reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odskocznia;))))

No zdecydowanie tak z dzieckiem się nie obchodze:( Tarmoszę ją jak mi wygodnie... A może też i tutaj Was zapytam-macie w pokoju gdzie śpi dziecko termometr z funkcja mierzenia nawilżenia powietrza?

reklama
emka, nawet nie pomyślałam o tym, żeby mieć taki termometr

ja bym nie przesadzała z tym robieniem sobie wyrzutów, że nie przenosi się dziecka jak na tym filmie, itp. taka dokładność to jest fajna na filmiku, a na co dzień jak się po raz n-ty brzdąca podnosi, przekłada, nosi którąś godzinę to nie wiem czy się znajdzie twardziel stosujący się do tego idealnego filmiku

tak samo ze zmianą pieluszki - wiadomo żadnego ciągnięcia za nóżki, tylko ręka pod tyłek, no ale jak kupa jest to ręką za to łapać nie będę, więc staram się nogi jej do brzucha przycisnąć, a tyłek automatycznie idzie do góry i można czyścić

Ostatnia edycja:
Ja szczerze mówiąc zakupiłam taki sprzet (nawet cena ok ,bo 19zł),bo zaczęły mnie zastanawiać te najpierw dwa słabsze katarki małej a póxniej ten jeden mega...wiadomo,ze zbyt suche powietrze niszczy im w nosku tą całą barierę ochronną-przez co smyki częściej łapią infekcję,a z drugiej strony to własnie zbyt duża wilgotność z czasem doprowadza do astmy,alergicznych spraw.

Ja mam nawilżacz powietrza i tam jest oznaczana wilgotność.
No dokładnie, jakbym miała tak podnosić dziecko za każdym razem to chyba nic innego bym nie robiła tylko to. Więc staram się jak mogę tak podnosić a czasem tak jak do tej pory.

Oj ja tez nie stosowalam nigdy tego podnoszenia z filmiku:) moze dlatego, ze mam zywe dziecko:D hihi
Emka ja mam licznik wilgotnosci w domu, ale u nas zawsze jest powyzej normy:D

prija a jaką masz wilgotność w pokoju juniorka? Małej pokój jest ...nie wiem jak to okreslić,gdzieś mi słowa uciekły heheh...bynajmniej jest zimny,bo jest narożny,dwie ściany to mury domu,są zimne,zawsze jest tam o stopień lub dwa mniej niż w salonie czy naszej sypialni.Niby najlepsza temp.dla dzieci to od 18 do 20st,ja pilnuje,zeby było 21.Wilgotność na jednym sprzecie mam w normie,a na drugim powyżej...Dziwne bo wczesniej byłam przekonana,ze mam suche powietrze i postawiłam u niej nawilżacz...
W nocy miałam inwazje cwanych komarów!!Ja pierd...ale mała ma głowe i buzie podziabaną:(Nie wiem gdzie się te gnoje chowają,ze przed snem ani widu ani słychu,a w nocy tak się kamuflowały,ze ani jednego nie dałam rady złapać a ciągle je słyszałam..

O sicie byłam zrobić badania,oczywiście prywatnie,bo lekarza rodzinnego mam daleko,a tutaj w nowym miejscu zamieszkania jeszcze się nie zapisałam:( Pyknęło 90zł:( Morfologia,tsh,magnez,żelazo,hemoglobina glikowana (średnia cukrowa z 3 miesięcy). Zobaczymy czy coś wyjdzie związanego z moim chudnięciem i tymi włosami przerzedzonymi:(

reklama
Just , Milan jest 3 w kolejności , to dobiero " sponiewierany" :laugh2: mnie by brakło czasu jakbym się tak cyrtolila z nim jak na filmie , malutkie dziecko to tak , ale mój to wogóle nie chce żeby go tak nosić na leżąco , bo oczy chce wydrapać :-p nosimy sie pionowo i oglądamy świat :-D

A tak na powaźnie , to nie wydaję mi się że mozna dziecku zrobić jakąś krzywde , instynkt podpowiada co można a czego nie....

Gatto , ja już Anastazję wołam od dawna i nie zagląda ... mam nadzieje , że u niej i dzidziusia wszystko ok

Do góry