reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

A moja mi dzisiaj koncert dała przez pól dnia:baffled: balam sie, że noc też będzie taka, a co się okazało... ida jej zęby. Mąż poleciał po jakiś żel do smarowania na dziąsła, zaraz jej zaaplikowaliśmy, zasnęła więc sobie spokojnie o 20 i ciągle śpi - uff, całe szczęście:-)

Jeju K@si@ no to Kingusia to pierwsza ząbkowiczka już wśród naszych dzidziolków, gratulacje:-)no i życzę aby żelik był skuteczny:-)

A moja uwielbia na brzuszku:confused: zwłaszcza na naszym łóżku a już po kąpieli to by mogła do rana tak leżeć,podnosić sie na rączkach i gadać(ostatnio nawet wyprostowała w łokciach raczki-byłam w szoku ale szybko sie zmeczyła i nie zdążyłam zdobić fotki:-(i przeszła na półpietro czyli wsparta na zgietych raczkach), może dlatego ze zawsze przed nią poduszki sa kolorowe i bardzo sie nimi interesuje.

reklama
K@si@ a jaki ten żelik kupiłaś? Piotrusiowi wychodzą dolne jedynki i na dodatek chyba obie na raz, bo widać już takie białe przebijajace się przez dziąsła :szok: Piotrula strasznie cierpi jak go zaczyna boleć :-( Wygina się, krzyczy, nie mozna go uspokoić. A mnie się ryczeć chce. Kupiłam mu taki gryzak wodny do schładzania, ale on i tak preferuje swoje piąstki.

Japitole Pioter też:baffled: to co jak Amelia skończy 3 miechy to tez zebów mam się spodziewać?????:confused:

Fakt że wpierdziela cały czas piastki i ślinotok ma całodobowy ale nie spodziewałam się zębów że tak wczesnie wychodza, na szczepieniu pani doktor obejrzy i zobaczymy bo ja nic nie widzę:confused:

ojej dziewczyny, juz ząbki:szok: to sie dopiero zacznie!!! a tak apropos- wczoraj jak byłam w fryzjerki, to jej koleżanki z pracy synek ma 13 miesięcy... i jeszcze ani jednego ząbka- a tu 3-4 miesięczne bobaski juz kiełkują:szok: moja mała też się coprawda strasznie ślini , łapki pcha do buziaka, a rękawki co rusz to mokre;-)

Widze, ze juz wkrotce bedziemy miec pierwsze gryzonie na sierpniowkach ;-)

Ewa, 13 mies. to chyba cos nie tak skoro nie ma jeszcze ani jednego zabka :baffled: :baffled: :baffled:

Sandra też mi się tak wydaje.. ale ona twierdzi,że jest ok... była tez u pediatry... hmmm ale jak dla mnie to i tak cos za długo

K@si@ a jaki ten żelik kupiłaś? Piotrusiowi wychodzą dolne jedynki i na dodatek chyba obie na raz, bo widać już takie białe przebijajace się przez dziąsła :szok: Piotrula strasznie cierpi jak go zaczyna boleć :-( Wygina się, krzyczy, nie mozna go uspokoić. A mnie się ryczeć chce. Kupiłam mu taki gryzak wodny do schładzania, ale on i tak preferuje swoje piąstki.
Zel nazywa się Dentinox-Gel N i jest naprawdę super, bo od wczoraj jak tylko zamarudzi to smaruje - jest spokojna i nie ma problemu z zasypianiem w dzień.

podobno jeśli dziecku nie wyjdzie ząb przed 10 miesiącem to cos nie tak i należy sie zwrócić do lekarza. ewci tez rosną dolne jedynki ,obie na raz czuć pod palcem ale na szczeście jest spokojna tylko pcha wszystko do buzi no i wieczorami ma lekko podwyższoną temp o dwie trzy kreski. ale tak poza tym to spokój.trochę jakby wiecej pije ale to pewnie od suchego powietrza w domu,nie wiązała bym tego z zębami. : )))

Dziewczynki z tymi zebami, to naprawde moze byc roznie. Moja kuzynka pierwsze zabki miala dopiero w 14 miesiacu!!! Rodzina sie smiala, ze wcale nie bedzie miala. Z jej rozwojem wszystko bylo w jak najlepszym porzadku...

reklama
MOJA TEż OCZYWIśCIE PIASTKI W BUZI ALE DZIś ZAłOżYłAM JEJ SUKIENKE I WSADZIłAM DO FOTELIKA I MAłA ZAJARZYłA ZE MOZE ZłAPAC RABEK SWEJ SUKIENKI I POMAMLAć SOBIE:baffled::baffled::baffled: WIEC TERAZ JEST OBSLINIONA SUKIENKA POD BRODA(NIE NADAZAM ZMIENIAC SLINIAKóW) NO I NA DOLE OBSLINIONA, WIEC MOJE DZIECKO BARDZO ELEGANCKIE JEST:-)

I UWIELBIA GADAC DO LUSTERKA:-D:-D:-D

Do góry