reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odskocznia;))))

reklama
Pleni dziekuje:tak: byłyśmy dzisiaj z Oliwką u pediatry. Ma mega katar i zaczerwienione gardło. dostalyśmy inhalacje w w razie uporczywego kaszlu, bądź goraczki mamy się zgłosić po antybiotyk. Wróciłyśmy do nutramigenu. Dr powiedziala że do roku nie może jeść żadnych przetworów mlecznych ani jajek bo też ją uczulają. Dostała już porcję jedzenia z jedną miarką nutra. Boję się że nie będzie go chciala jeść. Trzymajcie za nas kciuki!

Pleni teraz doczytałam o tym badaniu oka:( Przykro mi,że tyle nerwów Was to kosztowało:( Najważniejsze,że wszystko jest ok.Co do opryszczki męża-ja po nocach ze strachu nie spałam,ale tak mi już w krew weszło plastrowanie tego dziadostwa i noszenie maski,żeby nie zapomnieć i jej nie całowac,że z dnia na dzień było już lepiej,bez takiej paniki się do niej zbliżałam.
Angel gratulacje,śliczny juniorek:)))
Kwiatuszku
kciukasy trzymane. Cholerka znowu katar?Zdrówka dla małej i dla Ciebie wytrwałości i siły,bo pewnie nocki będą nieciekawe:(

Jestem :tak:
Robiliśmy remoncik taki mały, tzn nie taki mały bo przesuniecie grzejników, no i przy okazji malowanie ścian, a że przy grzejnikach trzeba było wylewkę odkuć to i panele od razu, no a że trzeba małemu znaleźć miejsce to nowa szafa:tak::-D:szok:
Dziękuję za o mnie pamiętacie - czuję że przez to nic złego mi się nie dzieje :zawstydzona/y::tak:
Dzisiaj robiłam badanie z glukozą, już jest wynik - po 2 godz - 135 więc w normie, uff słodycze nie trzeba żegnać:-D

czarna - dzisiaj trafiłam na program Drzyzgi o kibicach i był tam facet co nazwał synk Milan bo jest kibicem Ac Milan, czy u Was też tak było ? :-p
gatto - a jak Twoje zdrówko? dużo napisałyscie to nie doczytam.
Z ostatnich kilku stron widzę tylko że walczycie z chorobami dzieciaczków:szok: to mnie najbardziej przeraża, że nie będę wiedziała jak pomóc mojemu dzieciątku jak będzie cierpiał w chorobie :zawstydzona/y:
emy - gdzieś mi mignęło że w szpitalu jesteście?? Już lepiej? wychodzicie? coś wiecie? o jej tyle pytań, a Ty masz pewnie jeszcze więcej. To jakiś fatum czy coś nad wami wisi, a kysz żeby sobie poszło. Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka :*

wczoraj w naszym mieszkaniu pojawiły się pierwsze rzeczy dla Czarka, wanienka i fotelik - od koleżanki, już nie ma odwrotu, limit nieszczęść wyczerpany i szpital tylko na poród a powrót tylko z maleństwem:tak::tak:
CAM00247.jpg

Załączniki

• CAM00247.jpg
    CAM00247.jpg
    7,4 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
Anastazja oj to remoncior byl, a nie maly remoncik:-D ciesze sie, ze u was wszystko dobrze, ze maly sie dobrze rozwija....na pewno wszystko bedzie dobrze i trzeba kompletowac wyprawke.

Angel super wiesci!

Plenitude znam dziewczynke, ktora ma ten typ raka. Mieszkaja na tej samej ulicy, dowiedzieli sie jak mala miala 10 miesiecy. Matka zdesperowana, ale daja rade. Dziewczynka jest wesola i pogodna, ma weflon staly na piersi na chemie i cala reszte:-( Maja nadzieje, ze ostatnia chemia byla naprawde ostatnia i potem juz tylko interwencja chirurgiczna laserem. Na szczescie wszystko idzie w dobrym kierunku, choc mimo, ze oko uratowali, to ona na nie nie widzi i juz nie bedzie..No chyba, ze ktos wymysli cos nowego w medycynie.

gatto nie pisz o objawach bo ja i Prija bedziemy się ich doszukiwac bankowo,właśnie przed chwilą obejrzałam kilka fotek małej z bliska i wlepiałam gały w te jej oczka czy wszystko jest ok...no to chyba schiza każdej matki..co się o czymś dowie,przeczyta to swoje już w głowie przemysli:(
Dziewczyny a te śpiworki to macie z rękawkami czy na naramkach?Bo ja mam fajny na naramkach,ale wtedy w co małą ubierać,zeby w rączki też jej ciepło było?Welurkowy ciepły śpioch starczy?
Odebrałam wiekszość badań-są w normie wszystkie,fakt,że morfologia na najniższym pułapie ale i tak w normie...W takim razie nic nie muszę zmieniać-nadal dzień rozpoczęty od mocnej kawy (wcześniej nie byłam od tej używki uzależniona),w ciągu dnia kolejne i cola dla odmiany,dużo słodkiego dla energii..tak sobie właśnie funkcjonuje..normalnie dupa już by mi urosła a tu nic,dupka jak 5gr,spodnie bez odpinania ściągam. Na włosy kupie maseczkę Henna Wax,ta co po chemioterapii nawet używają,troche zabawy z nią jest,ale się zmobilizuje i tyle...

Emka: Masz rację:sorry2: Ja już też zaczęłam włączać myślenie, by poobserwować Małą pod tym kątem. Ostatnio miałam etap dpm jak moja Mała nie robi tego co inne dzieci w jej wieku lub co ja myślałam:dry: Takie myślenie jest straszne, wiem, wstyd człowiekowi, ale jak wygonić ten strach?:baffled: PS. A co w oczkach było by nie tak?
Ja też ciągle wtryniam słodycze, tylko w przeciwieństwie do Ciebie niestety mi idzie w brzuch i uda:crazy: I doszłam do wniosku że czas z tym skończyć.
A śpiworek mam taki jak kołderka zapinany po bokach coś takiego: ROZPINANY ŚPIWOREK bawełniany długi90cm DO kołyska (3583632676) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
Emka no wlasnie mialam pisac o tej maseczce, moja kuzynka kosmetyczka ja zawsze polecala po ciazy. Mnie tez wypadaly okrutnie, ale potem jakos samo przeszlo i nie wyszlo:-D

Prija no widzisz..Emka nie pozwala:-):-) ale w sumie Pleni juz pisala co nieco, czyli czerwone oczy na zdjeciach=baaardzo dobrze:tak:;-)

Emcia w sumie to ja dokladnie mam ten sam jadlospis:tak:;-):laugh2:

reklama
prija ale numer;)ja właśnie wczoraj oglądałam jakis becik czy rożek tego sprzedawcy i śmiałam się z jego nazwy-kokainakokaina-no jakiś osioł. No właśnie mam coś podobnego i lada chwila bedzie za małe. Cholera jak ja szukałam ,ze to mi w oko nie wpadło?Gamoń ze mnie. Zastanawiam się tylko co bedzie jak te nasze małe babolki zaczna się więcej kręcić,przesuwac po łóżku...nie wlezą wtedy pod tą kołderkę?Przecież wsunąć się do środka mogą niechcący..

Do góry