reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

moj maluch tez ma juz swoj rytm dnia, tylko okazalo sie,ze za czesto ja karmilam i dlatego niesamowicie ulewala, (syndrom karmienia na zadanie:-)) ale teraz zaczelam przedluzac jej pory do jedzonka tak jak karoo co 2-3 godz i jest spokoj:-) córcia juz sie nastraja swiatecznie, bo bardzo lubi sluchac kolęd:-)a przy "lulzajeze jezunu" zasypia

reklama
kurczę, to moja sama od początku tak jedzonko wyregulowała co 2-3 godz. częściej nie chciała jeść, a do tego smoka ciągnie, więc teraz jak mi się w nocy przebudzi to smoka dostaje i śpi dalej:-D na przykałd dzisiaj do 9:laugh2: , dostała o 9 cycka i jeszcze do 10 pospałam...

Odświeżam ten wątek ponieważ chyba najbardziej pasuje do tematu. Dziewczyny czy wy nadal kąpiecie maleństwo codziennie? i Jak często je przebieracie? Chodzi mi o body, rajstopki itp. Ja na noc zakładam pajacyka i codziennie go mnieniam chociaż, rano ubieram małą w rajstopki body i jakiś strój, rajstopki i body też zmieniam codziennie a w stroju zewnętrzymym jak nie pobrudzi to nawet trzy dni kłade ten sam. Ostatnio już mnie denerwują te sterty prania i zastanawiam się czy nie kłaść tych samych rajstopek i bodzików np. na dwa dni? Jak wy robicie ? Bo czasami mam wyrzuty sumienia że przez leniwą matkę dziecko będzie w przepoconych ciuszkach chodziło :(

ja małą kąpie codziennie, z racji tego, ze mi bardzo ulewa,slini sie, tak samo jest i z bodami, zmieniam codziennie. jesli jednak nie ufajdoli rajstopek, spodenek, spiochow to na drugi dzien zakladam jej te same.

a u nas kąpiele są co dzień, ze 3 razy zdażyło się żeby nie była Alka kąpana, na noc zakładam codziennie świeże body i pajacyka zmienianego tak co 4-5 dni, no chyba że uleje albo przesika to od razu zmieniamy, a w ciągu dnia codziennie świeże ubranka, chyba że np. była po południu albo wieczorem przebierana z jakiegoś powodu, no to wtedy na drugi dzień te same szmatki:-D

Ja też kąpię Kingę codziennie, chyba że zdarzy się nam wrócić później do domu, a mała jest rozespana, to tylko ją karmię i kładę do łózia.
Strój nocny zmieniam codziennie, w dzień przeważnie zakładam jej body i rajstopki (w domu), bodziaka codziennie czystego (bo zawsze jes oślimtany) a rajstopki o ile nie są zasikane albo skupkane to ubieram dwa, trzy razy.
Stroje zewnętrzne zakładane na body i rajstopki, ubieram po kilka razy, ale to dlatego, że one zwykle nam służą tylko do odbycia podróży, bo gdziekolwiek jesteśmy to rozbieram mała do body i rajstopek.

Ja ubieram na noc body i pajacyka i skarpetusie bo marzna jej nozki. Zazwyczaj na pajaca uleje, a ja nawet nie wiem kiedy i lekko podsmierduje mlekiem, wiec zmieniam jej codziennie, na dzien ten sam bodziek, jakiejsc rajstopki i kaftaniek, skarpetki z nocy i spodenki. Kaftanik jest zawsze do prania wieczorem, spodnie prawie zawsze tez... Sporadycznie nie przecieknie wszystko na rajstopki to zakladam jej te same na drugi dzien.

my mała tez kąpiemy codziennie-julka strasznie lubi wodę:tak: na noc ją ubieram w bodzik i pajacyk- jedno i drugie zmieniam codziennie. rano ja przebieram.rajstopek mała nie nosi (chyba,że na spacerek)

My też kapiemy Piotrusia codziennie. Na noc zakładam mu świeżego bodziaka z krótkim rękawkiem i pajacyka. Jeśli bodziak jest z długim rękawem to wtedy tylko półśpioszki albo śpiochy aby nie przegrzać młodego. Jeśli się nie zerzyga albo przesra to rzeczy te funkcjonują do następnej wieczornej kąpieli. Oczywiście teoretycznie, bo w praktyce wierzchni strój zmieniam czasami 2 albo 3 razy tak jest zmoczony a nie chcę żeby w tym leżał. Na spacer zakładam mu zamiast pajacyka skarpetki i rajstopki a na bodziaka bluzeczkę i pakuję go w kombinezonik. Raz go ubrałam ciut cieplej i mi się zgrzał. W wózku oczywiście przykrywam go kocykiem. Nie zakładam Piotrusiowi żadnych super eleganckich i ładniusich strojów jak nigdzie z nim nie wychodzę, bo uważam, że mimo swojej urody jednak bardziej krępują mu ruchy niż bawełniane śpiochy itp. W związku z tym Piotruś czy w dzień czy w nocy wygląda tak samo jakby zaraz miał iść spać :tak:

reklama
U mnie byloby tak samo, jakby bylo cieplej, ale niestety w domku jest dosc chlodno. To znaczy jak dla mnie to jest bardzo cieplo, ale chyba moje dziecie wrodzilo sie w obie babcie i bedzie strasznym zmarzlakiem... Niestety na dzien na musze jej zkladac spodenki na rajstopki i grubsza bluze, bo inaczej nidyrydy...

Do góry