reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad dzieckiem - o karmieniu, kolkach, wizytach u lekarzy, pielęgnacji

Co do tego ulewania to lekarka powiedziała mi ze jak ulewa jej sie to zrobić chwile przerwy niech sie odbije czy uleje i dopiero ponownie do piersi przystawić. Bo może to być z przejedzenia ale równie dobrze może np nalykac sie dużo powietrza i jak probuje sie z brzuszka wydostać jego nadmiar to unosi tez troche mleczka.

reklama
Moja np potrafi godzinę się przebudzac, przeciaga się, zaplacze i śpi dalej. Jak dziś poszła spać o 16 to od 19 już się kręci ale ja z nią spalam do 19. Więc miałam godzinkę dla siebie ( czyli sprzątanie) :p
A w nocy to kimam dalej albo biorę i przewijam to rozbudza się, zje 10 min i śpi dalej, ale nie ma reguły, bo nie raz po godzinie zaśnie. Zależy czy w ciągu dnia dużo spała

No moja mała też zasypia przy odkurzaczu lub suszarce a nawet jak już spi i odkurzam to się nie budzi wogole jej hałas nie przeszkadza za ścianę remont i wierca i też nic;)
A Agatka fajnie naśladuje moje miny szczególnie dziubek jak robię i częściej się usmieha;) a dziś na spacerze zaszlam do bankomatu i słyszę co tam w wózku plakac zaczyna czy co ja patrzę a ona się smiej i uśmiech od ucha do ucha;) slodziak kochany;)

Jejq chwalą temu kto wymyślił suszarkę :-):-) :-) Inga od kilku dni codziennie wieczorem plakala bez przerwy po 2-3 godz wieczorem jakby miała kolkę i nic jej nie potrafilo uspokoić. I dzisiaj zdesperowana szukalam w necie tych białych szumów mimo że nie wierzyłam w te ich działanie. I co? 5minut i moje dziecko spokojne jak aniołek :-) oby to tak zawsze działało na nią :-)
A no i bardzo sie cieszę bo w końcu odpadl jej dzis kikut :-) najwyższy czas :-)

Szkrabek przy zwyklej to bym sie za prąd nie wypłaciła :-) na youtube wpisałam białe szumy i tam właśnie jest dwugodzinne nagranie suszarki to włączam jej na tel. Ja ustawiam dosyć glosno bo nie chce jej przy głowie trzymać telefonu wiec daje troche dalej i pozgłaszam do momentu aż widzę jej reakcję. Jak jest za cicho to na nią nie działa. W sumie to ona tez lubi spać przy hałasie ale wole nie przesadzać ;-)

reklama
Dziewczyny czy kleksy waszych maluchow zawsze maja grudki?? Moja mala io wczoraj ma kleksy bez grudek tylko takie plynne jakby..

Do góry