reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem - o karmieniu, kolkach, wizytach u lekarzy, pielęgnacji

reklama
No właśnie - wycie cały czas i do tego wieczorem? No i Adas dopiero w pon skończy 3 tygodnie... My jeszcze chwilę do wizyty u pediatry. Na razie nie będę szła, chyba, że to się nasili. Od dwóch dni ja mam jakieś gazy wieczorem... Może coś nam szkodzi... ?
Kurczę, drugie dziecko i całkiem inne niż pierwsze, ech...

Gosia dziękuję w takim razie będę szukać sposobów typowo na kolke. A powiedzcie mi czy ten espumisan faktycznie pomaga? I ile podawać malej jak ma dopiero 3tyg?

Espumiasm jest od miesiaca. Ja w sumie nie probowalam bo chce skonsulrowac z pediatra bo slyszalam 2 opcje na podawanie- akbo doraznie , albo cyklicznie i nie wiem jak. Mi to stekanie zupelbie nie pasuje na kolki..

Nie kolka to nie jest wycie całymi dniami i nocami. Dziecko płacze jak go boli a nie boli non stop. i nie da rady uspokoic na rekach. Poczytajcie sobie w necie albo lekarza zapytajcie ja tam znawca nie jestem W espumisan doraźnie nie pomagał wie daje przed karmieniem jest nie groźny nie uzależnia i się wydala z oranizmu a nie wchłania; )

moja Laura też nie płacze cały czas, a lekarka powiedziała, źe ma kolki, bo ssie cyca przez chwilę a później pręży się i płacze. Kazała dawać espumisan zgodnie z ulotką... I też ma tak rano (o różnych porach, raz o 7, raz o 9), że niby śpi, ale przez cały czas (nawet godzine i dwie) stęka, wygina się, taj jak by coś jej dokuczało...

Moja Wikunia tez się wygina i prezy przez sen, męczą ją Bączki tez. Ale ostatnio wydziwia mi przy jedzeniu bokiem odcina się do tyłu nie wiem czy to normalne? i do tego mało je

U nas kolka byla od 4 doby. Codziennie o mw tej samej poze w nocy. Nikt mi nie mowil ze to od 3 czy 6 tyg. Od razy leki na kolke dostał. A z tym stekaniem przy kupie tez tak mamy ale ja to jako kolka nie okreslam.
U nas wodniste kupy sie pojawily. Ja mialam jelitowke wczoraj pewno malego zarazilam. Czekam na rozwoj sytuacji obysmy w szpitalu nie skonczyli ;(.

Dziewczyny a jak u was wyglada rana na ramieniu po szczepieniu?? Mamy rope nie wiem czy wystatczy octeniseptem przemywac??

reklama
Do góry