reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Okres bez skrzepów???

reklama
Takie są realia, szybciej na NFZ się nie dostanie na kolonoskopię. U mnie to kwestia roku.. Nie każdego stać na prywatne wizyty.
Na SOR może jechać ale wątpię, że zrobią kolonoskopię od ręki, to nie jest badanie typu RTG..

Jest wiele osrodkow, ktore wykonuja kolonoskopie. Wystarczy poszukac. Czasem w jednym miescie mozna znalezc szybciej dzwoniac do kilku miejsc. Zreszta z takimi objawami powinna naciskac na rodzinnego, aby dopisal pilne skierowanie. Wtedy termin na pewno bylby szybszy.

Jesli na sorze stwierdziliby, ze jej stan jest powazny to jak najbardziej by ja przyjeli na oddzial chirurgii i wykonali kolonoskopie w ciagu 3 dni.

Jest wiele osrodkow, ktore wykonuja kolonoskopie. Wystarczy poszukac. Czasem w jednym miescie mozna znalezc szybciej dzwoniac do kilku miejsc. Zreszta z takimi objawami powinna naciskac na rodzinnego, aby dopisal pilne skierowanie. Wtedy termin na pewno bylby szybszy.

Jesli na sorze stwierdziliby, ze jej stan jest powazny to jak najbardziej by ja przyjeli na oddzial chirurgii i wykonali kolonoskopie w ciagu 3 dni.
To wszystko zależy kto gdzie mieszka 🤷
U Nas np w szpitalu mają totalnie wj n wszystko i wszystkich, doraźnej pomocy udzielą owszem ale na specjalistę trzeba się już umawiać.

Np moja Mama miała teraz operację oczu, w kolejce czekałaby 2 lata, więc zrobiliśmy z rodzeństwem zrzutkę i za pare tysięcy miała operację w ciagu 2 miesięcy.

Tak rodzinny mógł wydać skierowanie na CITO, owszem no ale to sama zaintwresowana powinna być tym najbardziej zainteresowana.

A nadal masz te same dolegliwości ?
Schudłam 1kg więcej dodatkowo ale mało jem może dlatego.
Ogólnie teraz weszły mi bardziej zaparcia niż biegunki. Wczoraj mialam ból brzucha taki sciskajacy silny w srodbrzuszu. Ale nie wiem czy to z głodu czy co. Wzięłam nospe I przeszlo
Ogólnie czuję się w miarę ok było gorzej wtedy

A nadal masz te same dolegliwości ?
Ogólnie teraz to jem same jajka gotowane, bułki, czasem parówki czy białą kiebase , chrupki kukurydziane no takie rzeczy. To mam zaparcia.
Wczoraj tylko z rana napiłam się kawy z mlekiem zwykłym bo miałam bez laktozy ale mi sie skończyło to miałam biegunke chwilowo czyli nie mogę zwykłego mleka bo mi szkodzi. Jak pije bez laktozy to jest ok .

reklama
Do góry