reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

ewcia już trochę lepiej,przynajmniej z nosa jej tak nie cieknie no i wogóle widać po niej że jest weselsza. wczoraj dwie godziny gadała non stop,aż sie zastanawiałam ze ją gardło nie rozboli , :)))))

reklama
Nasz też miała przeziębienie. Dostała od żony potem mała a potem ja i znów o mało co mała nie zaraziła się odemnie. Przy chorobach trzeba tylko uważać na lekarzy bo 1 od razu dał nam antybiotyk a 2 leczył normalnie. Zawsze sprawdzam lekarza u innego po przepisaniu antybiotyku bo niektórzy bardzo chętnie daja go na receptę.

Jak i czym wyczyscic najlepiej malej pepuszek?? :-) Bo ma w srodku brudny (kosmetyki plus jakies paprochy z ubranek) - a nie chcialabym jej uszkodzic. Aha, Sara ma pepuszek bardzo wklesly i trudno sie do niego "dostac" :-)

ja wymyśliłam taki sposób: trochę oliwki na patyczek i do pępka, chwilkę poczekam i potem delikatnie "kręcę" patyczkiem, wszystko ładnie po chwili wychodzi:laugh2:
przetestowałam na Wojtku, bo też ma pępek tak głęboko, Alka ma na szczęście płaski...:laugh2:

Zważyłam wczoraj Piotrusia golaska - wyszło mi 7 kg. Przystopował z przybieraniem bardzo. W ciągu ostatnich 3 tygodni przybrał ledwo 300 gram :szok:

leyna wydaje mi się,że nie masz się czym martwić- sama wczoraj troszke się podłamałam tym,że mi mała tak słabo przybiera... jak na 3,5 miesiąca to piotruś i tak ładnie waży:-)

Ewa ja się nie martwię, bo wiem, że do małych dzieci on nie należy, biorąc wagę wyjściową 3370. Dziwię się tylko, że aż tak duża różnica jest w przybieraniu. W pierwszym miesiącu przybrał 800 gr, w drugim kolejne 1600 gr, między 2 a 3 miesiącem 1 kg. A teraz tak malutko w porównaniu z poprzednimi miesiącami :tak:

Ty sie ciesz kobietko, kregoslup Ci nie bedzie tak wymiekal :-)
Moja malutka tez przystopowala. W przeciagu miesiaca przybrala 1200 gram, a potem w dwa tygodnie tylko 200, ale sie nie martwie. I tak wazy juz kolo 7,5 kilo, na razie wystarczy :-)

Leyna, Karoo Wy i tak macie niezle kolosiki ;-) w porownaniu z moja Sara i Ewci malutka - nasze przy Waszych to drobinki :-) A mnie sie wydaje, ze Sara to taka kluseczka hehe.

reklama
Karoo, spoznione o 1 dzien zyczenia wszystkiego najlepszego dla Jagodki z okazji ukonczenia trzeciego miesiaca zycia!!!!!

Do góry