reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad dzieckiem - o karmieniu, kolkach, wizytach u lekarzy, pielęgnacji

dziewczyny czy wasze dzieciaczki też mają tak, ze śpią i marudza przez sen, stekają i zaspypiają dalej i tak w kólko? u nas to się powtarza w zasadzie co noc, nad ranem. Nie robi wtedy kupki, czasami bączki popuszcza.. ni chyba ją coś tam męczy co chwilę..

reklama
quchasia - u nas tak nie ma, ale to dlatego, że jak młody coś się zacznie kręcić i stękać to od razu się rozbudza i szuka piersi i jest histeria...

20 min temu mój maluch usnął przy odkurzaczu... :/ ze smokiem!!! Aż jestem w szoku. Tylko boję się ten odkurzacz wyłączyć! Czy jak maluchy śpią to się taki szum wyłącza? Czy ma spać przy nim nonstop?

Quchasia, Adaś tak ma i w sumie tylko w.nocy to zauważyłam, że tak mnie więcej pół godziny Przed porządnym ObudZeniem co chwile steka, pojekuje, mruczy...wtedy wiem,że niedługo się Obudzi na karmienie..

Moja Luizka też się tak kręci. Wtedy budzi się na dobre po jakichś 10 min. A najlepiej jak się rano wybudza to tak właśnie stęka i przeciaga się jak dorosły :D

Justa debridat

Kulka oktaniseptem pryskaj zagoi sie. To tak wyglada jak odpadnie.
Gluty u nas tez sa.
Ja po cc sie nie oszczedzalam. Jak starsza obczaila ze moze na ręce to juznie zeszla.

Mlody chyba woli spokoj od halasu bo w nocy spi ladnie a w dzien szumu nam nie brakuje jeszcze jakby mi odkurzacz mial chodzic caly czas to juz calkiem ;).

Moja tez usypia przy suszarce i odkurzaczu. Na YouTube są takie godzinne nagrania tych szumów, polecam.
Wikunia tez jak się budzi to tak marudzi i stekalam i się przeciaga. Albo jak nie może baczka puścić i się gniecie.

dziewczyny czy wasze dzieciaczki też mają tak, ze śpią i marudza przez sen, stekają i zaspypiają dalej i tak w kólko? u nas to się powtarza w zasadzie co noc, nad ranem. Nie robi wtedy kupki, czasami bączki popuszcza.. ni chyba ją coś tam męczy co chwilę..
oj taaak! Ona i w nocy i w dzień tak ma. Razdko się zdarza żeby spała jakos mocno, nie ruszjąc się...
U mnie spi przy szumie..

A jak myslicie, jak dzidcko ulewa to juz nie karmic? Moja ulewa a dalej szuka cyca..
hm... No własnie Mamuski, karmić jeszcze? Bo Laura nie raz sporo uleje a i tak cyca szuka.
w ogóle to moje karmienie to jakaś porażka :/ Laura sie wierci, pręży, płacze, puszcza i łapie sutka. Boli jak cholera i powoli mam dość!

quchasia - u nas tak nie ma, ale to dlatego, że jak młody coś się zacznie kręcić i stękać to od razu się rozbudza i szuka piersi i jest histeria...

20 min temu mój maluch usnął przy odkurzaczu... :/ ze smokiem!!! Aż jestem w szoku. Tylko boję się ten odkurzacz wyłączyć! Czy jak maluchy śpią to się taki szum wyłącza? Czy ma spać przy nim nonstop?

heh, Szkrabek ja to Ci zazdroszcze, ze szum uspał Twoje dziecko... Na moje ni działa żaden szum, ani kołysanki. Moze rzenieś odkurzacz troche dalej żeby ciszej szumiał i zobacz jak Młody zareaguje...

marcysia - tez o tym myślałam, ale zanim cokolwiek zrobiłam obudził się - po 30 minutach - ale to zawsze 30 min w swoim łóżeczku.
Ściągnęłam aplikację White Noise i wypróbuję dziś w nocy. Muszę zacząć młodego przyzwyczajać do łóżeczka... ale on mi sie w nocy budzi raz na godzinę, czasem co dwie... :/
Najlepiej śpi po spacerze - 3-4h (razem ze spacerem). I to tyle. Tak to przysypia tylko na jakiś czas i tylko przy mnie... przy piersi na rękach bądź w łóżku...

reklama
Szkrabek - znam ten ból.... A sutki to mi niedługo odpadną :oo: Na moja Laure te wszystkkie szumy nie dziłają,,, moze jak bym od początku jej puszczała to by sie przyzwycziła... Daj znać czy Twój bobo zasnął przy tej aplikacji... :blink:

Do góry