reklama
marcysiaa83
Fanka BB :)
Wydaje mis ie, ze jak jest jedna taka to paniki nie ma. Mi położne powtarzają, ze jak sie karmi piersią, to kupy są różnego koloru i róznej konsystencji w zależności od tego co mamusia zjadłaS.O.S wodnista kupaaaa, nie pamiętam co oznacza
Ech, zazdraszczam, że jest coś co działa na Twoją niunkę i nie wymaga to udziału Twoich rąk... Oby tak dalejJejq chwalą temu kto wymyślił suszarkę :-):-) :-) Inga od kilku dni codziennie wieczorem plakala bez przerwy po 2-3 godz wieczorem jakby miała kolkę i nic jej nie potrafilo uspokoić. I dzisiaj zdesperowana szukalam w necie tych białych szumów mimo że nie wierzyłam w te ich działanie. I co? 5minut i moje dziecko spokojne jak aniołek :-) oby to tak zawsze działało na nią :-)
A no i bardzo sie cieszę bo w końcu odpadl jej dzis kikut :-) najwyższy czas :-)
Tak jak pisałam wyżej. Jeśli karmisz piersią to mogą byc różne kupy. Nie ma sie czym martwic dopoki dziecko je normalnie.Dziewczyny czy kleksy waszych maluchow zawsze maja grudki?? Moja mala io wczoraj ma kleksy bez grudek tylko takie plynne jakby..
Mojej malej sinieje wokol ust ale nie koreluje tego z bezdechami.. na poczatku mala oddychala bardzo nieregularnie ale ponoc maluszki zapominaja oddychac w zwiazku z nierozwinietym ukladem nerwowym. Ale nie odnajdywali w tym nic zlego. Ja i tak bede te sinienia konsultowac z kardiologiemKtoś tu kiedyś pisał że jego dzidziuś sinieje? Sprawdzaliscie czy nie ma w tym czasie bezdechow? Bo to powoduje sinienie wokół ust np.
My mamy bezdechy właśnie ale krótkie bez sinienia. Jesteśmy na to w szpitalu
olciastrzelce
Quchasia kupka powinna wyglądać jak nie do konca ścięta jajecznica. U Ingi zawsze jakieś tam grudki i inne farfocle sie znajduja
kulkaPrzytulka
Dziewczyny, u nas od kilku dni nad ranem jest problem, tzn Mały stęka i kwęka przez sen, wygina się, w końcu zaczyna płakać. Dopiero jak zrobi kupę, to jest ok. Dziś wzięłam go do łóżka, przytulilam do siebie i glaskalam po pleckach i jakby trochę lepiej. Ale i tak się męczył Miało tak któreś dzieciątko? Nie wiem, czy to tylko kwestia niedojrzalosci układu trawiennego, czy co? Ja nie jem nic wzdymajacego. Problem jest tylko rano, później już kupki bez problemu..m
olciastrzelce
Kulka u nas tak jest praktycznie codziennie. Miała wczoraj usg brzuszka i wszystko jest ok wiec lekarka stwierdził ze to normalne. Inga ma tak wieczorami i potrafi płakać ze 2-3godz i robi kupke w tym czasie. Juz myślałam ze to kolka ale lekarka twierdzi ze kolki występują dopiero od ok 6 tygodnia wiec jest na to za mala... U nas czasami pomaga jak podniosę jej nóżki i docisne lekko do brzuszka lub jak nóżkami zataczamy koło w powietrzu. Wtedy sie troche uspokaja
Dziewczyny kolki mogą występować już od 3 tyg życia i tak mi lieys mną lekarka mówiła i zazwyczaj są i tej samej porze i dziecko czuję ulgę jak wypuści gazy bądź zrobi kupkę wiec ja bym obstawialam kolke tym bardziej ze się preza i płaczą z nienacka ja tak mam ze swoją niunia.
olciastrzelce
Gosia mi sie tez tak wydaje ale nasza lekarka twierdzi inaczej... Az sie zaczynam zastanawiac czy juz jej nie zmienic
reklama
No niie wiem Olcia objawy jakie piszesz to nawet w necie wypisz wymaluj kolka ale każdy lekarz ma swoje zdanie. Ja wiem po sobie ze u mnie jest jak u was i widzę że to kolka bo dużo też czytalam jak pomóc dziecku itd i pomagają te sposoby wiec to musi być to.