reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

Asmodis, Sarka tez zaczyna trzymac butelke. Za kazdym razem jak ja karmie to obejmuje jedna albo obiema lapkami butle.

A co do tego zabkowania to tez mam jednak nadzieje, ze to nie to. Ja zaczelam zabkowac dopiero ok. 5 mies. zycia, wiec moze Sara pojdzie w moje slady :-)
Tylko martwi mnie to, ze przez to wkladanie raczek do buzi i gryzienie piastek ma coraz bardziej czerwona i "obszczypana" skorke na dloniach - szczegolnie kciuki :baffled:

Aga, Sara ma mate z Tiny Love i uwielbia na niej lezec (codziennie ok. pol godzinki wieczorem). Gada do wiszacych zabawek i widze, ze zaczyna odkrywac, ze raczkami mozna wprawic maskotki w ruch :-)

reklama
to raczej normalne zachowanie dzieci w tym wieku :laugh2: Oliwier ma takie same "objawy" jak piszecie. W dodatku czasami jest strasznie wściekły, chyba dlatego że dziąsła go swędzą, bo ze złością wciska piąstki do buzi, albo ociera ją o to co napotka, np. moje ramiona

Cześć dziewczyny!!
co do zabawek: to Ala dostała matę z baby mixa i bardzo jej się podoba:tak: a teraz dokupiłam jej na allegro, też z baby mixa, łuk z zabawkami co to można wszędzie przypinać, no i lubi się huśtać:-)

piąstki też pcha do buzi i się ślini, ale widzę że Wasze niunie tak samo mają...

a teraz pytanko: jakim kremem smarujecie buzię na spacer w taka pogodę jak właśnie mamy za oknem?? jakiś specjalny zimowy, czy np. taki bambino wystarczy? co myslicie?

a teraz pytanko: jakim kremem smarujecie buzię na spacer w taka pogodę jak właśnie mamy za oknem?? jakiś specjalny zimowy, czy np. taki bambino wystarczy? co myslicie?

wiesz co - ja smaruje tylko i wyłącznie bambino- jak narazie jest ok, a jeśli tak jest to wole nie wprowadzać żadnych nowości.
Moja maleńka ma po mnim gładziutką różowiutką skórkę ( i mam nadzieję,że tak zostanie), a tak w ogóle to współczuje Wam tych problemów skórnych jakie miewają Wasze maleństwa... my naszczęście nie mamy takich problemów- i stosujemy tylko olejek linomag do kąpieli, od czasu do czasu oliwke bambino i krem bambino do buziaczka...no a do pupy bepanten- i tak od urodzenia:-)

masz rację:-) nadmiar kosmetyków też nie dobry!!
my do mycia j&j "top to toe", oilatum emulsja raz w tygodniu, do pupki sudocrem, a narazie buzię smarowałam oilatum soft i właśnie chodziło mi o coś na chłodniejsze dni, a bambino smaruje się mój synuś więc wykorzystam kremik Wojtka, dzięki!!

Ja uzywam do buzki linomagu masci - tak kiedys zalecila pediatra, a poza tym i ja i moja siostra wychowalysmy sie na tym i zawsze bylo ok :-)

co do zabawek: to Ala dostała matę z baby mixa i bardzo jej się podoba:tak: a teraz dokupiłam jej na allegro, też z baby mixa, łuk z zabawkami co to można wszędzie przypinać, no i lubi się huśtać:-)

Bedyta możesz wkleić zdjęcia tych rzeczy, albo podać link do sprzedawcy?

bedyta bardzo ładny ten pałąk :-) sprawdzałaś może czy pasuje szerokością na łóżeczko? muszę młodemu zmienić karuzelkę, bo ciągle się wykrzywia w jedną strone i niedługo asymetrii dostanie a taki pałąk wydaje mi się sensowną rzeczą.

reklama
łuku bardzo nie widać :-) ale za to widać Alę
a huśtawka to 15 letni model GRACO na baterie !!, bardzo mocno rozkładane oparcie, bardziej płasko niż w foteliku samochodowym, full bajer bo nie trza stać i huśtać.... Ala uwielbia bo zawsze zaśnie, tylko ja muszę uważać przy przekładaniu do wózka żeby jej nie obudzić:-D

Do góry