reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olsztyńskie mamy.

Chciałam się Was dziewczyny o coś zapytać... Ponieważ od piątku czuję ruchy mojego maleństwa, ale w związku z tym wiąże się też inne uczucie, mianowicie czuję się tak jakbym miała w brzuszku pomarańczę która podskakuje mi np. na wybojach gdy jadę samochodem itp. Dodatkowo mam takie uczucie jakby mnie od środka wypełniał balonik, ewentualnie może porównać do takiego uczucia jakbym miała wiecznie pełen pęcherz moczowy...
Moje pytanie jest takie czy to normalne? I czy już tak do końca będę się czuć? Bo powiem, że na tych naszych polskich drogach to dosyć ciężko się skupić na jeździe gdy w brzuszku obija mi się dzidziuś.

reklama
Powiem ci szczerze ze nie pamietam jak to było,ale raczej pozniej dzidzia nie bedzie miala tyle miejsca zeby tak podskakiwać.:tak:

to zupełnie normalne - może tak być do momentu aż malenstwo będzie na tyle duże, że będzie miało mało miejsca - wtedy już tylko będzie wypychało rączki lub nóżki. a co do uczucia pełnego pęcherza to macica "napiera" na pęcherz - i tak już będzie do końca ciąży

Dziewczyny możecie polecić dobrego ortopede dziecięcego w Olsztynie? Chodzi mi o l;ekarza gdzie nie trzeba długo czekać na wizytę .

Ogólnie polecam Lecznicę Chirurgiczno - Ortopedyczną ESKULAP - mają tam poradnie preluksacyjną. Nie wiem jak jest z oczekiwaniem na wizytę z NFZ, ale prywatnie to jest maksymalnie 2 dni.
Koszt wizyty prywatnej to 100zł

zdrowe i wygodne buty to buty firmy BARTEK - sklep znajduje się w Alfie na pierwszym piętrze (nie wiem czy dalej tak jest, ale można ubiegać się o refundację tych bucików)

reklama
Do góry