julka też się nie potrafi jeszcze przekręcić z brzuszka na plecki i na odwrót... nie mówiąc już o bokach:-) ale ona rzadko leży na brzuszku, bo tak strasznie ryczy, ze mamusiny uszy nie sa w stanie sluchać tych wrzasków
reklama
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
No widze, że nie tylko moja mała jest leniuszkim. gdy leży na brzuchu ani mysli przewrócic sie na plecy, tylko pupę tak smiesznie do gory podnosi, rece do tylu i jak małysz wyglada podczas skoku;-)gaworzy tak jak reszta sierpniowych maluchów i ostatnio nauczyla sie robic cos na wzór "brum brum" i przy okazji straaaasznie pluje:-)
Moja mała tez jeszcze nie umie sie przewracac na brzuszek z plecków ale na boczki to sie juz dawno przewraca chyba jej sie to podoba;-)a lezenie na brzuchu tez nie bradzo owszem 5 min wytrzyma a pozniej jest ryk
Wczoraj na własne oczy widziałam, jak moje dziecię przewróciło się z brzuszka na plecy 3 razy pod rząd. Jak mi Sz mówił, że Piotruś potrafi to mu nie uwierzyłam, bo przy mnie tego nie robił a tu wczoraj niespodzianka :-) Ciekawe na ile to powtarzalne jest?
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Sara nie potrafi sie przewracac jeszcze z brzuszka na plecki
Tez wszystko "mulda" :-) Musze ja kilka razy dziennie przebierac, bo non stop ma mokra bluzke. Slicznie potrafi juz trzymac zabawki w raczce - wklada sobie je do buzki, potrzasa nimi itd. A ostatnio udalo jej sie nawet wlozyc smoczek :-) Trzymala go w raczce i nagle patrze, a ta wklada go sobie do buzki :-)
No i rozgadal sie maly gadzik strasznie :-) Uwielbia jak sie jej spiewa - jej ulubiona piosenka to "Panie Janie" hahaha. Ostatnio spiewalysmy we 3 - ja, moja mama i tesciowa, a Sara miala taka radoche, ze szkoda gadac. Uchachana na maxa :-)
Kurcze, najgorsze, ze T. non stop nie ma i jak w piatek zobaczyla tatusia po prawie 3 tyg. i jak wzial ja na rece to mala dostala histerii i dopiero ja ja uspokoilam. Pewnie sobie pomyslala co ten obcy chlop od niej chce :-( Cholera, jak to bedzie dalej...Przeciez jak bedzie ojca widywac 2-3 razy w miesiacu (i tak do konca marca) to nie bedzie go poznawac
Tez wszystko "mulda" :-) Musze ja kilka razy dziennie przebierac, bo non stop ma mokra bluzke. Slicznie potrafi juz trzymac zabawki w raczce - wklada sobie je do buzki, potrzasa nimi itd. A ostatnio udalo jej sie nawet wlozyc smoczek :-) Trzymala go w raczce i nagle patrze, a ta wklada go sobie do buzki :-)
No i rozgadal sie maly gadzik strasznie :-) Uwielbia jak sie jej spiewa - jej ulubiona piosenka to "Panie Janie" hahaha. Ostatnio spiewalysmy we 3 - ja, moja mama i tesciowa, a Sara miala taka radoche, ze szkoda gadac. Uchachana na maxa :-)
Kurcze, najgorsze, ze T. non stop nie ma i jak w piatek zobaczyla tatusia po prawie 3 tyg. i jak wzial ja na rece to mala dostala histerii i dopiero ja ja uspokoilam. Pewnie sobie pomyslala co ten obcy chlop od niej chce :-( Cholera, jak to bedzie dalej...Przeciez jak bedzie ojca widywac 2-3 razy w miesiacu (i tak do konca marca) to nie bedzie go poznawac
Jednak kupiliśmy leżaczek i to był strzał w 10!!!mała jest zachwycona, w końcu nie musi leżeć na płasko i patrzec w sufit albo być ztłamszona w foteliku:-)a do grzechotek na pałąku tak gada że szok!i jest naprawde duży ma długości 87cm! więc szybko z niego nie wyrośnie:-)
A dzisiaj zaskoczyła że ma włosy na głowie i można je złapać więc obślinionymi łapkami łapie włosy które po zabawie wygladaja jak dredy
Ami tez jeszce sie nie przewraca z brzuszka na plecki ale z plecków na boczek:-)
A dzisiaj zaskoczyła że ma włosy na głowie i można je złapać więc obślinionymi łapkami łapie włosy które po zabawie wygladaja jak dredy
Ami tez jeszce sie nie przewraca z brzuszka na plecki ale z plecków na boczek:-)
super ten leżaczek!! a jak Amelka na nim cudnie wygląda!! ja mam pożyczony od kumpeli leżaczek, z takich "starożytnych" bez bajerów, i też jest wielki, pałąk przypinam ten co kupiłam na allegro, i niezła to odmiana dla horyzontalnego trybu życia generalni Ali się podoba tak bardzo, że czasami w nim uśnie...
reklama
My tez pozyczylismy lezaczek chyba z przed 4 lat ale małej pasuje lubiw nim lezec przebiera wtedy nozkami i drze sie na cała chałupe hehe a do usypiania to lepszy jest fotelik bo sie lepiej i rytmiczniej buja 5min kołysania i mała spi:-)