reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

na to jeszcze nie wpadłam:-D
zaraz sprawdzę!!
sypialnię mamy na górze a cały dzień siedzimy na dole i narazie tylko tutaj były potrzebne zabawki
u mnie pasuje!!
łóżeczko mam szerokie 60cm, a pałąk ma długość 80cm jak się go na płasko rozciągnie, te klamry są obrotowe i można nawet do szczebelek przypiąć, ja próbowałam do huśtwki, wózka, fotelika i nawet dwóch poduszek na kanapie:-D

reklama
no no idealnie:-D fajna data:-D
a jakie mam daty urodzenia dzieci!!
i brata Piotrka mam:-D sama mu imię wybierałam bo 10 lat ode mnie młodszy:tak:

ten łuk świetny jest... i niedrogi!! a i huśtawka - tez musimy sie zastaniwić nad zakupem takiego sprzętu:-)

A ja chce miec chociaz stowe zeby moc mojemu dziecku kupic wiecej zabawek!! Niby mam troche, ale to ciagle za malo... Marzy mi sie taki wielki kosz z zabawkami w jednym rogu, w drugim rogu drugi i jeszcze takie wiszace z sufitu cos pelne zabawek!!

hihiihihi ja nie polecam za dużo zabawek bo potem ogromne sprzątanko:-D
ale fajnie jak jest wybór i można z dzieckiem powyrabiać!!
a przy tym łuku to Ala zaczęła rączki do zabawek wyciągać i kapła się że może sobie je sama ruszać!!

karoo ja Piotrusiowi nie kupiłam jeszcze ani jednej zabawki. Karuzelkę dostał od mojej siostry. Ma też 1 grzechotkę - kupiła moja mama. No i jakieś pluszaki dostane albo w spadku po mnie. My kupiliśmy mu jedynie leżaczek-bujaczek i to wsio. Z karuzelki muszę zrezygnować bo wisi na jednej stronie (inaczej się nie da, bo mu majta miśkami po buzi) i młody ciągle się wykrzywia w tę stronę. Stąd pomysł na łuk.

Nie no, my mamy kilka zabawek, raczej takich, ktore dostalismy i pozyczylismy. Tez kupilam Jagodzie tylko lezaczek bujaczek a jeszcze ani jednej zabawki.
A teraz Wam powiem, ze od jakiegos czasu mamy problem z jedzeniem. Moje dziecie zrobilo sie strasznie ciekawskie, rozglada sie wszedzie, tylko siedziec chce i nie chce jesc do momentu jak nie pada z glodu robiac przy tym wielgasna awanture, wiec musze ja uspokoic zeby dac cyca, po czym jak probuje wyjac jej smoka i dac cyca to zaczyna sie znowu awantura i tak bez konca... Jestem wymeczona tym wszystkim i nie wiem sama co mam robic - zastanawialam sie nawet na odciaganiem i dawaniem butelki, ale moje dziecko za cholere nie chce butelki do buzi brac, nie umie butli ciagnac i jest jeszcze gorzej :-(
Musze ja zwazyc zeby wiedziec czy mi przybiera ladnie, bo sie boje, ze nie... I jeszcze czasami jest ok, przyssie sie po prostu i je przez 10-15 minut, a czasami dwie minuty i jest awantura... :-( Fakt, ze nie mam zadnych zastojow w piersiach ani mi nie "puchna" od nadmiaru mleka, wiec moze ona tak po prostu ma?? To co, mam jej nie dawac co dwie godziny?? Nie wiem, dziewczyny, poradzcie...

karoo moja mała tez jakis czas temu nie chciała cycka ssać- a jak ssała to tylko 2-3 minuty i robiła awanturę- juz się bałam,że przestało jej mamusiny mleczko smakować- trwało to ok. tygodnia i nawet zastanawiałam sie nad dokarmianiem, ale to minęło- teraz to już jest super- mleczka w cycach tyle ile trzeba a i mała ładnie wszystko wysysa.
myślę, że niebawem twojej jagodziance tez to minie i nadrobi wszystkie cycusiowe zaległości:tak::-)

reklama
No tak, ale mleczka w cycusiach od groma i ciut jest, sika na wszystkie strony z jednego i drugiego, a ona nie chce, tak od kilku dni, ale dzisiaj jest strasznie!! W nocy je normalnie bo jest polprzytomna, ale w ciagu dnia makabra... :no: Czy moje dziecko ma mniejsze zapotrzebowanie na jedzenie?? :szok: Ogolnie to powiem Wam, ze w tej sytuacji mam powaznego dola i znowu zastanawiam sie co ja robie nie tak... No bo co, mam jej prawie nie dawac?? Jeszcze niedawno jadla w ciagu dnia rowno co dwie godziny (np. trzy dni temu) a przez weekend sie tak rozregulowala... No chyba nie przez to, ze duzo czasu z moim mezem spedzila a mniej niz normalnie ze mna, bo ogolnie byla bardzo pogodna oprocz jaj z jedzeniem!! :baffled: Dzisiaj np jadla o 10.30 a pozniej niemalze na sile zjadla o 13.30, to trzy godziny pozniej, a teraz jest dobrze po 17, a ona nie chce!! A zeby bylo dziwniej to jak reke przesuwam nad jej glowka to lapie mnie za nia i do buzi sobie wsadza i tak rozpaczliwie ssie, a jak chce jej dac cyca to placze i nie chce :sad: Mam nadzieje, ze to przejsciowe bo juz nie wiem co robic i mam strasznego dola. No jak nie urok to sraczka, wczoraj kolka, dzisiaj to... Mam dosc :errr:

Do góry