reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po wycięciu jajowodu i zaśniadzie

@LassHa ja nie powiem Ci czy masz sie starc o dziecko teraz czy za pol roku. Powiedz po jakim czasie mialas spadek do 0bhcg i jakiej wysokosci byl przy pierwszym pomiarze po lyzeczkowaniu? Ja przeszlam zabieg po pustym jaju w 2015r mierzylam bete przez 3 miesiace a po 2tyg byla po zabiegu na 0i tak sie utrzymywala. Rozmawialam z lekarzami i mowili ze beta po zabiegu przy zasniadzie jest w tysiacach a nie jak u mniw ponad 200 nastepna 120 . Zdecydowalam sie na starania o dziecko nie zaszlam szybko bo inne przeszkody stanely mi na drodze. W skrocie w grudniu 2015 stracilam ciaze 10 zabieg a w tym roku na 10grudnia mam termin . Jeden jajowod to czasem wydluzenie sie staran bo cykle mozesz miec co 2 miesiac z tego wlasciwego ,ale moze tez zaraz pyknac. Wszystkiego dobrego u boku meza i decyzje o staraniach podejmij z lekarzem ktoeemu mozesz zaufac .

reklama
Teraz przywitam się formalnie jako wasza moderatorka

Chociaż mnie nie ma z Wami aż tak dużo jak kiedyś ale wciąż jestem myślami i nie próżnuję.

Dorzuciłam Wam kilka nowych, wydaje mi się praktycznych tematów, zwłaszcza dla przyszłych mam bo ostatnio tam ich nie było, a że się „powiększamy” to pamiętam o wszystkich. Wiem mniej więcej o co często pytacie wiec i takie tematy wyszukuję

Link do: Babyboomowe porady

jeśli wam się to podoba/przyda i chcecie abym coś wam podsyłała to okażcie zainteresowanie na podesłanym temacie
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif

Załączniki

• k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif
    67,9 KB · Wyświetleń: 1 333
@bea25ta Przed łyżeczkowaniem (8.05) miałam 24602 mIU/ml, po łyżeczkowaniu 18909 mIU/ml, miesiąc później 14,56 mIU/ml a ostatni raz badałam 2.08 czyli po trzech miesiącach i było 0,100 mIU/ml

To super Ci spadło. Sprawdź może jeszcze za miesiąc i dwa i jak dla mnie jest ok ale ja lekarzem nie jestem więc resztę skonsultuj z nim . Życzę powodzenia

Jetem pod stałą obserwacją ginekologa, krew musze badać co miesiąc aż do marca, wtedy lekarka zdecyduje czy możemy już się starać :) jeszcze mam zrobić prześwietlenie piersi i czekać na zielone światełko :)

Ja co prawda nie wiem jaka bhcg mialam w dniu zabiegu ale wedlug om byl to 11/12 tydz ciazy wiec mysle ze sporo... W 3.5 albo 2.5 tyg ( juz nie pamietam dokladnie) po zabiegu bhcg wynosila10 i lekarz powiedzial ze skoro tak ladnie i szybko spadla mam poczekac 3 mc i moge znow sie starac. Mimo wykrytego zasniadu ktory objal lozysko. Zabieg mialam na poczatku lutego a w polowie lipca dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Widzialam juz nawet bijace serduszko i na ten moment wszystko jest ok. Moze staraj sie kierowac tez wlasnym instynktem?...

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Ciężko mówić o instynkcie gdy człowiek w głowie ma tylko chęć dziecka... W zeszłym tyg byłam u gin i powiedziała,że dopiero teraz, 4 miesiące po zabiegu miałam pierwszy normalny cykl dlatego lepiej poczekać by wszystko się unormowało :)

Jakbym czytała swoją historię... Bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki aby następnym razem się udało! Mi usunięto jajowód wraz z jajnikiem 12 lat temu, w styczniu 2017 byłam w ciąży pozamacicznej (jajowód oszczędzono), w grudniu kolejna ciąża i podejrzenie pozamacicznej. Lekarze zlecili laparoskopie, podczas zabiegu chcieli mi usunąć jajowód, ale na to się nie zgodziłam.... Ciąża znalazła się w macicy kilka dni po laparoskopii, beta hcg przez 48h stało w miejscu na poziomie 3300, 72h po spadło do 3000, by tydzień później wzrosnąć do 13000. Dostałam proszki poronne, po trzech tygodniach badanie USG w normie, beta hcg 6 ( prawie negatywne), za to badanie histopatologiczne niejednoznaczne i podejrzenie zaśniadu częściowego... i znowu stres i nie wiadomo co myśleć ;(

reklama
Jakbym czytała swoją historię... Bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki aby następnym razem się udało! Mi usunięto jajowód wraz z jajnikiem 12 lat temu, w styczniu 2017 byłam w ciąży pozamacicznej (jajowód oszczędzono), w grudniu kolejna ciąża i podejrzenie pozamacicznej. Lekarze zlecili laparoskopie, podczas zabiegu chcieli mi usunąć jajowód, ale na to się nie zgodziłam.... Ciąża znalazła się w macicy kilka dni po laparoskopii, beta hcg przez 48h stało w miejscu na poziomie 3300, 72h po spadło do 3000, by tydzień później wzrosnąć do 13000. Dostałam proszki poronne, po trzech tygodniach badanie USG w normie, beta hcg 6 ( prawie negatywne), za to badanie histopatologiczne niejednoznaczne i podejrzenie zaśniadu częściowego... i znowu stres i nie wiadomo co myśleć ;(
Współczuję ;( Moja historia niestety na zaśniadzie się nie zakończyła... Po kilku miesiącach (w grudniu) zrobiłam cytologię bo po Nowym Roku mieliśmy się starać i chciałam sprawdzić czy wszystko dobrze. Okazało się,że miałam dysplazję drugiego stopnia. Na szczęście nie w całej szyjce tylko na tarczy i prywatnie byłam to wymrozić. Teraz wszystko się pogoiło ale znów do kwietnia nie możemy się starać.

reklama
Do góry