reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odebrałam wynik histopatologiczny! Pomocy 😢

Myślę że nie za wcześnie, trzeba się cieszyć że jest bo to znak że jest wszystko dobrze :)
Pierwsze 3 dni tragedia, 4 już dziś średni , może akurat będzie trwał 5 dni jak zawsze. Za tydzień do gina będą ja męczyć kiedy możemy startować.. chciałabym już w czerwcu na wyjeździe rocznicowym ślubu - ale wiem ze to raczej 99% nie możliwe hehe pomarzyć sobie zawsze mogę ❤️😇jeśli wszystko będzie dalej okej to na pewno zacznę starania szybciej bo nie wytrzymam..........
Co u Ciebie ? 🥰

reklama
Pierwsze 3 dni tragedia, 4 już dziś średni , może akurat będzie trwał 5 dni jak zawsze. Za tydzień do gina będą ja męczyć kiedy możemy startować.. chciałabym już w czerwcu na wyjeździe rocznicowym ślubu - ale wiem ze to raczej 99% nie możliwe hehe pomarzyć sobie zawsze mogę ❤️😇jeśli wszystko będzie dalej okej to na pewno zacznę starania szybciej bo nie wytrzymam..........
Co u Ciebie ? 🥰A i jeszcze jedno będę na wizycie akuratnie w dni płodne 😅 to zobaczę czy cykl wrócił na 100 procent do normy czy za wcześnie

Wynik bety z dziś 4,7. Co tydzień to o polowe spada 🙃 już bardzo powolutku. Dziś 5 dzień i już prawie po miesiączce ani śladu. W poniedziałek jeszcze wizyta i już całkiem będę spokojna o ile będzie wszystko okej u Pani Ginekolog

Co u Ciebie ? 🥰
Teraz rozglądamy się za nowym mieszkaniem, bierzemy pod uwagę w przyszłości pokój dla dziecka i tak w głębi serca trochę boli że jeszcze trzeba czekać i też nie wiemy czy to dziecko się kiedyś pojawi 😪 Po kilku latach zaszłam w ciążę i od razu zaśniad :/

Szukałam informacji czy za drugim razem może być podobnie i wszędzie pisze, że jest to mało prawdopodobne. Jest dużo przypadków zaśniadu ale częściowego, którego przebieg jest łagodniejszy i nie trzeba tak długo czekać z zajściem w kolejna. Beta hcg jest niska, następnym razem będzie blisko 1 :)

Szukałam informacji czy za drugim razem może być podobnie i wszędzie pisze, że jest to mało prawdopodobne. Jest dużo przypadków zaśniadu ale częściowego, którego przebieg jest łagodniejszy i nie trzeba tak długo czekać z zajściem w kolejna. Beta hcg jest niska, następnym razem będzie blisko 1 :)
My niedawno kupiliśmy właśnie mieszkanie zanim zaszłam w ciąże co prawda jest jeszcze w budowie ale mieliśmy nie robić pokoi dla dzieci, poki ich nie będzie... nagle zaszłam w ciąże i byłam przerażona ze remont itd będzie w dodatku na koniec ciąży..No ale dam rade przecież spełniło się moje największe marzenie / zostanie mama ❤️ Nagle znow zmiana ze robimy jednak 1 pokój a wiec projekt bla bla bla i niestety znów zmiana planów.. kładziemy podłogi malujemy ściany tyle :( będą sobie stać póki co puste ...
tez czuje wkurzenie Zajebiste ! Bo się udało i dostaliśmy Ale zaśniad calkowity .....
pewnie ! okolice Rzeszowa :)
W tym laboratorium beta 0=2,3. Tak jakby ich zero to 2,3 :)

tez czytałam ze mało prawdopodobne..
czytałam tutaj na forum jakaś dziewczyna zaszła po 4 miesiącach i jest mama.. ale ze nikomu nie doradza żeby ryzykował jak ona bo to jednak ryzyko No ale warto..
Trochę bym się bała ryzykować... :( ale kto wie
ja już po pierwszym okresie który był książkowy 5 dni krwawienie ciut większe może niż zawsze ale znośnie :)
w poniedziałek idę do gin i wszystko się jej wypytam bo jak dla mnie mogłabym się starać już w tym cyklu hehe

tez czytałam ze mało prawdopodobne..
czytałam tutaj na forum jakaś dziewczyna zaszła po 4 miesiącach i jest mama.. ale ze nikomu nie doradza żeby ryzykował jak ona bo to jednak ryzyko No ale warto..
Trochę bym się bała ryzykować... :( ale kto wie
ja już po pierwszym okresie który był książkowy 5 dni krwawienie ciut większe może niż zawsze ale znośnie :)
w poniedziałek idę do gin i wszystko się jej wypytam bo jak dla mnie mogłabym się starać już w tym cyklu hehe
Też słyszałam o ten dziewczynie ale nie mogę znaleźć jej wiadomości na forum, ja poczekam do końca sierpnia, mam wizytę u mojej gin to zapytam czy możemy zacząć starania już w grudniu :)

reklama
Fajnie by było jakby udało się przywołać @plastulinka. Dużo czytałam wpisów tej Pani i NIESTETY ma bardzo duże doświadczenie „zaśniadowe”, zreszta z tego co widzę to bardzo miła i ciepła osoba na pewno by pomogła. Niestety od stycznia nie była tutaj aktywna. 🥲 ale mam cicha nadzieje ze wróci 😊 oczywiście z samymi dobrymi nowinami 😇

@Margeritka28 ja dziś byłam na krwi, czekam na wyniki jak tam beta. robiłam dzień wcześniej niż zwykle jak co wtorek bo dziś mam wizytę u gin i chciałam mieć aktualny wyniki na wizytę.
ja myśle ze jeśli beta będzie się utrzymywała na 0 przez pół roku to zaczynamy Ok listopada. Nie chce tyle czekać ... zaryzykuje chyba ...
Zreszta tyle już czekamy ze w końcu po znalezieniu przyczyny i po operacji się udało, niestety z takim skutkiem a nie innym.. No ale się udało boje się ze znów zrobią się jakieś zrosty i znów trzeba będzie laparo i znów czekanie czekanie czekanie.. a mam tego „czekania” serdecznie dość.
a niestety należę do bardzo niecierpliwych osób 🙃
Dam znać po wizycie. Co u Ciebie ? Jak beta ? Jak twoje samopoczucie ? :) pozdrawiam 😘

Do góry