reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odpieluchowanie doświadczenie po latach

reklama
Moja była z tych dzieci które nocnik/ nakładka parzy. Dawał znać, że robi siku a nocnik i nakładka były na nie. W majteczki robiła. Dałam sobie się na spokój z męczeniem siebie i dziecka. Nocnik stał sobie w pokoju nadal a w łazience była deska 2w1. Nakładka wg mnie niewygodna jest przez tą wypustkę z przodu i niestabilna. Trzeba być przy dziecku a muszla 2w1 to wygoda, bo dziecko samo może iść do toalety. Jak miała 2 l i 8 mies pewnego dnia poprostu usiadła sama na nocnik i zrobiła siku. Bez namawiania. Dwa dni pampers w nocy, ale był suchy, więc i w nocy spala bez niego. Tylko raz w czasie choroby miała wpadkę. Z kupką zeszło trochę dłużej, ale w końcu też sie przekonała.
Przychodzi czas na każde dziecko. To nie wyścigi, że Ala umie a Zuzia jest gorsza bo jeszcze tego nie robi. Na każdego przychodzi pora, nic na siłę. Przekona się, bez namawiania, przekupywania i biegania mamy sprzątającej ciągle kałuże 😉

Czy myślicie, że jak Dziecko chętnie siada na nocnik i robi siku/kupę choć nie wola, jest sadzane co jakiś czas, czasem zdarzy mu się wpadka w majty (chwile zanim nasika patrzy na majty a potem na mnie i momentalnie sika) to jest szansa że za kilka dni „połączy kropki” i zawoła siku/kupę? Uczymy się dopiero tydzień. Dopiero czy aż. Nie wiem ;)

Jedna z oznak gotowości jest suchy pampers w nocy. Tydzień to dosyć długo.. Niby pełen proces potrafi trwać miesiac, ale progres jakiś musi być. :)

Mój synek został odpieluchowany w dzień zaraz po 2 urodzinach. Na noc chwilę przed 3. Mocno się to rozjechało. W dzień nie miał wpadek, a w nocy jak tylko pieluchę ściągnęłam to sikał. A jak nie ściągałam to sucha... Dopiero jak sam powiedział, że on nie chce pieluchy i będzie wstawał w nocy, to z dnia na dzień przestał moczyć łóżko.
Teraz córka ma prawie 2 lata. Kupę woła już długo i zazwyczaj zdąży. A siku to zupełny przypadek. A też patrzy wcześniej.

reklama
Mój synek został odpieluchowany w dzień zaraz po 2 urodzinach. Na noc chwilę przed 3. Mocno się to rozjechało. W dzień nie miał wpadek, a w nocy jak tylko pieluchę ściągnęłam to sikał. A jak nie ściągałam to sucha... Dopiero jak sam powiedział, że on nie chce pieluchy i będzie wstawał w nocy, to z dnia na dzień przestał moczyć łóżko.
Teraz córka ma prawie 2 lata. Kupę woła już długo i zazwyczaj zdąży. A siku to

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry