reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

reklama
Mojej malej chyba zaczyna sie zabkowanie. Tak sadze, bo od kilku dni jest niespokojna, slini sie, gryzie piastke, kocyk, rekawy itd., poza tym robi sliniane banki :) no i jest marudna i gorzej spi... Troche wczesnie, ale wiem, ze to jest mozliwe, bo znajomej synek jest o 1 dzien mlodszy do Sary, a juz przebija mu sie drugi zabek.

Moja ma dokładnie to samo co Sara..okropnie sie ślini, robi banki. pcha łapki do buzki i inne rzeczy..hmm ciekawe czy to ząbkowanie sie zbliza..:-)

no to ja się dołączę.chociaż przeczytałam ostatnio w gazecie że dzieci w tym wieku odkrywają ze mają rączki i z lubością pchają je do buzi i nie jest to wcale oznakiem ząbkowania. i powiem szczerze ze jeszcze nie mam ochoty na ząbkowanie. ewcia tez od kilku dni jest strasznie niespokojna(czyt.nieznośna) często płacze i wkłada do buzki wszystko co sie nawinie.aż zaczęłam jej co wieczór mierzyć temp.czy aby nie chora.no ale wszystko ok. we wtorek bryknę sie do pediatry jak jej ten stan nie przejdzie.

Piotruś od dłuższego już czasu slini się i wkłada rączki do buzi. Pytałam o to pediatry bo miałam wizję wczesnego ząbkowania, ale uspokoiła mnie, że to normalne, że dzieci odkrywają rączki i że w ten sposób przygotowują się do ząbkowania w przyszłości. Obejrzałam dziąsła Piotrusia i mimo ślinotoku nic ząbków na razie nie zapowiada :tak:

moja Ninka tez bardziej niespokojna i sie slini....sliczne banki puszcza:-D , raczki i inne rzeczy do buzi. podoba mi sie tez to, ze jak dostaje butle to raczki na nia kadzie jakby sma chcila trzymac

reklama
dziwczyny a jakie zabawki dla naszych dzieciaczków byście poleciły na ten wiek. chcialabym cos małej kupić ale za bardzo nie wiem co.może matę??? a może coś innego? piszcie.

Do góry