reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem - o karmieniu, kolkach, wizytach u lekarzy, pielęgnacji

Co do tego ulewania to lekarka powiedziała mi ze jak ulewa jej sie to zrobić chwile przerwy niech sie odbije czy uleje i dopiero ponownie do piersi przystawić. Bo może to być z przejedzenia ale równie dobrze może np nalykac sie dużo powietrza i jak probuje sie z brzuszka wydostać jego nadmiar to unosi tez troche mleczka.

reklama
Moja np potrafi godzinę się przebudzac, przeciaga się, zaplacze i śpi dalej. Jak dziś poszła spać o 16 to od 19 już się kręci ale ja z nią spalam do 19. Więc miałam godzinkę dla siebie ( czyli sprzątanie) :p
A w nocy to kimam dalej albo biorę i przewijam to rozbudza się, zje 10 min i śpi dalej, ale nie ma reguły, bo nie raz po godzinie zaśnie. Zależy czy w ciągu dnia dużo spała

No moja mała też zasypia przy odkurzaczu lub suszarce a nawet jak już spi i odkurzam to się nie budzi wogole jej hałas nie przeszkadza za ścianę remont i wierca i też nic;)
A Agatka fajnie naśladuje moje miny szczególnie dziubek jak robię i częściej się usmieha;) a dziś na spacerze zaszlam do bankomatu i słyszę co tam w wózku plakac zaczyna czy co ja patrzę a ona się smiej i uśmiech od ucha do ucha;) slodziak kochany;)

Jejq chwalą temu kto wymyślił suszarkę :-):-) :-) Inga od kilku dni codziennie wieczorem plakala bez przerwy po 2-3 godz wieczorem jakby miała kolkę i nic jej nie potrafilo uspokoić. I dzisiaj zdesperowana szukalam w necie tych białych szumów mimo że nie wierzyłam w te ich działanie. I co? 5minut i moje dziecko spokojne jak aniołek :-) oby to tak zawsze działało na nią :-)
A no i bardzo sie cieszę bo w końcu odpadl jej dzis kikut :-) najwyższy czas :-)

Szkrabek przy zwyklej to bym sie za prąd nie wypłaciła :-) na youtube wpisałam białe szumy i tam właśnie jest dwugodzinne nagranie suszarki to włączam jej na tel. Ja ustawiam dosyć glosno bo nie chce jej przy głowie trzymać telefonu wiec daje troche dalej i pozgłaszam do momentu aż widzę jej reakcję. Jak jest za cicho to na nią nie działa. W sumie to ona tez lubi spać przy hałasie ale wole nie przesadzać ;-)

reklama
Dziewczyny czy kleksy waszych maluchow zawsze maja grudki?? Moja mala io wczoraj ma kleksy bez grudek tylko takie plynne jakby..

Do góry