsze używam dzidziusiowego proszku. ja lubię ten zapach na swoich ubraniach :tak: a Sz nie ma nic do gadania, bo to ja zarządzam pralką :-p i jakoś się nie uskarża ;-)

reklama
Do góry