reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie w ciąży i w trakcie karmienia piersią

Ssabrinaa ja też dzisiaj myślałam o frytkach... ale stanęło na jajecznicy (wmuszonej w siebie... :dry:)

Czekam z niecierpliwością na ten ciepły kapuśniaczek... może mi trochę poprawi samopoczucie... bo dziś to tak z tym średnio... :dry: Na dodatek zaczyna padać... Normalnie mam "hurraentuzjazm" do roboty czegokolwiek... (a mama już w drodze :hmm:)

reklama
ja sobie w piekarniku zrobilam ziemniaczki polksiezyce;) mniam:) a na obiad bedzie tortilka:))))no i lody wodne zaczelam uwielbiac:)

Wczoraj na wieczor naszlo mnie na ryz na mleku z maselkiem i z cukrem :-) ale tez chce mi sie ryzu z jablkami zapiekanego w piekarniku :tak: kurcze no ale dzisiaj chyba bede robic placki ziemniaczane bo nic mi sie nie chce dzisiaj robic :-) moj A. ma miesko a ja jakos nie mam na miesko ochoty :oo2:

ja dzis makaronik, ale jutro to juz chyba nalesniory ze szpinakiem i pieczarkami i moze do tego kurczaczka zrobie? hmm hmm dzis makaron z sosem napoli mniam:D

Ssabrina i u mnie placki ziemniaczane, ale zastanawia mnie to co napisalas - ze nic ci sie nie chce robic? To jak robisz placki? :-p Bo u mnie takie standardowe to jest mnustwo roboty - obraz 2 kg ziemniakow, zmielic w blenderze, zlożyć w calość, usmażyć, posiekać pieczarki i zrobic z nich sos. Mam dopiero ziemniaki obrane wiec czuje ze godzina roboty przedemna :confused2:

A ja dzisiaj zrobiłam żeberka których nie jadłam oczywiście, bo mięsa nie ruszę,więc na obiad jadłam ziemniaki z sosem :p hehe... no i już loda oczywiście też w muciłam.

nimfii placki ziemniaczane to ja tak tylko dla siebie bo moj to pare zje i to wszystko a tak to ja natre z 5-6 ziemniaczkow i tyle,gora 30minutek i mam juz placuszki gotowe :-D a dzisiaj placuszki zajadalam ze smietanka bez sosow jakos nie mialam ochoty na sosy a i bardziej mialam ochote na smietane :-) No a moj A. mial w sumie miesko :-)

Ja to lubię placki ziemniaczane, ale tylko z śmietaną, ja wogóle śmietane lubię :) sama naszła mnie ochota, ale nie chcę mi się trzeć jak nie wiem, dziewczyny nie kuście tak, ostatnio nimfii pisała o łazankach i robiłam po 30 min hehehe... A dzisiaj to o 5 już wmuciłam kanapkę z makrelą i o 8 loda big milka :p

reklama
Loda to i ja wczoraj kupilam. Mam jeszcze na dzis. Lodami z bita smietana moglabym sie zajadac codziennie :D

Ssabrina a u mnie wczoraj obiad byl na 19 :p Najpierw Maciek przeszkadzal, potem mąż miał chętkę na małe conieco w sypialni i tak to się opuźniało. Zrobiłam w sumie z 30 placków z 2kg ziemniaków i mam obiad na dzis. Wczoraj jadlam z sosem pieczarkowym a dzis ze smietanką. Też wole jeść ze śmietanką niż z sosem.

Moze uznacie że jestem niedobra i złośliwa że robie Wam smaka ale też poddaje pomysł na smaczny obiadek ;)
Dzis w planach pieczenie ciasta - babki ucieranej i keksa. Chce zrobic to juz bo keks i tak zjemy w ciagu 2 dni :D Jeszcze przed świętami.

Do góry